15. Ochiul de la aragaz

4 November 2014

Ras copy

Eram la Cati, prietena mea din copilărie. Plecasem puţin de acasă pentru că sor-mea îl aştepta pe prietenul ei, Johnny – mă rog, pe gagiu îl chema Ionel- un tip tare antipatic, pe care nu-l puteam înghiţi nici cu un vagon de lămâi. Ce nu-l înghiţeam eu, dar mama nu-l putea suferi cu nici un chip. De câte ori venea în vizită, îl pândea, doar-doar o face vreo gafă, să se ia de el.

Tocmai îi povesteam lui Cati toate astea, când îmi sună telefonul. Era mama, foarte impacientată, zicându-mi ca Johnny e obraznic şi că îi vorbeşte urât. Ieşim pe uşă val-vârtej şi în două minute eu şi Cati eram deja la mine acasă. N-am mai întrebat ce s-a întâmplat. L-am luat din prima:

-Măi, nemernicule, cum îţi permiţi?!

Cati, jap-jap, îi dă două palme peste ochi. Ăla zbiera că nu e vinovat cu nimic, mama îl făcea cu ou şi cu oţet, noi ţipam să iasă din casă iar pe sor-mea parcă o amuţise Dumnezeu. În fine, l-am dat pe tip afară şi am întrebat-o pe mama ce s-a întâmplat, iar ne-a spus că tipul îi furase ochiul de la aragaz. Am înţepenit.

-Ce?? De ce ar face cineva asta? a întrebat Cati.

-Cum de ce?! Ca să-şi bată joc de mine! a conchis mama, fără drept de apel.

Mă uitam la sor-mea, era distrusă, iar eu nu mai înţelegeam nimic. Am pus-o pe mama să ne facă o cafea, ca să ne liniştim şi să discutăm. Când mama a luat ibricul să ne pună de cafea, a înmărmurit. S-a uitat la noi, albă ca varul şi a îngăimat:

-Maică… Ochiul de la aragaz e lipit de fundul ibricului…

-Eşti de mare pricină! i-am zis şi am ieşit cu Cati pe uşă.

În urma noastră, sor-mea a izbucnit în plâns.

Autor: Valentina Negoiţă

Regulamentul concursului, aici.Citiţi şi

Cel mai rău început de an

Cozile bunicii

Nu am știut niciodată câți bani avea în cont fostul meu iubit

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro