2017 – când vor înflori cireșii în Japonia

Catchy

8 March 2017

Prognoza pentru 2017 a fost dată publicității, pentru ca lumea să-și poată plănui vacanțele anuale legate de acest fenomen natural atât de spectaculos și de îndrăgit de japonezi. Anul acesta, cel mai popular soi de cireș – Somei Yoshino – va începe să înflorească pe 24 martie în Tokio, pe 25, în Fukuoka, pe 29, în Kyoto și Osaka.

cherry_blossom_yoyogi_park_tokyo_japan

Sakura – frumusețea și vremelnicia vieții

cherry_blossom_forecast_japan

Sakura zensen (frontul florilor de cireş) – primii înfloresc cireșii din Okinawa (sudul Japonie) și ultimii, cei din Hokkaido (nordul Japoniei). Pasiunea japonezilor pentru florile de cireș este atât de mare, încât călătoresc din sud spre nordul arhipelagului, odată cu frontul de aer cald care deschide bobocii, iar informaţiile legate de deplasarea “undei florale” devin breaking news în media niponă. 

După apariţia primelor flori – Kaika, Sakura înfloresc complet la maxim o săptămână. Apogeul înfloririi se numeşte Mankai, iar căderea florilor poartă numele de Chiru. În tot acest timp natura este în plin spectacol și japonezii o celebrează prin multele festivaluri dedicate florilor de cireș, adevărate ritualuri naționale. Cele peste 400 de specii de cireși plantați doar pentru florile care nu se transformă niciodată în fructe devin a doua stemă a Țării Soarelui Răsare.

Nu mai e mult și în Japonia se va auzi spus cu mare bucurie „Sakura no hana ga sakimasu!” (Înfloresc cireşii!)Citiţi şi

Cât ne va costa mârlania în diplomaţie

La spartul târgului de trăiri

Intrarea Maicii Domnului în Biserică. De ce azi este mare sărbătoare

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
686 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro