A iubit ani de zile un bărbat interzis

26 January 2021

Când se întâlnisera prima oară era o seară caldă de vară, iar ea împlinea șaptesprezece ani. Muzică în surdină, lumânări, miros de frunze. Ea de abia îl atingea. El schimba din când în când caseta. Grunding, casetofonul obținut la schimb pe două perechi de șosete, un set de simeringuri și un pulover tricotat, avea butoanele deja tocite, scrisul de pe ele deja sărit și ușita un pic strâmbă. Înaintea lui, fusese al altcuiva. Îl primise împreună cu o casetă BASF înregistrată cu muzica anilor șaptezeci. O casetă galbenă cu muzică disco, învechita. Avea pe atunci opt ani și nu știa că BASF SE is a German multinational chemical company and the largest chemical producer in the world. Abia după douăzeci de ani a aflat.

Atunci au dansat o noapte întreagă pe Lady in Red. Ea, cățărată pe pantofii lui negri. El sărutându-o inocent pe gât. Ea, roșind sub sărutările lui. El, derulând înapoi. Ea, apăsând și mai tare, pe vârfuri. El, strângând-o în brațe. Ea, cu capul pe umărul lui. El, derulând înapoi. Ea, cu buzele pe gâtul lui. El, tresărind. Ea, zâmbind în întuneric. El, derulând înapoi. Ea, făcând planuri de viitor. El, atingându-i sânul drept, din greșeală. Ea, derulând înainte. Vor avea doi copii. Cd-urile, Revoluția, YouTube-ul. S-a dus naibii tot romantismul. El nu-și mai amintește nimic. Ea nu l-a uitat.


A încercat să-l scoată cu un ac, a încercat  cu spirt, cu oțet amestecat cu bicarbonat de sodiu, a mers și la psiholog, a făcut meditații, s-a lăsat chiar și hipnotizată, a înghițit cutii întregi de pastile vândute drept miraculoase, s-a spovedit timp de cinci luni în fiecare săptămână, a chemat chiar și cinci preoți acasă, să sfințească și să dezlege, a făcut tot ce a fost posibil și n-a reușit. Acel mic sărut, de despărțire, era prea bine înfipt în ființa ei, sub pielea fină a obrazului.

Apoi s-a îndrăgostit din nou. A iubit ani de zile un bărbat interzis. Mirosea a Carpați amestecați cu bere și săruta divin. Știa să flateze, inventând povești în care ea era eroina principală. Personajul principal. Se jucau de multe ori și ea râdea, și el râdea, și apoi dădea drumul apei de la duș să curgă, și lua buretele, și o freca pe spate. Era interzis, dar era minunat. Mirosea a bergamotă și făcea o spumă fină, cu bulbuci. Când el și-a dat seama că a mers prea departe, a uitat-o. Nevasta lui nu trebuia să știe. Ea nu l-a uitat, era prea bine înfipt în ființa ei, sub pielea fină a obrazului.

Pe Daniela o găsiți toată aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Cine ți-a spus că trebuie să te dezbraci ca să faci dragoste?

Nu sunt grasă, sunt nefericită!

Începutul e sfârșitul – 10 lucruri pe care ar trebui să le facem înainte de a ne despărți

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro