20 de ani cu Veve

23 April 2019

Pășim agale pe aleea pietruită, umăr lângă umăr, suflet lângă suflet, viață lângă viață.

Sunt 20 de ani care ne leagă în amintiri și trăiri, în bucurii și tristeți, în liniște sau în tumult. Sunt ani în care prietenia a căpătat acel sens al iubirii necondiționate despre care citești în cărți și tragi nădejde că viața asta poate îți va dărui, sub orice formă, o astfel de iubire.

Ne înălțăm privirile spre cer. Copacii înverziți își poartă prospețimea spre înalt, spre albastru, spre infinit. Soarele se strecoară domol și timid printre crengile lor și poposește pe chipurile noastre. Ne mângâie blând ridurile ce stau mărturie luptelor pe care fiecare dintre noi le-a avut, dorind parcă să le atenueze cu căldura lui. Căldura vindecă și lumina spală suflete. Al meu, al ei, ale noastre…

Urcăm în tăcere pe drumul bătătorit. Miroase a pământ umed și a coajă de copac,  renăscută după o iarnă grea. Ici-colo câte o viorea aruncă nuanțe de mov pe covorul de iarbă amestecat cu frunzele care și-au dat ultima suflare în toamna ce a trecut. Norii răzleți aleg să își scuture lacrimile printre razele de soare. Plouă cu soare de parcă Divinitatea ar vrea să ne dea voie și nouă să ne plângem dorurile. Câte o lacrimă se rostogolește pe furiș. Nu ne spunem nimic, știm deja ce cuvinte ar fi potrivite înainte să le rostim, însă alegem tăcerea. Uneori este cel mai bun dialog. Ne cunoaștem durerile, așteptările, amăgirile și dezamăgirile, ne-am pansat una alteia rănile și ne-am îngrijit cicatricile.

Citiți și Promisiune, o altă poveste despre prietenia pe viață.

La propriu. Nu doar cele din inimi, lăsate de oameni care au ales să ne risipească în bucăți și să ne mutileze sufletele, ci și cele aduse de suferințe fizice. Părți din noi la care am fost nevoite să renunțăm, plătind parcă tribut vieții pentru alegerile făcute, au lăsat în urma lor pecetea unor pierderi. Am suferit împreună și ne-am ridicat împreună. De fiecare dată, noi, eu cu ea și cu Dumnezeu. Dumnezeu care ne-a binecuvântat atunci când ne-a așezat în același puzzle.

Unele bătălii nu le poți câștiga decât cu oamenii potriviți alături. Probabil Dumnezeu așa a clădit prietenii adevărați. Iubirea care nu are ego, nu cunoaște invidie sau îndoială. Nu se oferă la kilogram și, cu cât dăruiești mai multă, cu atât te vei simți mai puternic.

Glasul păsărilor ne aduce gândurile la realitate. Aleea se sfârșește cu un luminiș. De aici se întind podgorii de vii, de-a lungul și de-a latul dealurilor, cât ține zarea. Suntem puțin mai aproape de libertate, de cer. Adulmecăm cu nesaț aroma primăverii. Anul acesta s-a lăsat îndelung așteptată, la fel cum în viață așteptăm tot: o zi, un timp sau un anotimp, un tren, o vacanță, un om, alt om, o iubire, un sfârșit sau un nou început. Doar așteptăm…

Două leagăne ni se ivesc în cale. Aproape ne aruncăm în ele, cu dorința unor copii. Lanțurile ne balansează ca într-un dans, sus, tot mai sus, iar soarele poposește din nou pe frunțile noastre, cât să mai șteargă un gând, să mai usuce o lacrimă, să mai aline un suspin, un dor, să mai vindece o rană și să ne cheme la viață. Ne lăsăm legănate ca în copilărie, atunci când chipul căpăta vreun rid doar de râs și bucurie.

Ne privim în același timp. Zâmbim. E cel mai durabil fond de ten și ne salvează la orice vârstă.

Înălțăm ochii spre cer. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru ziua de astăzi, pentru anii petrecuți împreună, pentru bucuriile și încercările noastre, pentru tot ceea ce am devenit în prezent. Și ne rugăm când viața ne dă lecții, să sădească în noi tot mai multă lumină, iubire, răbdare, iertare…

Cu iubire, pentru Veve!

Guest post by Lotus Alb

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Noi, cei de peste 50 de ani – generația care nu se mai întoarce

Tristețea Angelei Gheorghiu

Nu te-am uitat nici azi, iubitule

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Valentina / 24 April 2019 10:50

  Multi asociaza fericirea cu iubirea, lucru gresit, zic eu.Stare de multumire sufleteasca intensa, cum scrie la dex la fericire o traiesc si criminalii in serie, spre exemplu.In clasamentul pe primul loc, din punctul meu de vedere este o femeie, traficanta de droguri din Mexic,avea milioane de euro, dar un sigur lucru o facea fericita: II placea sa ucida copii in fata parintilor.Nici astazi nu a fost prinsa, peste 40% din crime din America raman cu autor necunoscut.Eu sunt sigura ca dopamina nu se secreta doar cand iubesti.Am vazut criminali in serie care au ucis 50-200 persoane si sunt sigura ca aia au avut cea mai multa dopamina in creier.Vezi cazul criminalului Zodiac,nu a fost prins,ironiza politia prin scrisori,al doctorului Shipman, ucigasul din Green River care avea familie si copii, etc

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro