Nu-mi permit un copil

24 February 2022

Pe 98 % dintre cei care vor vedea titlul nici măcar nu-i interesează acest articol, pentru că nu mă cunosc, 1 % – vor fi prieteni care nu vor fi de acord cu ce am scris și probabil un alt 1% – alți prieteni și câțiva necunoscuți care vor empatiza cu mine. Ei bine, nu am stat întotdeauna să mă gândesc la asta. La faptul că nu am avut un feeling matern, că nu mi-au plăcut prea mult copiii și că nu am fost prea deschisă în a le acorda timp din timpul meu. În afară de nepoții mei de la frați, pe care i-am văzut crescând și i-am iubit enorm, participând practic la creșterea lor, alții nu mi-au trezit interes.

Nu, nu-mi permit un copil. Nu îmi permit un copil într-o lume în care se declanșează războaie, într-o lume incertă în care ni se pun masti chirurgicale medicale de unica folosinta, într-o lume plină de vaccinuri și boostere, de interdicții și de frică. Nu-mi permit un copil într-o lume împărțită în două părți, cei pro și contra, cei care se urăsc reciproc, cei care se cred în tabere diferite, definind însă doar bătălia care se duce între puterile mai mari, pentru care noi suntem doar niște sclavi moderni care au acceptat deja controlul absolut.

Îmi permit o șampanie scumpă pe care să o savurez pe orice plajă a lumii, o geantă Chanel sau pantofi Louboutin. Îmi permit să visez și să plec să-mi văd acel vis cu ochii. Îmi permit să fac teste pe mine ca să arăt un rezultat negativ la vamă. Îmi permit să spun și să fac orice cred că este bine și necesar pentru mine și pentru soțul meu. Îmi permit să greșesc și să plătesc pentru greșeli. La naiba, cred că mi-aș permite și o călătorie pe Marte. Dar nu-mi permit un copil.

Pentru că aș fi egoistă. Egoistă să îl aduc în lumea în care mi-ar fi greu să îi explic ce se întâmplă. Nu aș ști cum să-l îndrum și ce să-i ofer pentru a-i întări siguranța. Nu vreau un copil căruia să fiu nevoită să îi pun mască și să-i povestesc despre marea resetare pe o parte și teoriile conspirative pe de altă parte.

Vreau să păstrez fricile și nesiguranța zilei de mâine doar pentru mine. Incertitudinea clipei de acum. Durerea de a nu putea vedea oamenii dragi mai des.

Îmi permit să iubesc și să admir copiii prietenilor noștri, să îi strâng în brațe și să mă rog pentru ei. Să fiu mândră că ei – prietenii mei, au avut curajul și puterea asta. Îmi permit să fac asta, fără să judec, dar nu îmi permit un copil al meu și nu vreau să fiu judecată.

Data viitoare când vă mai vine în minte să mă întrebați de ce nu facem un copil, poate ar fi mai bine să vă limitați la întrebările care nu depășesc limita bunului simț. Ce mai faci? Cum te simți? Ce fard de obraz folosești? Cum ți-au ieșit plăcintele în cuptorul cel nou? Altfel, mi se pare firesc să mă  îndepărtez de acei oameni care nu au încredere în acei oameni, cei ca mine, care nu își permit un copil.

Or, eu îmi permit orice acum, chiar și un apartament în Dubai (că tot a devenit un trend) sau un full body reconstruction, mai puțin un copil căruia să îi îndrept pașii într-o lume atât de confuză, atât de tristă și atât, dar atât de superficială.

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format word, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Grișulețu’

Mami, îți mulțumim că ne-ai luat din Ucraina!

E doar despre feminitate, primăvară și flori

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Costa / 27 March 2022 12:53

  Traducerea articolului in 4 cuvinte:
  Femeia- la placinte inainte

  Like 1
  Dislike 1
  Reply
 2. Catalina / 22 March 2022 23:56

  Mi-a placut articolul, este important ca esti o persoana asumata 😉

  Reply
 3. Catinca / 28 February 2022 14:51

  Nu ai făcut decât sa demonstrezi încă o data ca nu au principii si sa confirmi încă o data ce ți-am transmis: ești PENIBILA . Si nu numai penibila notorie, ipocrita ci si o mare FIGURANTA si PARVENITA.🤩🤩🤩🤩 Nu ai talent sa scrii si ciocul mic, mic de tot ca ai dat pe afara de atata frustrare ca ți se spun niște adevăruri ! ADEVARUL CARE ÎȚI ZBURLEȘTE PARUL ! Informațiile sunt publice si oricine vrea sa afle cine e autoarea de mare “succes” , poate sa acceseze netul fără sa fie vreun cititor de al maculaturii tale sau mai grav, vreun fan înfocat de al tău! 🤩😂 Oricum, cel mai înțelept cedează, si îți mai transmit încă o data : NU TE MAI FACE ATATA DE RAS!!! Pupii 😚😜

  Reply
 4. Catinca / 26 February 2022 20:19

  Mai Corinutza, ai di grijî ca acuș o sa vina războiul si atunci sa te văz cini o sa mai mânce relaxat pi terasa la brotacel un burgarel! O sa mai tu un asa tupeu jegos sa te lauzi cu ce poți cumpara tu cu banii soțului?! Ah da, am uitat tu fată, din 3 “ cărți “ te-ai îmbogățit ca poți să zbori si pi Marte!! 😂 Cât di spirituală, tu drăguța di tini!!! Frustrările, lamentările ieftine si vociferările din articol tine-le pentru tine, nu te mai fă atata de ras! Pe-ni-bi-la!!! Tine minte : PENIBILA!!😙😆🤥🤥🤥

  Reply
  • Corina / 27 February 2022 18:35

   In principiu nici nu ma obosesc sa răspund persoanelor de nivelul tău. Nu ai înțeles nimic din articol și din ce am vrut sa subliniez, ca na, înțelepciunea și subtilitățile nu sunt chiar pentru toată lumea. Decât sa verși ura pe aici, mai bine ai ajuta ca războiul nu va veni doar asupra mea. Mergi la biserica și roagă-te pentru sufletul tău hain. Iar eu din cele “patru cărți ale mele” (nu trei, aici ai informații greșite) pot sa îmi permit ce vreau. Pentru ca in timp ce tu ești ocupată cu viețile altora – eu îmi văd de a mea și de binele, viitorul și fericirea mea.

   Ex nihilo nihil fit !!!

   Like 2
   Dislike 2
   Reply
 5. Catinca / 26 February 2022 9:43

  Aceasta “scriitoreasa” di pisti Prut nu a mai scris nimic de când si-a tras “soț central” cu burgerie centrală in Brasov. Atât de ofuscata si plină de sine! Are bani soțul sa ii faca toate poftele, viața ei e o veșnica vacanța si cu toate fitele si ifosele de rigoare, iar ea găsește necesar, fix ea, sa explice ce si cum cu un copil! Ma mir ca am avut răbdare sa citesc pana la capăt ce a debitat! Vacanța plăcută in Tenerife( unde te afli in timp ce scrii cu atata “talent”, )madam si mai lasă-ne cu vociferările tale patetice ca ești tare IPOCRITA.

  Reply
  • Corina / 26 February 2022 19:04

   Iar tu se pare ca ești mult mai ipocrita dacă nu ma placi deloc și totuși ma urmărești, știi unde sunt, ce soț am și cât de bine o duc. Și te mai și numești uneori “prietena mea” 😂
   Frustrările astea, invidia și răutatea… păzește-ne doamne.

   Reply
 6. Magda / 26 February 2022 7:42

  Bravo, dar ai făcut din articol o modalitate de a spune ca ai mulți bani, de a da cât mai multe exemple despre ce iti permiti si de a transmite ca ești nevaccinata. Catchy, voi chiar nu le mai filtrati deloc?

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro