Volkswagen Golf – Cea mai așteptată mașină a anului

12 October 2019

Nici bebelușii regali nu au fost așteptați cu atâta nerăbdare. Numărăm zilele până la prezentarea oficială a noului Volkswagen Golf. Două săptămâni mai avem de răbdat pentru a vedea bestseller-ul german. Tot ce știm despre compacta care va fi prezentată luna aceasta la Wolfsburg.

Volkswagen Golf este cel mai popular model din istoria brand-ului german. S-au vândut peste 30 de milioane de unități din 1974 și până acum. Asta înseamnă că, la nivel global, se vinde un Golf la fiecare 45 de secunde din momentul venirii sale pe lume, în urmă cu 45 de ani.

Cum va arăta noul Golf? „Va fi ușor de identificat ca fiind un Golf”, promit cei care l-au desenat. Modelul se va alinia însă, tendințelor din industria auto și va primi faruri mai înguste, stopuri alungite, un eleron în continuarea plafonului, dar și forme rotunjite acolo unde, la generația anterioară, designerii desenaseră muchii.

Golf-ul, care a trecut impasibil chiar și pe lângă Dieselgate, devine acum mai „verde”. Constructorul promit motoare mai eficiente, dar și două versiuni hibride. Nu va exista un Golf electric, pentru că responsabilitatea rulării cu emisii zero i-a fost transferată familiei ID. Diesel-ul încă n-a murit, așa că modelul va fi disponibil și cu propulsie pe motorină, cu motor 2.0 TDI în mai multe versiuni de putere. Pentru cei care vor un Golf de performanță, va veni pe lume versiunea R, cu motor de 2.0 litri cu patru cilindri și aproximativ 330 de cai putere.

Cea de-a opta generație Golf primește tehnologie de ultimă oră, care îl fac un automobil modern și conectat. Un head-up display și ecrane duale, comenzi tactile pentru aproape toate funcțiile și control vocal se vor regăsi la bord. Sistemul MIB, bazat pe inteligență artificială, va putea da sugestii de rute, de cazare, va reacționa în funcție de ce îi spune șoferul, fiind capabil chiar să facă rezervări la un restaurant aflat pe ruta aleasă, dacă cel aflat la volan îi spune „I’m hungry” („Mi-e foame!”).

Pentru cei cărora le este „foame” de Golf, noua generație va fi dezvăluită pe 24 octombrie, acasă la Volkswagen, la Wolfsburg.

Pe Elena o găsiți la MissAuto

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Golf pe cadavre

Care sunt cele mai bine plătite sportive în 2021

Noul Volkswagen Golf – Bestseller-ul se întoarce!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro