Adio diete de slăbit! Sarea Sensa în bucate

5 February 2011

Doctorul american Alan Hirsch, care a studiat o viaţă modul în care simţurile – în special mirosul şi gustul – influenţează funcţionarea creierului, a constatat că mulţi dintre pacienţii care şi le pierduseră din cauza unui accident ori a unei boli se îngrăşau rapid. Deci anumite mirosuri şi gusturi păreau să acţioneze asupra centrului de control al apetitului.

După cercetarea a sute de compuşi, compania SENSA a lansat de curând produsul “Tastant” – nişte cristale inodore şi insipide care, presărate peste orice mâncare, reduc apetitul. Invenţia aceasta ar putea însemna sfârşitul tuturor dietelor mai mult sau mai puţin nebuneşti.

Mănânci mai puţin, slăbeşti. Are sens. Proba a fost făcută într-unul din cele mai mari studii pentru obţinerea licenţei de comercializare fără a fi nevoie de reţetă: 1436 bărbaţi şi femei au folosit Tastant timp de şase luni şi, fără regim ori exerciţii!, au pierdut în medie 15% din greutatea corporală.

Care-va-să-zică, presărând aceste granule peste alimente, nu le schimbăm nici gustul, nici mirosul, ci doar îi transmitem creierului comanda cumpătării. Ca urmare, ne mulţumim cu mai puţin din tot ceea ce ne place, fără să simţim nici foamea şi nici frustrarea născută din interdicţie.

Oare nu descoperă cineva o sare pe care s-o presărăm peste tutun? Sau peste relaţiile nefuncţionale pentru care avem un apetit la fel de nesănătos ca pentru dulciuri ori carnea de porc? 🙂Citiţi şi

Adele, primul interviu după cinci ani: iată adevărul despre mine!

Cum să-ți recapeți simțul mirosului în mod natural

În căutarea simțului pierdut – Perfumes / Les parfums

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Mirela Baron / 5 February 2011 15:19

  Oh! Foarte interesant! Sarea vieţii, bunastarea in adevăratul sens al acestui cuvint, satietatea si satisfactia nascute din iubirea deplina, poate si mai Putin polarizata, reprezintă granulele vindecatoare si din punct de vedere chimic Stabile, ce pot înlocui orice stare subtila sau mai Putin subtila de dependenta!

  Mersi… Foarte interesant!

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro