Aprozare râd în soare

11 March 2019

Infractorul condamnat penal la închisoare cu suspendare Liviu Dragnea, pușcăriabil încă, bugetar de zeci de ani, cu o avere nejustificată, este – așa cum o știm de ani de zile – un șarlatan perfect. Face poporul la alba-neagră și poporul stă bucuros la țeapă câtă vreme îi iese și lui ceva. 

Discursurile sale (dintotdeauna pline de o ipocrizie fără precedent chiar și în politica românească, unde ipocrizia este articolul 1 din Constituție) s-au radicalizat în ultimul timp, limpezind, totodată, apele. Dragnea e un lider autoritar provincial, incapabil de altă viziune politică decât naționalismul desuet, în care el să fie vătaful. 

Dragnea, care a condus un județ spre subdezvoltare, iar acum conduce în aceeași manieră o țară întreagă, guvernând prin interpuși, marionete incapabile să treacă din clasa I în clasa a II la o dictare mai riguroasă, joacă în clar cartea salvatorului demnității naționale. Păi, până când să fim o colonie? Ne salvează tovarășul Nicolae Dragnea, neînfricatul lider al partidului și statului nostru. 

Pușcăriabilul vorbește pentru acea pătură nostalgică din societatea românească acuzând că nu ne lasă netrebnicii de europeni nici napolitane să mai facem. Păi, ce, suntem proști, domnule, nici napolitane? 

Cuvintele pușcăribilului au ecou pretutindeni – în marile orașe, în tramvaie și piețe agroalimentare, în frizerii, și în orașele mici și mijlocii, și în comunele care arată – sub Guvernarea Dragnea – tot ca în comuna primitivă. 

Discursul antieuropean al pușcăriabilului se întemeiază pe o realitate: economia românească a fost furată ca în codru, numai că nu cei care dau acum îhî-ul fiind de acord, pe fond, cu pușcăriabilul au fost la putere. Ei doar au stat de șase, complici, primind mereu suta aia de lei promisă încă de la 1989. 

La putere a fost Dragnea. La putere au fost mereu cei ca Dragnea.  

Pe cale de consecință, cârdășia va continua. Până unde se va merge înapoi? După aprozare, gostatul de ce nu?, ceapeul?, economia planificată? Sovromul?

Dragnea vorbește în clar pentru nostalgicii comuniști, pe de altă parte se îmbogățește spoliind – cu grupul organizat pe care îl conduce – resursele celeilalte jumătăți din România: cea care s-ar vrea racordată la valorile europene, cea care urlă de disperare că nu avem școli și spitale și străzi și-și face singură, simbolic, metrul de autostradă.

Fiindcă pușcăriabilul, fără banii de la Vest, ar fi fost și acum un fost repetent la Politehnică, în brațele Bombonichii pe Teleorman, luând pe sub mână de la aprozar. Mai fugea cu secretara cel mult la Băile Tușnad, prin sindicat, cu alți inginerași ai nimicului din raiul socialist.

Și Brazilia o mai vedea cel mult la Telenciclopedia, deși e puțin probabil ca pușcăriabilul de astăzi să fi avut asemenea obiceiuri de consum. 

Pe Andrei îl găsiți cu totul aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Inteligența corporală și prosperitatea

Salutări de la sfârșitul lumii

STEERrilitatea lumii ce vine

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro