5 sfaturi pentru alegerea mobilierului de dormitor ideal

8 July 2022

Este în regulă să amesteci și să asortezi mobilierul din dormitor? Absolut! Toate seturile de mobilă de dormitor asortate sunt un lucru de domeniul trecutului! Stratificarea, amestecarea și potrivirea diferitelor piese de mobilier oferă mai multă distracție și interes pentru dormitorul tău.

Cum se amestecă și se asortează mobilierul din dormitor? Făcând în același timp ca stilul dormitorului să aibă sens fără seturi de mobilă de dormitor asortate?

Cu excepția cazului în care un set de mobilă de dormitor este singurul lucru care are sens pentru tine în ceea ce privește designul, amestecarea și potrivirea mobilierului poate aduce propriul set de probleme. Totuși, asamblarea diferitelor stiluri și culori pentru a crea un aspect coerent chiar funcționează!

Ideea stilului de amestecare și asortare este că ar trebui să arate total diferit și unic față de spațiul altcuiva. Un aspect personal și fără efort… în teorie. Dar de unde să începi?

Iată câteva sfaturi de top pentru amestecarea și asortarea stilurilor de mobilă de dormitor.

1. Începe cu o singură piesă

Ai deja o piesă de mobilă de dormitor pe care o adori? Cel mai bine este să începi cu acea primă piesă și să lucrezi de acolo. Mai ales dacă este o piesă veche sau la mâna a doua. Ceva care este unicat este mai bine să fie lucrat în jurul primei piese. Va fi mult mai ușor să cumperi piese în jurul a ceea ce intenționezi deja să folosești pentru dormitor, decât invers!

Ce mod mai bun de a începe dormitorul în jurul unei piese cu totul speciale și unice? În acest fel, poți prelua stilul și alte detalii pe care le poți folosi pentru a determina alte piese pentru cameră.

2. Asortează piesele

Unele lucruri se pot asorta! Dacă abia începi să experimentezi amestecarea stilurilor de mobilă de dormitor, atunci folosește acest sfat pentru început. Trucul este să nu încerci să potrivești obiectele mai mari împreună, deoarece obiectele mai mari se văd primele și va părea prea evident.

Asortarea noptierelor este cea mai bună opțiune pentru început. Noptierele sunt mai mici în proporție cu patul, sau cu un dulap. Atâta timp cât patul este central și are un stil și un finisaj diferit, acesta va despărți perechea.

Acestea fiind spuse, nu trebuie să îți asortezi noptierele. Chiar dacă creezi un dormitor simetric și echilibrat, noptierele pot fi de un stil similar. Nu trebuie să fie o pereche exactă.

3. Patul

Patul este întregul scop pentru dormitor, așa că ar trebui să fie punctul focal! Cu alte cuvinte, ar trebui să iasă în evidență, așa că încearcă să eviți să asortezi exact patul cu orice altă piesă din cameră. Altfel, va arăta puțin plictisitor. Dacă ai piese de mobilă de dormitor din lemn sau metal, un pat tapițat va sparge finisajele dure și va îndulci puțin spațiul.

4. Variază mobilierul

Amestecă forma, stilurile și materialele unor piese de mobilă de dormitor. Nu-ți fie teamă să amesteci formele rotunde cu cele dreptunghiulare în dormitor. La fel ca și stilurile.

Nu uita că poți amesteca piese mai grele cu piese de mobilă de dormitor mai ușoare și cu aspect mai aerisit.

5. Repetiție

Găsește o formă, un finisaj, o culoare, o textură care să se regăsească în câteva dintre piesele pe care le alegi pentru dormitorul tău. Ar putea fi o formă curbată sau un finisaj de feronerie care îți place la mobilă de dormitor. Prin repetarea unui element în unele dintre piese, aduci un aspect coerent pentru întregul spațiu.

Dacă ai ales un material diferit pentru comodă, ai putea dori să repeți feroneria sau culoarea la o altă piesă de mobilă de dormitor. Chiar dacă unele dintre piesele de mobilier cheie vor fi diferite, ele ar trebui să aibă legătură una cu cealaltă.

Când vine vorba de amestecarea și potrivirea stilurilor, totul este un pic de un act de echilibru. Prea puține detalii și se simte că lipsește ceva. Prea mult din același lucru este neinteresant.

Uită-te la dimensiunea camerei tale și la proporțiile pieselor tale pentru a-ți da seama dacă înclini prea mult într-o parte sau alta. Dar, odată ce ai înțeles, te vei simți bine și stilul va fi bine echilibrat!Citiţi şi

A murit designerul japonez Issey Miyake

5 motive pentru care să alegi haine pentru copii din gama iELM

Ediția inaugurală CHANEL NEXT PRIZE și-a desemnat câștigătorii: zece creatori vor împărți un milion de euro

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro