10 medici vor putea opera 50 de pacienți fără de arginți

17 September 2018

Știm, ați mai auzit, văzut poate, există medici care fac bine fără plată. Din drag de oameni și meseria lor. Dar una e să consulți 15-20-30 de minute, în baza unor investigații, și să prescrii un tratament, și alta e să te concentrezi cu orele pentru intervenții chirurgicale în care e nevoie de echipe mixte, de expertiză și îndemânare din cea mai fină.

Există o clinică – ZETTA – întemeiată de dr. Dragoș Zamfirescu, din care s-a născut Asociația Zetta, cu scopul nobil de a ajuta oameni aflați în situații extreme, cărora gravitatea cazului și lipsa banilor le fac imposibilă salvarea.

Dar când vrei să faci bine, cauți cu îndârjire și găsești soluții. Pentru că ele tot la Oameni se află.

Așa a apărut ideea primei gale caritabile din România cu un astfel de scop – să strângă fondurile necesare pentru 50 de operații gratuite pentru cazuri grele (arsuri, accidente grave, malformații copii și maturi, membre amputate etc) care se vor face cu ajutorul unei echipe de zece medici, dispuși să pună la bătaie, pro-bono, timpul și experiența lor pentru a salva 50 de vieți.

Gala Zetta – Ajută-ne să ajutăm!” se va desfășura pe 19 septembrie și va fi prezentată de Andreea Marin.

dragos zamfirescu

sursă foto: wall-street.ro

Aceștia sunt cei 10 medici care vă cer ajutorul! 

Doctorul Dragoș Zamfirescu, inițiatorul și șeful acestei echipe, este medic primar în chirurgie plastică, estetică și reconstructivă, cu peste 20 de ani de experiență, cu zeci de premiere medicale, inovator în medicină (medaliat cu aur la Bruxelles). Iar din echipa medicilor voluntari fac parte Dr. Iulia Muraru, Dr. Amit Beedasy, Dr. Dragoș Muraru, Dr. Ina Petrescu – chirurgi plasticieni; Dr. Dragoș Slăvescu – chirurg buco-maxilo-facial; Dr. Dan Tănase – chirurg ortoped; Dr. Daniel Vilcioiu – ortoped, supraspecializat în chirurgia mâinii; Dr. Irina Luca – anestezist; Dr. Cornelia Nitipir – oncolog.

O echipă ce are la activ un palmares impresionant: peste 5000 de intervenții reconstructive, 42 de premiere medicale, inovații în medicină, intervenții pro bono pentru cazuri complexe, precum malformații congenitale, replantari realizate sub microscop, reconstrucții ale corpului după arsuri sau accidente grave, reconstrucții mamare sau orobuco-maxilo-faciale în urma cancerului, operații pentru paralizii de plex brahial.

dragos-zamfirescu-si-echipa-zetta-620x504

Visul lor este ca toate cele 50 de operații planificate să poată fi duse la bun sfârșit prin acoperirea costurilor consumabilelor necesare. Costul mediu estimat pentru o intervenție este de 1000 de euro, sumă pe care pacienții vizați de acest proiect nu și-o permit. Restul e fără arginți! 🙂

Pe site-ul cauzei, www.asociatiazetta.ro, există butonul „Donează”. Oricine poate face un gest: 20 de lei, 50 de lei… orice donație contează! Contul pentru donații, deschis la Banca Transilvania SA, Agenția Dorobanți: RO10 BTRL RON CRT 041 240 3901.

andreea-marin-si-dr--dragos-zamfirescu-2-620x456

Gala „Zetta – Ajută-ne să ajutăm!” de pe 19 septembrie este doar începutul drumului în salvarea celor 50 de pacienți și un minunat prilej pentru ca lumea să afle și despre alte inițiative cu vechime deja ale fondatorului Clinicii Zetta, dr. Zamfirescu: bursele și premiile oferite tinerilor medici români pasionați, cu rezultate remarcabile și interes în perfecționarea în această superspecializare. (click!)Citiţi şi

Primul hub medical de Chirurgie Plastică din România își consolidează echipa de parteneri

Societatea Română de Chirurgie a Mâinii are un nou Președinte – Dr. Daniel Vîlcioiu

Asociația ZETTA oferă reconstrucții mamare gratuite pacientelor care au învins cancerul

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro