5 clădiri iluminate în albastru de Ziua Autismului

2 April 2012

Cu ocazia Zilei Internaționale de Constientizare a Autismului, în 2 aprilie, Palatul Parlamentului, Ateneul Român, Palatul Victoria, Arcul de Triumf și Hotelul Marriott vor fi iluminate în albastru. Această activitate face parte dintr-o mișcare internațională – Light It Up Blue, inițiată de organizația americană Autism Speaks în anul 2011.

Este al cincilea an consecutiv în care, în România, specialiștii în autism și parinții își unesc forțele într-o inițiativă comună cu ocazia Zilei Internaționale de Constientizare a Autismului. Scopul evenimentelor este de a promova o mai bună înțelegere a autismului și de a stimula solidaritatea cu persoanele care suferă de această boală,  în majoritate copii.

În București, ziua de 2 aprilie este marcată de mai multe evenimente, printre care un marș de solidaritate din Piața Universității spre Piața Unirii.

Concomitent, acțiuni similare au loc în mai multe orase din țară, precum Bacău, Baia Mare, Brașov, Cluj, Craiova, Iași sau Timișoara.

Autismul este o tulburare gravă de dezvoltare, care afectează individul în trei arii: comunicare, relaționare și adaptarea simțurilor la mediu. Autismul are o incidență în creștere alarmantă. De curând, în Statele Unite, ultimele cercetări au arătat că 1 din 88 de copii este diagnosticat cu o tulburare din spectrul autismului. Din păcate, în România, nu există încă o statistică oficială care să reflecte realitatea.Citiţi şi

Antrenamente pentru creier. Te interesează?

V-ați întrebat vreodată cum arată o zi din viața unei mame care are un copil cu autism?

A 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu începe duminică la București

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro