Hubert de Givenchy – aristocratul modei pariziene

13 March 2018

givenchy 1

Născut în 1927, într-o familie aristocratică din orașul francez Beauvais, Hubert James Taffin de Givenchy a creat casa de modă Givenchy la numai 24 de ani. În imaginea de mai sus, în culisele primei sale prezentări, Colecția de Primăvară 1952.

givenchy 2

După ce a cunoscut-o pe Audrey și au lucrat împreună pentru filmul Sabrina, relația lor s-a păstrat, atât în plan profesional, cât și în plan personal, devenind prieteni atât de buni, încât Givenchy spunea că ar fi „un fel de căsătorie”. La rândul ei, Audrey afirma despre el că este „mai mult decât un creator de modă, este un creator de personalitate”.

audrey

Decenii la rând i-a fost stilist și în filme (inclusiv în Funny Face și Breakfast at Tiffany’s), și în viața privată. Mica rochie neagră („little black dress”) pentru filmul din 1961 va deveni, discutabil, cea mai cunoscută. În 2010, Givenchy declara: „Mica rochie neagră este cel mai greu de realizat, pentru că trebuie să rămână simplă.”

kennedy

Fosta prima doamnă, Jackie Kennedy, s-a numărat printre fanii celebri ai creatorului de modă. În imaginea de mai sus, în ținuta de doliu cu voal creată de Givenchy pentru ziua funeraliilor lui John F. Kennedy (1963).

givenchy 4

Anii ’50-’60 au fost anii de aur pentru Givenchy, dar designerul a continuat să creeze până spre sfârșitul vieții. Înalt de 1,98m, a fost descris ca un „gigant” al modei în toate sensurile. În imagine, Rochie de seară din colecția Haute-Couture Primăvară 1979.Citiţi şi

Audrey Hepburn in Paris

Robert Wolders – bărbatul care a făcut fericite câteva mari actrițe

Moon River (Breakfast at Tiffany’s)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro