Iubitul meu perfid

22 February 2016

De prima dată m-a făcut să roșesc. Nerușinat de frumos, era peste tot admirat, așteptat, dorit. Numai ideea că vine era irezistibilă, darămite prezența lui. Când de-abia se zvonea că apare, deși lumea avea o agendă, avea canoanele ei prestabilite, nimic nu mai conta. Trebuia să dai fuga, s-alergi într-un suflet și să-l ai cu totul. Pe el, numai pe el. O dragoste insațiabilă. Nebunia însăși. L-am căutat în felul ăsta. Mi l-am dorit devastator. Și așa a fost. Nu de la început.

M-a fascinat că n-are umbre, pudori. Nu mi-a păsat că e necruțător, că are pete, că exploziile lui lasă urme oribile, că n-are măsură, că-mi stârnea gelozii, concurențe acerbe. De unde să știu până unde pot merge și că n-o să-i fac față? El a fost cel care mi-a creat conceptul de „fără limite”. Și am păstrat peste puterile mele argumentul că vreau să-mi testez limitele. Nu ale imaginației, ci ale realității din mine. Am sperat, în taină desigur, să nu le am, dar… Pentru că semnele lăsate de el nu povestesc azi despre o mare iubire, ci despre o mare nesăbuință.

Și acum mă suspectez că aș mai putea fi trasă într-o aventură. El e la fel de frumos. Eu am rămas să-mi port de grijă. Pe drum, eu mi-am pierdut scopul și sunt acum convinsă de limitele mele. Le știu dureros de exact.

femeie pistrui spate

O pasiune mare e peste puterile unui jurnal. Mi-am dat seama, în timp, că răbojul pe care el totuși s-a scris este fața mea. Eu sunt pergamentul care mărturisește depre trecerea unui zeu. A plecat, ca orice bărbat frumos, am rămas cu urmele lui. De fapt, acum pot să spun: știam și nu știam ce caut. Încă susțin că n-aveam cum să prevăd, deși…

Toată lumea e îndrăgostită de soare, tot discursul de până acum este al unei femei care înțelege profund acest lucru. Urmele despre care vorbesc sunt concrete: se cheamă riduri, pete, piele fotoîmbătrânită chiar și artificial, atât de mare e dorința de a păstra cât mai mult efectele soarelui.

Mai avem o lună-două până iar auzim că vine și nu știm în ce toane va fi și cât de brusc își va face apariția în exaltare. Acum e momentul să ne gândim cum repărăm daunele și apoi să facem totul pentru a menține efectele.

Căci unui iubit perfid nu cred că ar trebui să-i arăt ceva din dramele mele. Mă restaurez în timp ce el merge mai departe, iar amantele lui sunt tot mai tinere. În ce mă privește, întâlnirea noastră dintâi a devenit o sămânță de confesiune (sau așa ceva) despre prostia solară, entuziastă.

Aici, cele mai avansate și eficiente metode de scanare a „alunițelor”, de tratament în cazul degenerării, de remediere a pielii foto-îmbătrânite. Citiţi şi

Pe când eram o nimfă oarecare

Alexa – o poveste paradoxală

Nu-i de nasul tău? Schimbă-l!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
2,036 views

Your tuppence

 1. Avène Sun Care – grija pentru piele nu are vacanță! – Healthy You | Catchy / 4 June 2017 11:38

  […] soarele, știu. Și eu. Numai că iubit mai perfid ca el e greu să găsești. Și cu timpul înveți că soarelui i te predai întreagă numai […]

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro