Luna Nouă în Fecioară (30 august): horoscop pentru toate cele 12 zodii

29 August 2019

În luna august, Leul, semnul astrologic, care este preocupat cu nevoile personale, ne-a arătat care sunt consecințele faptului că nu suntem obișnuite ca femei să ne punem pe primul loc: oboseală, tensiune, conflicte interioare. 

Mânate de instinctul matern și de a dărui, femeile uită că a avea grijă de tine este necesar tocmai pentru a putea avea grijă și de ceilalți.

Luna Nouă în Fecioară (30 august) este ultima ocazie din această vară de a curăța, de a vindeca, de a elibera condiționări trecute pentru a începe un nou ciclu de viață, mult mai autentic și mai stabil decât ultimele 8 luni ale acestui. 

Acestea fiind spuse, poate nicio Lună Nouă din acest an nu a reprezentat mai clar ciclul început-sfârșit (moarte-renaștere) ca această Lună în zodia Fecioară.

Deși citim peste tot că momentul de Lună Nouă este cel mai potrivit plantării ideilor și intențiilor, de fapt, Luna Nouă (supranumită și Luna Neagră) este acel moment din lună când ne bazăm doar pe instincte, intuiție, subconștient, pulsiuni din inconștient. Acestea vor lucra în favoarea noastră doar dacă facem o muncă de curățare, vindecare, în prealabil.

Cel mai bun moment pentru a iniția noi proiecte este la 2-3 zile după perioada Lunii Noi.

New Moon by Peter Max

Lună Nouă în Fecioară (30 august) pentru toate cele 12 zodii

Berbec: Ca semn de foc, luna august a fost cam agitată și plină de evenimente pentru tine.  Odată cu această lună nouă, va fi nevoie să fii mai organizat, în stilul Fecioarei, și să aduci mai multă structură în viața ta: ține un jurnal, scrie-ți obiective, planifică, obiceiuri noi.

Taur: Cam agitată și pentru tine vara aceasta. Deși ai ambiții mari și planuri, este mai indicat ca în această perioadă de Lună Nouă să te relaxezi, să îți iei o vacanță și să-ți limpezești gândurile. Uneori, viața ne arată că acele planuri care nu s-au îndeplinit vor face loc pentru altele mai potrivite, pe viitor.

Gemeni: Renovarea casei, schimbări de planuri, te răzgândești în privința unor decizii pe care le credeai fixate. Începe cu restructurarea acolo unde poți cel mai repede: renovează casa, schimbă mobila prin casă.

Rac: În sfârșit, pare că ești pregătit să ieși din zona de confort. Spun în sfârșit pentru că tu ești unul dintre acele semne zodiacale care fac multă introspecție înainte de a lua o decizie. Începe acea activitate la care ai plănuit aproape tot anul, ai curaj să întâlnești oameni noi, schimbă locuința, anturajul, hobby-urile.

Leu: Pentru Lei, această Lună Nouă în Fecioară readuce și mai aproape nevoia de schimbare în carieră sau a face mai mulți bani. Această perioadă îi poate face să ia o decizie în acest plan, mai repede decât s-au așteptat, pentru că au rumegat în ultimele 3 luni la această nevoie de schimbare de drum, carieră, relații profesionale.

Fecioară: Ocupată, ocupată, ocupată. Aceasta este oricum definiția Fecioarei, cea care se află tot timpul în serviciul familiei, prietenilor, colegilor de muncă, societății, Universului. Se resimte o oboseală fizică și psihologică în aceată perioadă, motiv pentru care e nevoie să te întorci către nevoile personale de odihnă, relaxare.

Balanță: Te pregătești intens să muncești și mai mult odată cu începerea toamnei. Sezonul Fecioarei ți se potrivește mănușă, pe plan profesional mai ales: organizare, hiper-organizare, conștiinciozitate și analiza detaliilor. Și pentru tine, ar fi indicată o vacanță sau un moment de repaus înainte de a intra iar în ring.

Scorpion: Una dintre zodiile care nu știe ce înseamnă relaxarea, dar care are noroc că se poate baza pe prieteni buni. O perioadă de muncă interioară și exterioară pentru Scorpioni va aduce și o revelație, o schimbare de perspectivă, în special în domeniul profesional: mai multă asumare, verticalitate. 

Săgetător: Se întrevede o schimbare în plan profesional. Pentru moment, cântărește-ți opțiunile, ia cea mai bună decizie pentru tine fără a te grăbi. Cea mai bună decizie înseamnă aceea care îți reflectă cel mai mult valoarea personală, care te onorează.

Capricorn: Contracte, renegocierea unei termeni sau sume de bani, analiză, logică și formare profesională. Aceastea sunt cuvintele cheie care definesc această perioadă de Lună Nouă pentru tine. Este indicat să negociezi într-un mod asertiv, astfel încât să nu-i rănești pe ceilalți, chiar dacă intenția ta este să fii corect.

Vărsător: Este momentul să te ocupi de sectorul care nu prea-ți place: finanțele, economiile, cum ai grijă de banii pe care îi faci. Este momentul unor reglări de conturi, primești bani din datorii, moștenire sau culegi roadele unui proiect la care ai muncit în ultimul an.

Pești: În sectorul parteneriatelor și al relațiilor apropiate vei simți energia acestei Luni Noi. Poți semna noi colaborări, dar pe plan personal, vei avea mai multă luciditate pentru a lua niște decizii importante sau pentru a discuta cu partenerul niște subiecte considerate tabu în relația voastră.

New moon by Randy Turnbow

Din perspectiva energiei feminine, arhetipul Fecioarei (cea virgină) este Mama Pământ sau zeița Demetra, în mitologia grecească.  străbate lumea timp de 9 zile în căutarea fiicei Persefona, care fusese răpită de Hades (zeul Infernului). În traducere modernă, inițierea Persefonei (Feciaorei) de la fetiță la femeie și calătoria Demetrei către renegenerarea și vindecarea sa, dincolo de rolul de mamă, sunt călătorii complete. Femeia se maturizează atunci când Hades (care poate fi personificat ca o criză existențială, depresie, despărțire de persoana iubită) o răpește pe Persefona (o rupe de mama sa, Demetra) și o duce în lumea Infernului (adică o face să se confrunte cu propriul inconștient: frici, condiționări, victimizare și cu nevoia principală de autonomie a copilului.

Citiți și cel mai bun horoscop al anului 2019!

Dacă vrei să afli mai multe despre energia feminină și sincronizarea ei cu calendarul lunar, te invit în programul online 21 zile femininiate. Detalii aiciCitiţi şi

8 aprilie 2024 – eclipsă totală de Soare în Berbec

Eclipsa de Lună în Balanță din 25 martie 2024, ora 9:00 (horoscop)

Venus în Pești (11 martie – 5 aprilie 2024) – de ce atragi toate privirile

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro