Am 38 de ani și habar n-am ce este aia o femeie adevărată

21 July 2017

dan pavelDe fiecare dată când citesc sau ascult o femeie care se plânge că nu mai există bărbați adevărați, mă întreb dacă până acum a nimerit doar câte doi pitici ascunşi unul peste altul în același parpalac. O fi fost la întâlnire cu un cimpanzeu deghizat cu o sahariană furată din vestiarul Circului. Oare câți cimpanzei scapă de la Circ în fiecare an, astfel încât să poți face o bază statistică după care să tragi concluzia că bărbații adevărați nu mai există? Adică eu înțeleg că genul ăsta de femei sunt experte în autenticitatea bărbatului și știu să deosebească bărbații marcă înregistrată de ăia făcuți într-un grajd în Republica Moldova, probabil după faptul că au scrotul filigranat sau ceva. Dacă îl freci cu p*la de geam trebuie să zgârie sticla și să nu rămână urme pe prepuț sau chestii d-astea. Or avea ele secretele lor.

Adevărăciunea bărbatului mi se pare așa o calitate subiectivă care nu descrie nimic concret… o proprietate masculină profund nespecifică. Articolele critice la adresa autenticității bărbatului mi se par echivalentul literar al conversației de cuplu „Ce ai? – N-am nimic!”. Sunt ca ședințele de creație din agențiile de publicitate. Toată lumea folosește cuvinte complicate pe care nu le înțelege și la sfârșit toți pleacă cu integritatea artistică făcută că*at și cu mai multe întrebări decât aveau când au venit. În mod normal, dispariția bărbatului adevărat ar fi fost dată la știri sau regretată public într-o ceremonie oficială în care toate femeile ar fi depus o coroană de ciorapi nespălați la mormântul Bărbatului Necunoscut. Eu n-am auzit nimic. Aș fi venit cu un buchet de flori, vărsam o bere sau chiar și-o lacrimă. Interesant mi se pare faptul că femeile nu par a fi în aceeași recesiune ca noi. Dacă ultimul bărbat adevărat pare să fi murit în 1945, femeile adevărate sunt bine sănătoase și par a umbla bezmetice și nefericite pe toate drumurile. Toate sunt dotate cu o lanternă și un fluier pentru cazul în care vreuna dintre ele găsește urme de bărbat adevărat și vrea să anunțe gonacele.

barbat perfect

Femeile adevărate pot fi deosebite de celelalte pentru că nu s-au combinat ca „proastele” cu bărbați necorespunzători și cu toate chinezăriile făcute pe vapor. Ele se păstrează pentru bărbatul adevărat… sau a doua sticlă de tequilla, că nu mi-e niciodată foarte clar. Eu înțeleg că toate chestiile astea critice și foarte tăioase la adresa regnului masculin vin din experiențe nasoale, dezamăgiri reale și lovituri parșivești date de viață. Toată lumea are experiențe nasoale și decepții în dragoste. De asta nu cred în unicitatea nimănui.

Și eu am avut o viață sentimentală destul de tulburată. Nu știu dacă „tulburată” e cuvântul potrivit. I-aș spune mai degrabă cancer sentimental. Mi-ar fi fost ușor să concluzionez că toate femeile sunt de că*at, niște bestii fără suflet și că nu mai există femei adevărate. Dar… după cancer vine remisia și, după remisie, te mai și vindeci. Mai șchiop, mai ciung, mai cu sechele, dar sufletul și inconștiența te fac să mergi mai departe și să te deschizi din nou. Dragostea are darul ăsta sinistru de a te lovi în moalele capului când nu vrei și nu te aștepți. Tot ce trebuie să faci este să nu cauți femei „adevărate”, să nu te uiți după prințese excepționale și după unicorni cu vagin. Dacă încerci să îndeși femeile în șabloanele construite în vidul lăsat de suferință, vei constata că niciuna nu mai încape. Nu vei fi niciodată surprins de nimic. Vei continua să trăiești într-un purgatoriu emoțional-afectiv în care nimeni nu poate pătrunde până la tine pentru că nu seamănă cu tabloul ăla idealizat.

Cea mai gravă problemă a șabloanelor nu este că te fac să suferi, ci faptul că se propagă ca un virus și îmbolnăvesc și pe alții. Așa ajungem la generații întregi de puțoi care abia și-au descoperit erecția și se plâng de femei. Toți puțoii au în spate câte un labagiu înveninat, un frustrat incapabil de iubire care le bagă în cap că toate femeile sunt curve sau proaste. Ăştia explică toată ziua cum ar trebui să fie femeile, de parcă le-au cunoscut pe toate şi nu le-a plăcut niciuna. Tot așa ajungem și la păpușelele astea de 19 ani care n-au dormit în viața lor două nopți lângă un bărbat, dar se plâng toată ziua că bărbații sunt niște porci imbecili. Nu poți fi ultra-feministă la 19 ani, pentru că tu încă nu știi ce e aia o femeie, dar pentru că avem reviste și ultra-feministe și tot felul de tromboniste care explică toată ziua cum ar trebui să fie bărbatul, apare concluzia nefirească: toți bărbații sunt porci.

Toată lumea caută ceva excepțional, ceva nemaivăzut. Nimic nu-i mai dăunător decât elitismul și excepționalismul. Toți frustrații și toate nefericitele împrăștie otravă și infectează sufletele unor copii influențabili cu idealuri intangibile, cu standarde de frumusețe și noțiuni complet false despre cum ar trebui să fie bărbații sau femeile adevărate. Toată lumea caută absolutul, produsul perfect, indiferent de propriile sale calități. Nu există produsul perfect, tocmai pentru că suntem oameni și condiția asta ne împiedică veșnic să atingem perfecțiunea.

Am 38 de ani și habar n-am ce este aia o femeie adevărată. Nici nu vreau să știu. Întotdeauna mă feresc de oamenii care încearcă să-mi bage în cap standardele lor. Mi-e frică să nu mor nefericit și plin de otravă de pe urma prostiei altcuiva. Nici pe bărbații adevărații nu-i pot identifica într-o mulțime. Înainte să plângi dispariția adevărăciunii, încearcă să te transpui în respectiva situație, în pielea celuilalt. Gândește-te că ești excepțională și ai la dispoziție 30 de minute ca să dovedești asta oricui, în timp ce ai emoții, ești obosită și rănită de experiențele trecutului. Fă exercițiul ăsta. Până te întorci cu răspunsurile, eu mă duc să mă p*ș pe flacăra eternă de la Mormântul Bărbatului Adevărat.

Pe Dan îl găsiți pe blog și de acolo aterizați pe pagina de FB, unde este foarte activ.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Aţi observat că atunci când vă indrăgostiţi vă pierdeţi mare parte din putere?

Extraordinara Monica Lovinescu și minunata ei mamă Ecaterina Bălăcioiu

Care este explicația pentru care un bărbat apare-dispare

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. OdC / 6 February 2019 17:04

  Fake hair, fake titties, fake asses, fake eyelashes but they all want a REAL man. Nici ei nu sunt mai prejos. Agata cu hainele, cu masina si cu portofelul dar se mira ca se aleg doar cu lipitori.
  Ia incearca sa fii tu, daca mai stii cine este tu adevarat(a) si vezi ce se intampla!

  0
  0
  Reply
 2. Mihai / 6 February 2019 14:11

  Simplu, daca e adevărată trebuie sa respecte ca suntem diferiți. Trebuie sa înțeleagă solipsismul ei si sa il domolească. Tendintele neurotice sa le țină sub control. Dar e dificil si nici noi nu le încurajăm cand le dam atentia noastră gratuit.

  0
  0
  Reply
 3. pixul vesel / 6 February 2019 13:24

  Mai pe scurt (și acum citez un bărbat care vorbea cu oarecare obidă): or fi bărbații niște porci, dar nici femeile, zeițe…

  0
  0
  Reply
 4. x1 / 5 February 2019 23:24

  Dacă trăiești in Bucuresti și nu ai cunoscut o femeie adevărată în viața ta de 38 de ani, de ce scrii pe tema asta?

  O femeie adevărată e caracterizată de voință și de putere interioară. E o femeie care vrea o viațã bună – you know, familie and stuff, sau, de ce nu? câțiva prieteni apropiați și adevărați – și care se zbate pentru chestia asta. Cum reușești să le eviți? Că sunt o grămadă de astfel de femei, și nu am în gând șabloane, ci oameni cu care interacționez frecvent, oameni in carne și oase. Cum poți să afirmi că o femeie adevărată e ceva nemaivăzut? Ce calitate trebuie să aibă un om pentru a fi adevărat? Eu unul știam că un om adevărat – indiferent că e bărbat sau femeie – e definit de capacitatea de a se lupta pentru a atinge un țel important, și asta indiferent dacă acel țel are legătură sau nu cu sexul opus.

  Sper că articolul este un stunt de publicitate și nimic mai mult. No hard feelings I hope.

  0
  0
  Reply
 5. Dana / 25 June 2018 22:57

  Ce misto esti Dan Pavel! Nu te poate intelege decat cineva suficient de sincer cu imperfectiunile tale. E mai simplu sa gasesti vinovati si sa arunci cu cacat in altii decat sa admiti ceva gresit la propria persoana. Asa au devenit toti barbatii porci si toate femeile curve! Asa cum sunt barbati singuri (si nu doar gay sau schizofrenici) asa sunt si femei singure. Cand se despart doi cretini, desi ei devin fosti, sunt 2 oameni liberi, in aceeasi masura potentiali parteneri. Gunoiul unuia = comoara altuia penttu ca la oameni se mai si repara durerea, ca sa nu mai spun de compatibilitati… esti misto Dan Pavel!

  1
  0
  Reply
 6. Mirela / 22 June 2018 21:08

  Prea se duce in extreme. Sunt sigura ca femeile care se plang de lipsa barbatilor adevarati, nu se refera ca nu-l gasesc pe printul pe cal alb, un pic dur la exterior si soft la interior, nici prea prea, nici foarte foarte, ci la un barbat care sa emane masculinitate, sa-si asume o relatie, o viata (a lui, macar), altceva decat “hmmm… parca as vrea, dar parca nu, sunt o victima, dar si zeu….”, kind of.
  Eu sunt sigura ca exista si barbati misto, dar si femei si misto, doar ca nu prea isi nai dau voie sa se descopere in viata reala; totul se intampla in online…

  0
  0
  Reply
 7. Irina / 27 July 2017 17:51

  Foarte frumos rezumat. Eu am 36 de ani și tot nu mă cred femeie încă. Tot mai descopăr că mă agăț de cuvintele lui și că niciunul din noi nu e împăcat cu propria persoană. E așa cum zicea George din Seinfeld: It’s not you, it’s me! 🙂 Dar cred că există bărbați buni, așa cum există și femei care lucrează intens să devină femei adevărate. Femeia este în opinia mea, cea care inspiră bărbatul să devină tot ce poate el să devină (adică bărbat adevărat). Îl inspiră, nu-l șochează fiind grosolană, bărbătoasă și realizată (peste măsură).

  0
  0
  Reply
 8. Iris / 26 July 2017 18:13

  cam frustrat, autorul…

  0
  0
  Reply
 9. pampam / 21 July 2017 23:21

  si la acceptarea defectelor tale si ale lui, lucru care sa vina si din partea lui. Ah stai ca noi acum daca nu suntem pe placul cuiva dam swipe sau strigam next ?! 😀 doare are baltat peste …
  Cum ar fi sa cultivi impreuna cu cel de langa tine bun simt si fair play. Sau cu asta te nasti, daca nu il ai esti “defect”. Traim in secolul vitezei si nu avem timp pentru asta ?
  Avem masti de toate felurile in ziua de azi, discernamantul, umanitatea si bunul simt sunt haine grele dar atat de simple !

  0
  0
  Reply
 10. dana / 21 July 2017 15:21

  Adevarul e ca dracu ar avea nevoie de barbati adevarati, ar fi suficient unul responsabil, asumat si care sa aiba cuvant. Cred ca totul se rezuma la bun simt si fair play.

  2
  0
  Reply
  • danco / 25 July 2017 19:25

   responsabil, asumat, cu cuvant se mai traduce de fapt prin barbat cu situatie care sa asigure femeii stabilitatea financiara…femeile probabil se cred fara defecte, daca ar face si barbatii o lista?

   0
   0
   Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro