500.000 de români care lucrează la negru în Italia vor să vină acasă, “să moară în țara lor”

11 March 2020

Pe 10 martie, ora 22:00, devenise o știre de breaking news la toate televiziunile că Vama Nădlac era blocată de numărul mare de mașini și TIR uri care doreau să intre în România. Poliția de Frontieră are, online, camere video care prezintă situația traficului non-stop. Așa am putut vedea cozile.

”În ultimele 24 de ore prin punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat formalitățile de frontieră aproximativ 11.000 de persoane pe sensul de intrare în țară. Anul trecut în aceeași perioadă am avut 14.000 de persoane. Menționăm faptul că în acest moment formalitățile de frontieră se efectuează pe 5 artere la intrarea în țară, iar timpul de așteptare de aproximativ 40-50 de minute. Valorile de trafic mai ridicate înregistrate în acest moment se datorează măsurilor suplimentare dispuse în punctele de frontieră în contextul Noului Corona Virus, respectiv verificările efectuate de către polițiștii de frontieră, completarea formularului pus la dispoziție de colegii de la Direcția de Sănătate Publică, precum și măsurile dispuse de către aceștia” a declarat  șeful Poliției de Frontieră, Ioan Buda, pentru Realitatea PLUS.

Însă știrea șocantă vine de la Eugen Terteleac, preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia: într-o emisiune la TVR 1, acesta a spus că sunt 500.000 de români în Italia care lucrau la negru și acum vor acasă, în România, ”să moară în țara lor”.

Numărul deceselor provocate de coronavirusul COVID-19 a crescut în Italia, bilanţ tragic arătând că răspândirea coronavirusului nu dă semne de încetinire.

Italia este acum pe locul doi în lume, după China, în privinţa numărului deceselor provocate de noul coronavirus.

Cele mai multe cazuri rămân concentrate în nordul Italiei, în Lombardia, în Emilia Romagna şi în Veneto, dar toate regiunile ţării au raportat cazuri de infectare, inclusiv Valle d’Aosta, care până miercuri nu avea niciunul confirmat.

Sursa: RealitateaPlus.Citiţi şi

S-a oprit planeta. A coborât cineva?

Cuvintele anului 2020

Pandemia de coronavirus nu este o “lebădă neagră”, ci un “rinocer gri” sau un uragan

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Ana / 12 March 2020 7:20

  Fake news, ar trebui mai multa responsabilitate, nu puteți prelua orice prostie. Dacă nu stăpâniți un subiect, rezumati-va la dulcegăriile obișnuite.

  0
  0
  Reply
 2. Andreea C / 11 March 2020 7:54

  Nădlac*

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro