Am descoperit o dietă miraculoasă!

1 June 2015

Constantin CucuPeregrinările matinale prin jungla de siliciu a internetului mă duc, ca pe un hăitaș urmărind o gazelă șchioapă, în bârlogul unui articol incitant și oarecum de actualitate, din ”Vocea Transilvaniei”, articol intitulat, rezumativ: ”Scapă de balonare într-un minut”.

Recunosc că până acum, în cazul meu, scăpatul de balonare nu dura chiar atât de mult, așa că am deschis articolul, curios să văd cum poate fi prelungită senzația și, mai ales, de ce.

Mărturisesc că am fost un pic dezamăgit de genul de lectură la care am fost supus, mai ales că autoarea (numai o femeie ar fi putut așterne așa ceva pe hârtie) nu a gradat narațiunea și nici nu a prelungit suspansul, sugerând, încă de la început, că ingredientul magic este apa.

Pe undeva, descoperirea are sens, dacă stăm să ne gândim cât de puțini pești balonați există prin oceane, dar totuși nu m-ar mira ca o parte dintre doamnele care se plâng de această problemă să fie, cel puțin nemărturisit, băutoare de apă, măcar ocazional, așa că am continuat, intrigat, lectura.

Nu oi fi eu mare amator de apă, recunosc, dar dacă aș fi recunoscut în mine un astfel de efect benefic la Izvorul Alb, aș fi lăsat-o mai de mult moale cu berea, mai ales că, din câte se înțelege din scriitură, plescăitul de apă chioară ar duce, în plus, și la aplatizarea abdomenului, fapt destul de puțin evident la subsemnatul.

Gândindu-mă că poate am găsit o soluție mai bună la dietă, am și băut o sticlă de apă și am așteptat 120, nu 60 de secunde, așteptând aplatizarea, chiar cu un pic de frică să nu fi băut un pic cam prea multă.

Din păcate nimic, așa că am reluat lectura să văd unde am greșit.

Abia așa am înțeles adevărul; mă expusesem la apă din eroare, de fapt trebuia să beau apă Sassy.

twiggy-surprise-777x1024

Susnumita licoare, exclusiv pentru femei, se face din ghimbir, lămâie, castravete și frunze de mentă, amestecate cu apă, în ceea ce poate servi ca remediu antibalonare, aplatizator de abdomen, dar și, probabil, soluție pentru cearcăne, revitalizator al pielii, balsam de păr și demachiant.

Efectul este, practic, într-un minut. Tot ce ai de făcut este să stai zi de zi, juma’ de oră, să razi ghimbirul, să tai lămâia, să cojești castravetele și să le pui la murat în apă, ca să ai ce bea a doua zi.

Chiar numai pentru femei e asta.

Consumul acestei ambrozii este, practic, lipsit de reacții adverse, deși prudentă și, probabil, foarte cunoscătoare a fenomenului, autoarea atenționează că, pentru dependentele de apă Sassy, există riscul, la peste doi litri pe zi, să facă retenție de apă.

Ca medic, nu aș garanta asta; ca umorist, aș găsi amuzant, însă, să văd pe vreuna cu abdomenul plat și fără niciun strop de gaz în mațe, privindu-și nedumerită gambele elefantine.

Atenționez, însă, asupra altor două reacții adverse, mai probabile.

În primul rând, un tip de cistită, cu ieșiri frecvente la toaletă, proporționale cu stacanele de udătură consumată și, în al doilea rând, apariția pe spate și pe umeri a primilor fulgi din ceea ce, cu timpul, va deveni penajul de papagal distinctiv pentru cititorii unor astfel de sfaturi medicale.Citiţi şi

Să nu tragi de un bărbat, să nu-i cerșești iubirea, să nu-i cazi la picioare…

Ceri mult, zise el. Valorez mult, răspunse ea.

Am învățat

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Andra / 1 June 2015 18:27

  :))
  :))
  m-am prapadit de ras…
  multumesc autorului pentru buna dispozitie produsa de cititrea acestui spumos articol!

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro