V12 a murit, trăiască V12! Mercedes renunță la un uber motor

6 April 2018

Mustang 2 ELENA LUCHIAN miss autoA început numărătoarea inversă până când Mercedes-AMG SL65 își va da ultima suflare. Va ieși din portofoliul companiei și va lua cu el și motorul V12 biturbo. Surse din interior anunță că se va întâmpla în luna iunie a anului acesta.

Ultimele super motoare V12 se vor produce în luna mai, înainte ca producătorul premium să retragă complet modelul feroce în această vară. SL65 cu 621 de cai putere iese la pensie. SL-ul standard rămâne să facă mai departe carieră, dar va primi variante de motorizare domesticite, cu glasuri mai subțiri decât baritonalul V12. SL65 a fost cel mai puternic SL din istorie, și cel mai rapid, având nevoie de numai 3,9 secunde pentru a alerga de la 0 la 100 km/h. Dar AMG are un as în mânecă.

2013 Mercedes-Benz SL65 AMG

Modelul ar putea reveni spectaculos cu și mai multă putere, odată ce unitatea V12 de 6.0 litri va ieși din schemă. Viitoarea generație SL ar trebui să-și facă debutul undeva la sfârșitul acestui deceniu, ca model dezvoltat exclusiv de compania de performanță, AMG, cu sediul la Affalterbach. În locul denumirii SL65, vârful de gamă va purta numele SL73 pe capacul portbagajului.

În mod logic, sub capotă se va regăsi propulsorul V8 de 4.0 litri al companiei, care va funcționa în tandem cu un motor electric, acesta din urmă furnizând putere și cuplu suplimentare. Sistemul va dezvolta astfel puțin peste 800 de cai putere.

S-au dus vremurile în care SL-ul era roadster-ul cu siluetă de balerină, forță de luptător de sumo și urlet de fiară furioasă, care plutea deasupra asfaltului, rapid și confortabil, pe șoselele șerpuite ale Coastei de Azur cu doi îndrăgostiți la bord. Mercedes instalează în decapotabilă încă un rând de scaune, la gândul că îndrăgostiții de altă dată au acum familie. Mașina se transformă într-un grand tourer, iar în cărți reintră acoperișul textil, pentru că un acoperiș rigid nu ar face decât să adauge și mai multă greutate.

Începând cu această vară, V12 moare pentru SL, dar trăiește sub capota exclusivistei dinastii Maybach.

Pe Elena o găsiți la MissAuto.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Papa

Noul Mercedes-Benz CLA sau goana după clienții tineri

Mercedes-Benz – Lux cu emisii reduse

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro