Viol și Islam

11 September 2015

Una din temerile exprimate în legătură cu iminentul val de emigranți sirieni este şi cea de viol a unora dintre doamnele care se exprimă pe FB. În concepția multora dintre devoratorii de almanahe de la noi, arabul este o ființă sălbatică, nespălată, cu dânsa în perpetuă erecție, căutând permanent femei cu scopul de a le pune basmaua pe cap şi cratița în mână, în rarele momente fără viol.

Realitatea este desigur un pic diferită. Musulmanii sunt siliți în mod explicit de către Coran la o curățenie şi îngrijire personală pe care evlavioşii noştri adesea o ratează şi în raport cu femeile au o serie de restricții despre care prin periferiile Vasluiului sau prin alte localități asemănătoare nu s-a prea auzit. A-ți altoi nevasta, sport practicat cu destulă frecvență în cadrul blândului nostru popor, este ceva prohibit la ei, fie şi numai datorită legăturilor de sânge şi fraților, părinților sau altor categorii de neamuri care ți-ar lua gâtul pentru asta.

sirian

Este adevărat că multe femei poartă burka şi voal, dar cele mai multe o fac, în majoritatea țărilor musulmane, benevol, cam la fel cum, la țară, ale noastre poartă maramă şi îşi învață fiicele să o facă la rândul lor.

Religia islamului nu este una care să reclame violență, convertire cu japca sau sacrificii şi, dacă ar fi respectată de către toți, nu ar genera mai multă violență decât ar fi generat biblia, dacă ar fi fost cu adevărat respectată, în anii inchiziției.

Comunitatea musulmană este mare şi diversă, la fel ca cea creştină şi, între atâtea sute de milioane de oameni, era inevitabil să nu existe şi suficienți extremişti, habotnici, leaderi spirituali autodesemnați şi alte categorii care ar fi capabile şi dintr-o citire de clasa a doua să găseasca motiv de violență.

În plus, spre deosebire de creştini, care au avut o jumătate de secol relativ liniștită din punct de vedere al războaielor şi care, în marea lor majoritate, au fost feriți de ocupație, mare parte din lumea musulmană trăiește în regiuni turmentate, au frați, prieteni şi cunoştințe omorâte, prigonite sau abuzate, ceea ce poate duce la tendința de solidarizare în jurul unui steag, fie el religios.

Este extrem de facil să-i demonizam pe alții, să îi judecam şi să ne autoatribuim superioritate morală şi umană față de ei. Este de bonton zilele acestea să exprimăm public această superioritate, tendința manipulatorie a presei fiind o invitație în acest sens.

Dar să nu uitam nicio clipa că, făcând-o, violatorii, de fapt, devenim noi, nu ei.Citiţi şi

Peste jumătate dintre adulți se simt deprimați de Crăciun. Cercetătorii recomandă auto-recompensa

Renunți sau lupți

Inspirăm alergeni, dormim cu acarieni, nu suntem bine chiar la noi în casă. Ce-i de făcut? Curățenie!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Fery / 12 September 2015 22:51

  Mai lasati musulmanii in pace!!!!am prieteni musulmani sef musulman !!!sunteti varza!!!si ne-am gasit noi românii sa criticam!!!!!noi care suntem o natie de tradatori etc noi care. Ne futem intre noi si ne furam locuriile de munca unii la altii !!!pe afara,noi românii Tara cu Cea Mai mare Cota de Hoti si prostituate din Europa !!!!noi românii care aducem autocare pline cu alti români la munca prin Europa si lasam lumea pe strazi sa moara de foame si frig!!!!noi care intram peste lumea civilizata in case le violam femeiile si Mai facem si ceva mortaciuni sa fie acolo etc.etc. noi care suntem scârba Europei!!!!noi suntem si rasisti ca sa vezi!!!! Mai terminati cu prostiile si Haideti sa ne uitam la noi. Si dupa sa vb despre alte popoare!!!!Babuiniilor!!!!

  Reply
 2. corina / 12 September 2015 12:16

  am si eu 2 intrebari?
  prima: tu ai gandit ce scrii sau e scris asa sa ne arati ca esti o persoana deosebita, in mintea ta evident.
  a doua: daca sa zicem l ai gandit chiar stii bine ce e cu cele 2 religii sau doar ai stat la discutii cu unii te ai uitata la stiri si ai scris acest articol sa i zicem controversat.

  Reply
 3. Kostea / 12 September 2015 8:52

  Şi în biblie sunt îndemnuri şi citate care, îţi fac pielea să se încreţească.
  În orice religie şi în orice comunitate de oameni se pot găsi tot felul de oameni. Reprezentativitatea acestora este problema.
  Ce a făcut sau nu profetul, pentru mine personal nu are importanţă. Eu oricum cred că Alah, profeţii, Isus, proorocii etc au fost persoane imaginare, cam ca personajele din Game of Thrones.
  îÎn fine, sincer,lecturarea [comentariilor[ voastre sugerează un oarecare talibanism şi intoleranţă de care, probabil, sunteţi incapabili să vă daţi seama (eu nu folosesc ca alţii termenul de [dobitoc[)

  Reply
 4. Ioana / 11 September 2015 18:18

  Mie personal musulmanii mi se par unii dintre cei mai violenti oameni care exista. ISIS este construita tot de musulmani. Ei incearca sa impuna legea Sharia cu forta. Interpreteaza Coranul dupa bunul lor plac. In Coran numele Eva, sotia lui Adam nici macar nu este mentionat. La ei femeile sunt niste animale. Asta este imaginea pe care si-au creat-o. Poate nu sunt toti la fel dar exista destule uscaciuni. Nu, nu sunt de acord cu refugiatii. De ce nu lupta pentru tara lor? Atatea imagini cu refugiati, barbati in tota firea, cu femei si o gramada de copii dupa ei, sa nu mai zic de telefoane de ultima generatie.

  Reply
 5. Dee / 11 September 2015 17:39

  Mai prost articol nu am mai vazut de mult timp. In primul rand, isi bat nevestele ca pe cai. La fiecare “neascultare”. In al doilea rand, in tara lor ei nu vad femei, vad niste saci umblatori. Niste cearsafuri sau cum s-or chema, niste persoane infofolite pana din talpi pana in crestetul capului. Cand ajung aici si vad femei cu forme de om, li se pare ca au vazut nu stiu ce. Femeile lor nu au voie sa conduca, sa inoate, sa se cazeze la hotel fara insotitor si lista e lunga. Si sunt considerate persoane de neincredere. Care nu valoreaza mare branza.

  Reply
 6. Olga / 11 September 2015 16:30

  Cand o viata ai crescut cu mentalitatea ca evreii si crestinii sunt caini si porci ( asa scrie in Coranul lor) E CLAR : noi in ochii lor suntem niste “infideli” si numai daca ne omoara ajung ei in Rai.
  Credeti-ma pe cuvant, ca stiu ce vorbesc !

  http://www.nasul.tv/adevarul-ro-chemarea-la-jihadul-total-sa-i-ucideti-in-tarile-lor-sa-i-decapitati-in-propriile-lor-case-bagati-cutitul-in-ei-pe-strada-unde-se-plimba-crezandu-se-protejati/

  Reply
 7. Radu / 11 September 2015 14:48

  Nu sunt impotriva refugiatilor dar simt nevoia sa fac urmatoarele precizari din aceiasi repulsie, pe care o simte autorul fata de femeile carora le e teama de musulmani.
  Doar ca repulsia mea e fata de hipsterasii narcisisti (intre care o sa-l includ superficial si rapid si pe autor) care se cred cei mai destepti de pe pamant, cei mai toleranti si cei mai “altfel” si nu pierd nici o ocazie in a-i judeca pe cei din jur.
  Care hipsterasi in loc sa argumenteze ajutorarea refugiatilor cu: suferinta prin care acestia trec, apel la empatie, puterea exemplului (sa-i primeasca in propria casa sau sa faca ceva concret pentru refugiati), fac spume la gura si dau ochii peste cap scarbiti de semenii lor retrogazi.
  Mi-e scarba de hipsterasii astia care nu pierd nici o ocazie de a se slefui pe sine si a arunca cu noroi in “prostime”.
  De fapt pe ei ii doare fix in cot de refugiati, de paduri, de copiii din favele; pentru ei conteaza doar sa arate ca ei sunt deosebiti de restul romanilor si mai mult, ca restul oamenilor din jurul lor sunt naspa.

  Fa totusi o vizita pana la prima moschee si spune sincer daca nu ti-a picat nasul de la mirosul acru de picioare.
  E asa de prohibit in islam in a-ti bate femeia incat scrie acolo si ce dimensiune sa aiba batul (nu mai gros de un deget) cu care poti s-o altoiesti; profetul Mohamed si-a batut sotia neascultatoare samd.

  Reply
  • britta / 11 September 2015 15:38

   l-ai caracterizat la fix pe larg…ti-am dat “like” pentru osteneala dar…zau ca nu merita efortul….tot ce ai scris tu despre el se poate rezuma intr-un singur, superb cuvant: dobitoc.

   Reply
  • Dee / 11 September 2015 17:40

   “Profetul” Mhomed s-a casatorit cu o copila de 6 ani si a facut sex cu ea cand avea 9. Si el avea 50 si ceva.

   Reply
  • Koste / 12 September 2015 1:07

   Singura repulsie pe care o simt este față de oameni care preiau şabloane şi le folosesc pentru a-i judeca pe alții.
   Printre aceştia te includ şi pe tine, Radu

   Reply
 8. britta / 11 September 2015 12:08

  esti un dobitoc

  Reply
 9. ALexvalean / 11 September 2015 12:07

  versetul sabiei :
  După ce lunile sfinte se vor fi scurs, ucideţi-i pe închinătorii la idoli oriunde îi veţi afla, capturaţi-i, încercuiţi-i, puneţi-le capcane! Dacă se căiesc însă, dacă îşi săvârşesc rugăciunea, dacă dau milostenie, daţi-le drumul. Dumnezeu este Iertător, Milostiv. (Sura 9:5)
  Vreau să observi, dragul meu, că acest verset este o poruncă foarte clară pentru orice musulman. Nu este o opţiune, nu este un sfat blând, ci o poruncă tranşată. Porunca este următoarea: musulmanul trebuie să ucidă, să captureze, să încercuiască(asedieze), şi să pună capcane celor necredincioşi. Şi dacă cineva ar dori să manipuleze prin a spune că “musulmanul luptă numai atunci când este atacat”, vreau să trageţi atenţie că porunca nu învaţă pe musulmani aici să se apere, ci să atace. Acţiunile din acest verset sunt ofensive şi nici într-un caz defensive.
  Atunci când vă întâlniţi cu tăgăduitorii(necredincioşii), loviţi-le grumazurile şi când le-aţi nimicit forţele, legaţi-i cu tărie şi după aceea: fie îndurare, fie răscumpărare, până când războiul îşi lasă jos poverile. Şi aceasta, căci dacă Dumnezeu ar fi voit, ar fi scăpat de ei, însă El a vrut să-i pună la încercare pe unii prin alţii. El nu va face deşarte faptele celor ucişi pe calea lui Dumnezeu, (Sura 47:4)
  O, voi cei ce credeţi(adică musulmanii)! Războiţi-vă cu tăgăduitorii(necredincioşii) de lângă voi. Să vă afle tari. Să ştiţi că Dumnezeu este cu cei temători. (Sura 9:123)

  Reply
 10. spufi / 11 September 2015 9:54

  Serios? Lasa un pic tonul superior ca nu e nici al tau de mai bonton si explica-ne:
  – de ce Egiptul a ajuns faimos pentru violuri? (https://en.wikipedia.org/wiki/Rape_in_Egypt 99.3% of Egyptian women said they faced some form of sexual violence)
  – de ce odata cu valul de imigranti musulmani Suedia a ajuns pe locul 2 in lume la violuri? (In cases of gang rape, culprits and victims are most often young and in almost every case, the perpetrators are of immigrant background, mostly from Muslim countries.http://www.gatestoneinstitute.org/5195/sweden-rape)
  – de ce mutilarea genitala a femeilor se practica cu precadere in tarile islamice?
  – violul conjugal nu este recunoscut ca infractiune?
  – cum de altfel nici violenta domestica? ( In 2010, the highest court of United Arab Emirates (Federal Supreme Court) considered a lower court’s ruling, and upheld a husband’s right to “chastise” his wife and children physically. Article 53 of the United Arab Emirates’ penal code acknowledges the right of a “chastisement by a husband to his wife and the chastisement of minor children” so long as the assault does not exceed the limits prescribed by Shari’a.[32] In Lebanon, KAFA, an organization campaigning against violence and the exploitation of women, alleges that as many as three-quarters of all Lebanese females have suffered physically at the hands of husbands or male relatives at some point in their lives. An effort has been underway to remove domestic violence cases from Shari’a driven religious courts to civil penal code driven courts.[33][34] Social workers claim failure of religious courts in addressing numerous instances of domestic abuse in Syria, Pakistan, Egypt, Palestine, Morocco, Iran, Yemen and Saudi Arabia.[35] – https://en.wikipedia.org/wiki/Islam_and_domestic_violence )

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro