Volvo XC40 este cea mai sigură mașină testată conform noilor norme Euro NCAP

20 July 2018

Mustang 2 ELENA LUCHIAN miss autoVolvo XC40 a obținut 5 stele la testele de siguranță derulate de Euro NCAP. Rezultatele plasează SUV-ul de clasă mică în topul celor mai sigure mașini care există pe piață la ora actuală. Evaluarea a avut loc conform noilor criterii Euro NCAP, cele mai dure de până acum.

Desemnat în primăvară „Mașina Anului 2018 în Europa”, SUV-ul suedez a fost supus testelor de siguranță și a bifat un calificativ de 97% la capitolul „protecția adulților”. XC40 intră astfel în clubul select al celor mai sigure mașini testate de Euro NCAP în ultimii doi ani.

XC40 a obținut punctaj maxim și la testul de impact lateral cu o barieră și un stâlp. Și sistemul de frânare automată de urgență AEB cu care este echipată mașina a reacționat impresionant în cadrul examinării, cu un minus însă, în condiții de vizibilitate redusă. Pe timp de noapte, AEB a reacționat ezitant la identificarea obiectelor apărute în fața mașinii.

Euro-NCAP-Volvo-XC40-3

Pasagerii copii primesc, la bordul lui XC40, o protecție de 87%. 71% este punctajul trecut în contul participanților la trafic vulnerabili, test nou care include acum pietonii pe timp de zi și bicicliștii pe timp de noapte. Această examinare viza anterior doar pietonii. Și sistemul de menținere a benzii de circulație este inclus acum în testare.

Euro-NCAP-Volvo-XC40-4

Sistemele de siguranță integrate de suedezi au primit 76%. Rezultatele plasează SUV-ul scandinav în topul celor mai sigure mașini, alături de frații mai mari, XC60 și XC90. Punctajul obținut de Volvo XC40 este însă, cel mai bun rezultat la testele efectuate conform noilor criterii.

Euro-NCAP-Volvo-XC40-5-830x467

„Noul XC40 este una dintre cele mai sigure mașini de pe piață. Modelul vine standard cu cea mai mare ofertă de tehnologii de siguranță din segmentul SUV-urile de clasă mică, ajutând șoferii să detecteze și să evite coliziunile, să rămână în siguranță în banda lor și să reducă impactul în cazul unei ieșiri accidentale de pe șosea”, a declarat Malin Ekholm, șeful Departamentului de Siguranță de la Volvo Cars.

Pe Elena o găsiți la MissAuto

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

De ce este Dacia Duster cel mai bine vândut SUV din Europa?

Noul Renault Captur – Ce se întâmplă cu cel mai bine vândut SUV mic?

Jaguar I-Pace – mașina care a ajuns “From zero to hero”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro