Un macho de hârtie

3 August 2017

lila 1Toți oamenii de pe Facebook sunt frumoși. Nici nu-i nevoie să deschid larg ochii: „Bună dimineața, oameni buni și frumoși!”, îmi spune un buchet de flori, o cafeluță, un îngeraș, încă înainte de a da drumul soarelui în casă. Pentru că eu însămi sunt o prințesă, o inteligentă, o damă bine, o „ce faci, scumpo?”, dau din aripioare când văd alfa. Uluitor, nu ajung niciodată la omega.

Pe Facebook nu există decât masculi alfa, cromozomi XY fără vreo defecțiune, până și înjurăturile le sunt tușate cu autocorector. Poți să ai noroc și să te bage în seamă de la stagiul de comentarii. Dacă îți cere prietenia e orgasmic, de obicei i-o cerșești tu fără succes, de trei-patru ori. Nu-i bai, se poate lăuda prietenilor că-l obosesc fanele, groupie virtuale, de mare socializare. Conversațiile sunt rafinate, ca alcoolul, de aceea vin în doze mici, suspansul se știe… nu poate sinucide. Și mai sunt și apropo-urile, sugestiile fine, abia conturate… alea te topesc. Ca gheața sub dușul unui câine, la mal. Ești toată un freamăt, o chemare, când telefonul începe să scoată beep-uri exaltat sau se dă cu capul de masă că nu răspunzi insistentelor vibrații. Când îți trimite mesaj, deja îți faci planuri ce ai să porți. El expune același gen de nerăbdare și în public, să vadă lumea pieptul bombat și brățara de la ceas. Ceas elvețian, nu are chef de nicio chinezărie.

cocalar

Se supără ușor, stă bosumflat și stai cu frica-n sân să nu te blocheze sau să-și ia prietenia și s-o acorde țâțoasei care îl consolează cu emoticoane. Se amuză când tu te superi la ironiile grosolane, tăiate cu toporul, nu are timp și mușchi de irosit pe personalități cu așchii. După luni de șlefuire, cât să te potrivești cu planul doi, te întreabă dacă ai chef de o cafea, pe un ton pe care așteaptă să-i lustruiești pantofii. Ești deja îndrăgostită până la gelul crispat din unghii și ai fi de acord să și plătești, dacă nu ar avea chef să vină cu portofelul, poate cel din piele de căprioară, de acasă. Când ajunge, te măsoară cu ochi critic, invitându-te să-l găsești interesant. Sigur e ceva ce nu-i place pe tine, deși ai cheltuit timp și o mică avere. E un galant zgârcit, fără a exagera, fără să-și altereze misterul și mis-en-scene-ul virilității. Te convinge din priviri că nu s-a născut femeia care să-l refuze, pe încercate, de la prima întâlnire. Începi chiar să întrezărești că e norocul vieții tale, nici nu știi cum de ai dat de așa neumilă perfecțiune. Cu toate glumele îndrăznețe de pe Facebook și siguranța afișată, care ți-au făcut degetele de la picioare să se bâțâie sub stratul de ojă și te-au tras de mânecă după ele, te trezește un pic din reverie o pală de vânt, circulând realist. O palmă pe obraz, voit prietenoasă. Te trezești zâmbind. Ironic. Ajungi chiar să fii țintă de glume, acolo, în mintea ta. Pasul spre normalizare s-a făcut. Felicitări!

Acasă – încă o avanpremieră de transă. Ajungeți în dormitor și, după sărutări fierbinți, ți se propun poziții extravagante, cu semnătură de maestru al orgasmelor multiple. După cum te apucă, calculând din priviri, îți dai seama că e încă în faza de experimentare, băiatul se perfecționează continuu, pe site-urile unde numai vârsta ține loc de dovadă că ești adult. Și de nicăieri, te trece un val de râs sanitar, ca o gură de usturoi, alungătoare de damf de vampireală. Brusc te găsește urâtă și sexul i se crispează, alergic la substandarde. Pleacă dezgustat, trântind ușa și tu râzi și râzi și, slavă Domnului, că te-a făcut să râzi, că stând pe Facebook și râsul era subțire, cât un status.

Pe Liliana o găsiţi aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

În lift

Îi plac iubirile mari și imposibile

Cum se trăiește o iubire imposibilă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
4,357 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro