17 iulie – Luna Plină în Capricorn: Revelionul astrologic

15 July 2019

Calendaristic o fi doar jumătatea anului 2019, dar din punct de vedere astrologic pare că a venit Revelionul: bilanțul rezultatelor, culegerea roadelor (vezi Simona Halep) sau momentul unor noi rezoluții. Pentru fiecare zodie, va fi important revizuirea unui anumit aspect al vieții, după cum vom vedea în a doua parte a articolului.

La nivel colectiv, eclipsa din noaptea 16 iulie – 17 iulie ne învață că virtuțile și munca sunt răsplătite în timp și după parcurgerea unor lecții. Tot chinul ăsta din spatele intensității unei Luni Pline (și a eclipselor) e menit să facă loc noului în viața noastră, ca și cum am face o curățenie generală de vară.

Berbec: Familie și cariera sunt aspectate de aceste 2 eclipse din luna iulie. Și o noutate – relația cu străinătatea, mai ales prin prisma educației sau a studiului.  Din acest motiv, pot avea schimbări majore în planul carierei, se poate încheia o relație deficitară cu autoritatea la job.

Taur: Atașamentele față de punctele tale de vedere or fi vechi, dar în această perioadă vor fi zdruncinate. Este nevoie de o perspectivă nouă, de schimbarea viziunii de viață. Schimbarea este cuvântul-cheie. Taurul își reconfigurează traseul și este împins de energia eclipselor. Se pot muta brusc din locul în care stau. Este posibil să iasă dintr-o relație de lungă durată, care nu se pliază noii perspective asupra vieții.

Gemeni: Gemenii au de negociat în zona finanțelor și își pot schimba modul de administrare al banilor. Din nou, tema puterii personale reapare. Încrederea în resursele proprii, modul cum folosesc talentele influențează câţi bani se câștigă.

Rac: În luna iulie, Racul este cel mai afectat din această perioadă de eclipse: reconfigurare interioară și de identitate în relații sau parteneriate. Nevoile personale față în față cu nevoile celorlalți.

Leu: Au curaj din nou să-și afirme puterea personală, uneori într-un mod exagerat. Schimbările pot veni din punct de vedere profesional sau al contractelor pe care care le au de mult timp.

Fecioară: La nivelul relațiilor de prietenie sau a partenerilor de lucru, este necesară o reconfigurare. Această reglare se poate face numai dacă Fecioara va ține cont și de sentimente, nu doar de analiză și logică, așa cum îi este confortabil.

Balanță: Din punct de vedere al carierei, apar mișcări de teren. Propunerile profesionale pot apărea din senin sau oportunitatea unui job pe care vi l-ați dorit de mult timp. Un alt aspect de rezolvat ar fi relația cu autoritatea (figura paternă) și încrederea în sine.

Scorpion: La fel ca opusul lor astrologic (Taurii), Scorpionii își revizuiesc intențiile, obiectivele de viață, deși este ne aflăm doar la jumătatea anului. O nouă identitate, o nouă locație sau locuință, un nou sentiment de putere personală și financiară apar în perioada eclipselor.

Săgetător: Pentru Săgetători, presiunile legate de bani reapar ca temă de viață în această perioadă. Relația cu autoritățile bancare, financiare, administrative va fi vizată în această perioadă, din nevoia de a regla niște conturi mai vechi.

Capricorn: La fel ca Racii, Capricornii suferă transformă mari în această perioadă a eclipselor (Luna Plină în Capricorn). Introspecția și auto-analiza sunt instrumentele potrivite. Puterea lor și autenticitatea lor vor fi renegociate în relațiile pe care le au.

Citiţi şi Horoscopul lunii iulie 2019: două eclipse şi semnificaţiile lor

Vărsător: Activitatea profesională este plină și aglomerată, ceea ce nu ajută la aglomerația de provocări din viața personală. Grija pentru sine ar putea fi de ajutor în această perioadă, precum și rezolvarea unor probleme de familie.

Pești: Emoțiile se intensifică în această perioadă, mai ales cele legate de compromisuri pe care le-ați tot făcut de ceva timp, în relații sau în domeniul profesional. Veți fi tentat să rupeți legături din cauza frustrării și a regretelor.

Cum influențează Luna Plină în Capricorn energia feminină?

A ne face timp pentru momentul ăla de solitudine cu sens, exact ca oricare alt obicei în care investim timp și bani, ne poate face legătura rapidă cu intuiția, cu al șaselea simț și cu răspunsurile mult dorite.

Capricornul este un semn introvertit care luptă în lumea exterioară pentru siguranță materială (temele banilor și ale locuinței apar la mai multe zodii), dar, mai ales, pentru sentimentul de siguranță de sine.

De ce spun că pentru noi, femeile, este atât de importantă relația cu masculinul din viața noastră?

Siguranța de sine și încrederea în propriile puteri se construiește pentru un copil  în jurul relației cu tatăl. Tatăl este cel care validează un comportament, aprobă, apără sau pedepsește.

Relația cu figura paternă ne învață cum să tratăm feminitatea (adică pe noi înșine) în relație cu bărbații, cu autorități și sisteme, și chiar cum performăm la job sau în carieră. Și ne mai învață ceva conform psihologiei lui Jung: relația cu masculinul exterior ne învață cum ne folosim noi acele calități masculine interioare (planificare, asertivitate, direcție și protecție).

P.S. Pe 17 iulie, vă aștept la Atelierul de Feminitate ”Cum să ai mai multă încredere în tine”. Detalii, aici.Citiţi şi

Suntem în trenul care trebuie, dar direcția e greșită!

Toantă să fii să nu spui da. Așa exemplar, cum să ratezi?

Horoscopul lunii ianuarie 2021

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro