16 mai 2020 – cronica știrilor pozitive

16 May 2020

1. Economia României a înregistrat în primul trimestru o creştere cu 2,4% pe seria brută şi cu 2,7% pe seria ajustată sezonier, comparativ cu anul trecut, a anunţat Institutul Naţional de Statistică. (News.ro)

2. Compania Sorrento a prezentat detalii despre cercetările sale preclinice, anunțând că a găsit un anticorp care asigură „inhibarea 100% a infecției cu virusul SARS-CoV-2 a celulelor sănătoase după patru zile de incubație.” (TechCrunch)

3. Slovenia e prima țară europeană care a anunțat că epidemia generată de noul virus a luat sfârșit, fiind controlată. (CNBC)

Bonus: Concertul tribut în memoria lui Freddie Mercury, din 20 Aprilie 1992, este disponibil de aseară, pentru 48 de ore, pe YouTube. Îi puteți revedea sau vedea pe cei trei membri ai trupei Queen, Brian May, Roger Taylor și John Deacon, alături de David Bowie, Robert Plant, Roger Daltrey, Tony Iommi, James Hetfield, Seal, George Michael, Elton John, Axl Rose și Liza Minnelli. (Urban.ro)

Fotografia dimineții – În lipsa poluării, Everestul a putut fi văzut din Kathmandu, capitala Nepalului, în această săptămână. Credit foto – Abhushan Gautam.

Mai multe știri bune aflați din Cronica Stirilor Pozitive (proiectul lui Orlando Nicoară)



Citiţi şi

A murit Tatjana Patitz, supermodel al anilor ’90

Galileo, Galileo (Bohemian Rhapsody)

Merry Christmas

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro