Iubitul meu perfid

Catchy

22 February 2016

De prima dată m-a făcut să roșesc. Nerușinat de frumos, era peste tot admirat, așteptat, dorit. Numai ideea că vine era irezistibilă, darămite prezența lui. Când de-abia se zvonea că apare, deși lumea avea o agendă, avea canoanele ei prestabilite, nimic nu mai conta. Trebuia să dai fuga, s-alergi într-un suflet și să-l ai cu totul. Pe el, numai pe el. O dragoste insațiabilă. Nebunia însăși. L-am căutat în felul ăsta. Mi l-am dorit devastator. Și așa a fost. Nu de la început.

M-a fascinat că n-are umbre, pudori. Nu mi-a păsat că e necruțător, că are pete, că exploziile lui lasă urme oribile, că n-are măsură, că-mi stârnea gelozii, concurențe acerbe. De unde să știu până unde pot merge și că n-o să-i fac față? El a fost cel care mi-a creat conceptul de „fără limite”. Și am păstrat peste puterile mele argumentul că vreau să-mi testez limitele. Nu ale imaginației, ci ale realității din mine. Am sperat, în taină desigur, să nu le am, dar… Pentru că semnele lăsate de el nu povestesc azi despre o mare iubire, ci despre o mare nesăbuință.

Și acum mă suspectez că aș mai putea fi trasă într-o aventură. El e la fel de frumos. Eu am rămas să-mi port de grijă. Pe drum, eu mi-am pierdut scopul și sunt acum convinsă de limitele mele. Le știu dureros de exact.

femeie pistrui spate

O pasiune mare e peste puterile unui jurnal. Mi-am dat seama, în timp, că răbojul pe care el totuși s-a scris este fața mea. Eu sunt pergamentul care mărturisește depre trecerea unui zeu. A plecat, ca orice bărbat frumos, am rămas cu urmele lui. De fapt, acum pot să spun: știam și nu știam ce caut. Încă susțin că n-aveam cum să prevăd, deși…

Toată lumea e îndrăgostită de soare, tot discursul de până acum este al unei femei care înțelege profund acest lucru. Urmele despre care vorbesc sunt concrete: se cheamă riduri, pete, piele fotoîmbătrânită chiar și artificial, atât de mare e dorința de a păstra cât mai mult efectele soarelui.

Mai avem o lună-două până iar auzim că vine și nu știm în ce toane va fi și cât de brusc își va face apariția în exaltare. Acum e momentul să ne gândim cum repărăm daunele și apoi să facem totul pentru a menține efectele.

Căci unui iubit perfid nu cred că ar trebui să-i arăt ceva din dramele mele. Mă restaurez în timp ce el merge mai departe, iar amantele lui sunt tot mai tinere. În ce mă privește, întâlnirea noastră dintâi a devenit o sămânță de confesiune (sau așa ceva) despre prostia solară, entuziastă.

Aici, cele mai avansate și eficiente metode de scanare a „alunițelor”, de tratament în cazul degenerării, de remediere a pielii foto-îmbătrânite. 

Citiţi şi

Fântâna Stravinsky

Iubitule, tu eşti momentul meu…

Să nu ne mințim frumos că suntem mai bune decât cele de 20 de ani

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,640 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro Web analytics

catchy.ro