Bărbații nu se schimbă, se schimbă femeile care au fost trădate

20 October 2018

Corina BezdigaÎn primele zile după despărțire, sunt confuze. Nu ești sigură, dar cumva te gândești că viața ta fără el nu va mai avea același sens, aceleași nuanțe și nici aceeași fericire. Nu ești sigură dacă poți respira.

În primele zile de după despărțire, îți vine să te înscrii într-o asociație similară cu cea a alcoolicilor anonimi, doar că acolo, ridicându-te în fața atâtor oameni care au aceeași dependență ca și tine, să poți striga deloc confunză, ci perfect sigură și chiar crezând în ce spui: de azi, nu-l mai iubesc.

În zilele astea, nu îți trece nici dacă plângi, nici dacă te apuci de dansat sau de mâncat dulciuri încontinuu. Nu te ajută prea mult nici prezența oamenilor și nici sfaturile clișeu cu „totul va fi bine”, „nu te merită”, nu, nu…. și ce dacă nu?… eu îl iubeam.

Primele zile după despărțire sunt ca dracu’. Negre și urâte. Ai impresia că ești într-un autobuz gol, care are toate ferestrele deschise și merge cu viteză mare prin serpentinele de pe Oituz. Te ții de scaune ca să avansezi, să poți ajunge la șofer sau măcar să vezi un indicator care te-ar ajuta să îți dai seama dacă mai este mult. Nu știi însă nici destinația, nici cât va dura călătoria asta și nici nu avansezi.

În primele zile de după despărțire, femeile se schimbă.

Devin reci, rele, indiferente, insensibile, curve metaforic vorbind, dușmănoase și instabile emoțional.

femeie nefericită

©Anna Matykiewicz (Entanglement)

 În primele zile de după despărțire, bărbații rămân la fel. Nemernici.

Îl vezi pe celălalt sens de drum, în autobuzul lui plin care merge în direcție opusă. Stă așezat, nu vrea să avanseze, cu siguranță știe destinația și cât va dura călătoria până acolo. Iar dacă ajunge în asociația răniților anonimi s-ar putea să o spună foarte lejer: nu cred că am iubit-o vreodată.

În primele zile după despărțire, femeile se fac bob. Un mic bob de floare.

Se fac cărare. Cărare nouă, necălcată, negăsită. Încă.

Se fac frumoase. Frumoase de pică.

Se fac ploaie. Ploaie de stele.

În primele zile de după despărțire, femeile se fac lacrimi. Lacrimi de iubire.

Se fac doruri. Doruri de catifea.

Iar în cer, Dumnezeu șterge lacrimi, întinde mâini, binecuvântează și trimite putere.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

50 de fete din opt sate au participat la Tabăra fetelor neînfricate

Nu-mi făcuse nimic, dar nu-l mai suportam (răspunsul ei)

N-ai făcut nimic, dar nu te mai suport

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Costa / 1 May 2022 2:25

  In dragoste victoria barbatului este fuga.

  Reply
 2. iulia / 30 September 2019 9:26

  si nu trece nici dupa ani

  Reply
 3. R / 10 December 2018 14:46

  Doare! Doare atat de rau primele zile de dupa despartire,incat ti-e teama ca nu cumva dupa mult prea multe zile de dupa despartire,sa se simta tot la fel ca primele zile. Ai impresia ca nu o sa mai treaca. Ai impresia ca nu o sa mai poti sa iti umpli cu nimic golul din suflet,decat cu el. Te simti pustie,te doare fiecare zambet fortat,nu ai stare,nu-ti gasesti locul,nu mai stii ce sa faci sa ti-l scoti din minte. Pe el. Cel care nici nu-l doare,nu sufera,nu simte nevoie de tine,fiind dintr-o data detasat,indiferent si indisponibil. Primele zile de dupa despartire… musca din sufletul tau,te rup,iti fura somnul,iti fura cheful de orice activitate,iti fura orice speranta cum ca va trece si o sa fie bine.
  Crunte primele zile fara drogul tau…

  Reply
 4. Reparatii frigidere Chirita / 21 October 2018 7:55

  Adevarat, articolul surprinde durerea perfect se naruie o lume de vise ,de sperante ,de iubire si te trezesti cu tristetea,deznadejdia si gustul amar . De aici suntem diferiti si diferite apare frica ,incertitudinea ,furia ………un gri spre ….si iara depinde de fiecare spre negru,spre mov,spre alb . Cu respect.

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro