Un vin pentru doamna? Nu, o bere, vă rog!

19 November 2011

Or fi în vin(ul roşu) adevărul şi resveratrolul (inamicul bolilor cardiace), dar în bere ar fi mai multă sănătate, dacă e să ne luăm după două recente comunicări ştiinţifice care dau satisfacţie băutorilor de bere, dintotdeauna priviţi  de sus de iubitorii vinului.   

  1. Vinul roşu creşte cu 15% riscul de cancer la sân  pentru femeile care beau mai mult de patru pahare cu vin roşu pe săptămână – o “raţie” admisă cu mai multă uşurinţă decât o îndreptăţeau studiile anterioare despre beneficiile asupra sănătăţii, conchide un studiu derulat între 1980 şi 2008 pe baza chestionarelor completate de peste 100.000 de asistente medicale, şi recent încheiat de cercetătorii de la Universitatea Harvard.
  2. Berea reduce riscul de boli cardiace cu… 31%!  este concluzia unui meta-studiu desfăşurat de Italia Fondazione di Ricerca e Cura care a urmărit obiceiurile de a bea a peste 200.000 de italieni.

Aşadar, doamnelor “cu educaţie şi venituri înalte” (pentru că aceasta a reieşit din al doilea studiu că ar fi categoria mai “înclinată” spre consum), puteţi trece pe bere, dar să nu uitaţi că niciun studiu nu garantează nimic, concluziile întemeindu-se doar pe corelaţii şi nu pe cauzalităţi. Cel mai sănătos principiu de viaţă rămâne tot acesta: cele mai multe lucruri sunt bune dacă eşti moderat sau, altfel formulat, orice îţi poate face rău dacă este în exces. Citiţi şi

Trei bărbați mizează pe cartea longevității în stare bună – și-au redus vârsta biologică cu 5 până la 20 de ani față de vârsta cronologică

A bea sau a nu bea vin, aceasta-i întrebarea!

Ce pot face patru dermatologi foarte buni și cel mai nou laser

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro