Audrey, Marilyn și cele două rochii celebre

28 November 2019

Audrey Hepburn și Marilyn Monroe. Atât de diferite? Da, în pofida câtorva asemănări din istoria personală. Ne vom opri pentru moment doar la legătura lor cu unul dintre cele mai cunoscute filme americane – Breakfast at Tiffany’s. Suntem în 1961. Audrey are 32 de ani, Marylin, 35. Capote a scris povestea cu gândul la Monroe. Abordată pentru rol, l-a refuzat la sfatul impresarei Paula Starsberg care a considerat că Marilyn n-ar trebui să interpreteze o femeie de moravuri uşoare. Aşa a apărut Audrey în peisaj şi l-a fermecat pe autor cu frumuseţea ei naturală, aproape de perfecţiune. Cine știe care ar fi fost soarta lui Marilyn, dacă ar fi jucat-o ea pe Holly Golightly… Un an mai târziu, Monroe moare cum știți.

Subiectul pentru care am documentat au fost rochiile purtate de aceste actrițe care nu s-au întâlnit niciodată. Monroe, voluptuoasă, n-ar fi putut purta the little black dress. Dacă ar fi acceptat rolul, ne putem doar imagina cum ar fi arătat în fața vitrinei de la Tiffany.

1961 – Audrey în Breakfast at Tiffany’s, îmbrăcată cu rochia creată de Hubert de Givenchy

Exact această mică rochie neagră a rămas în istorie ca cea mai faimoasă din toate timpurile. Pălăria și ochelarii supradimensionați, șiragurile de perle, mănușile lungi, de operă și port-țigaretul au completat-o într-o manieră unică, irepetabilă, și în această ținută, Audrey a rămas imaginea eleganței desăvârșite.

Pe 5 decembrie 2006, rochia originală a fost scoasă la licitație de Casa Christie’s și vândută pentru fabuloasa sumă de 467.200 £.

Oricât ar părea de mare, trebuie să știți că este al doilea preț, ca valoare, plătit vreodată pentru o rochie dintr-un film. Pe primul loc este rochia lui Marilyn Monroe din filmul The Seven Year Itch (1955), care s-a vândut cu 4,6 milioane de dolari în iunie 2011 (plus un milion comisionul).

Rochia a fost creată în 1954 de designer-ul William Travilla.

Cum nu pot fi comparate actrițele, nici rochiile nu pot. Deci nu înregistrăm decât prețurile, ne mirăm de cât de excentrici pot fi unii și ne vedem de viața noastră. Și de ai noștri designeri români, și de rochiile lor, unele chiar foarte reușite și la prețuri foarte prietenoase. 🙂Citiţi şi

Lăcrămioara DIOR – noroc și eleganță

Audrey Hepburn in Paris

Tendințe în Modă Toamnă 2023: fuste și jachete pentru femei

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro