Doctorul american Alan Hirsch, care a studiat o viaţă modul în care simţurile – în special mirosul şi gustul – influenţează funcţionarea creierului, a constatat că mulţi dintre pacienţii care şi le pierduseră din cauza unui accident ori a unei boli se îngrăşau rapid. Deci anumite mirosuri şi gusturi păreau să acţioneze asupra centrului de control al apetitului.
După cercetarea a sute de compuşi, compania SENSA a lansat de curând produsul “Tastant” – nişte cristale inodore şi insipide care, presărate peste orice mâncare, reduc apetitul. Invenţia aceasta ar putea însemna sfârşitul tuturor dietelor mai mult sau mai puţin nebuneşti.
Mănânci mai puţin, slăbeşti. Are sens. Proba a fost făcută într-unul din cele mai mari studii pentru obţinerea licenţei de comercializare fără a fi nevoie de reţetă: 1436 bărbaţi şi femei au folosit Tastant timp de şase luni şi, fără regim ori exerciţii!, au pierdut în medie 15% din greutatea corporală.
Care-va-să-zică, presărând aceste granule peste alimente, nu le schimbăm nici gustul, nici mirosul, ci doar îi transmitem creierului comanda cumpătării. Ca urmare, ne mulţumim cu mai puţin din tot ceea ce ne place, fără să simţim nici foamea şi nici frustrarea născută din interdicţie.
Oare nu descoperă cineva o sare pe care s-o presărăm peste tutun? Sau peste relaţiile nefuncţionale pentru care avem un apetit la fel de nesănătos ca pentru dulciuri ori carnea de porc? 🙂

Citiţi şi
Când și cum se maturizează erotic un bărbat
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.