Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experianta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experianta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Visul unei ciorbe de vară

12 July 2013

E vară şi tarabele gem de roşii. Şi de-s roşii din belşug, atunci să fie şi ciorbă ţărănească de vară.

Ingrediente:

– 2-3 cepe tocate

– 2 morcovi

– 1-2 cartofi

– 1 kg de roşii coapte bine (din acelea moi şi uşor pleznite)

– 1 ardei gras

– 3-4 tulpini de ţelină

– sare, piper, o foaie de dafin, un ram de cimbru, leuştean

– 2-3 linguri de ulei.

Opţional:

– 1 ardei iute

– 3-4 frunze mari de varză (din cele intens clorofilate)

– 4-5 frunze de sfeclă roşie

Se toacă cepele, morcovii, cartofii (cubuleţe cât mai mici, poate chiar raşi pe răzătoarea mare) şi tulpinile fără frunze de ţelină şi se pun la fiert într-un litru de apă şi frunza de dafin.

Spălaţi şi tocaţi grosier roşiile. Dacă vreţi să aveţi o ciorbă rustică, atunci nu e nevoie nici măcar să le blanchaţi (ăsta-i un termen pretenţios pentru scufundarea-n apă fiartă şi cojire), merg tăiate cuburi mari. Lăsaţi chiar şi seminţele.

Cam după 10 minute de fiert, adăugaţi roşiile şi mai lăsaţi vreo 10 minute.

Puneţi ardeiul gras şi frunzele tocate fâşii subţiri, dregeţi de sare, închideţi focul şi acoperiţi cu capacul.

La final puneţi din plin leuştean şi puţin ulei.

E ca o vacanţă-n farfurie.



Citiţi şi

O viață cât un an…

Când se mai aud doar ecourile

Între un „bună seara” și un „noapte bună”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
2,280 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro