Când o anumită parte a curbei lui Gauss pleacă la plimbare

7 October 2013

Călătoriile au darul de-a lărgi orizontul, nu doar pe cel din fața ochilor, ci și pe-al minții. Așa se zice. Altfel stau lucurile atunci când înlocuim călătorul cu consumatorul de pachete turistice, mereu nesătul, veșnic nesatisfăcut. Ar fi greu de explicat următoarele plângeri înregistrate de o mare agenție de turism britanică și preluate de telegraph.co.uk, fără să admitem că se întâmplă în vremurile noastre încă ceva fără precedent: o anumită parte (stângă) a curbei lui Gauss a pornit-o la plimbare pentru prima oară în istorie. Să vedem ce au de comentat membrii respectivului segment cu privire la defectele de fabricație ale excursiei pentru care au plătit cu banii lor, ai lor, ai lor:

1. Un turist aflat la o pensiune de vânătoare din Africa, vâzând un elefant care venea să se adape la un iaz din apropiere, observă că animalul are o erecție. În reacție, sapiensul depune o sesizare prin care se plânge că priveliștea bestiei dezlănțuite i-a ruinat luna de miere, făcându-l să se simtă „necorespunzător”.

2. Cazată la un hotel, o femeie a amenințat că sună la poliție, susținând că a fost încuiată în cameră de către personalul hotelului. De fapt, ea interpretase (greșit) semnul „Nu deranjați” agățat de clanța ușii drept o avertizare că e obligată să stea în cameră.

3. „Plaja era prea nisipoasă. A trebuit să curățăm totul când am ajuns în cameră.”

4. Un oaspete al unui hotel Novotel din Australia s-a plâns că supa e prea groasă și are un gust prea puternic. În realitate, tocmai mâncase sosul gravy.

5. „Ar trebui să interzică topless-ul pe plajă. Îi distrăgea atenția soțului meu, care voia să se relaxeze.”

6. „Am cumpărat de la un vânzător ambulant niște ochelari Ray Ban, cu 5 euro. Și pe urmă am descoperit că erau contrafăcuți!”

7. „Nu ne-a informat nimeni că în mare vor fi pești. S-au speriat copiii.”

8. „Deși în broșură se spunea că vom avea o bucătărie complet echipată, nu am găsit niciun aparat de feliat ouă.”

9. „Zborul de întoarcere din Jamaica în Anglia a durat 9 ore. Americanilor le-a luat doar 3 ore să ajungă acasă. Mi se pare inechitabil.”

10. „Am fost în vacanță în Spania și am avut probleme cu taximetriștii, care erau toți spanioli.”

11. „Eu și logodnicul meu am rezervat o cameră cu două paturi, dar am fost cazați într-o cameră cu un singur pat, matrimonial. Vă facem responsabili de faptul că am rămas gravidă. Așa ceva nu s-ar fi întâmplat dacă ne-ați fi dat camera pe care am cerut-o.”

12. „Am descoperit că nisipul nu e cel din broșură. În broșură arătați nisipul ca fiind alb, dar de fapt e mai degrabă gălbui.”

13. „Am comparat dimensiunile apartamentului nostru cu un dormitor cu cele ale apartamentului cu trei dormitoare al prietenilor noștri. Apartamentul nostru e vizibil mai mic.”

14. „Drumurile erau denivelate și pline de gropi, astfel încât n-am reușit să citim ghidul turistic local pe drumul spre stațiune. Din cauza asta, nu am ajuns să aflăm despre multe lucruri care ne-ar fi făcut vacanța mai distractivă.”

15. „Proprietarii de magazine din Puerto Vallarta sunt niște leneși, închid magazinele în fiecare după-amiază. De multe ori am avut nevoie să cumpăr ceva în timpul siestei. Siesta ar trebui interzisă.”

16. „În timpul vacanței mele în Goa, India, am fost dezgustat să aflu că majoritatea restaurantelor serveau curry. Nu-mi place mâncarea condimentată.”

17. După o excursie în Spania: „Erau prea mulți spanioli. Recepționerul vorbea spaniolă. Mâncarea e spaniolă. Prea mulți străini.”

18. „Am rezervat o excursie la un parc de distracții acvatic, și nimeni nu ne-a spus că trebuie să ne aducem propriile costume de baie și prosoape. Presupuneam că sunt incluse în preț.”

19. „A trebuit să stăm la rând, afară, ca să așteptăm barca, și nu era aer condiționat.”

20. „Am fost mușcat de un țânțar. În broșură nu erau menționați țânțarii.”

21. „Era datoria dumneavoastră ca operator de turism să ne avertizați cu privire la prezența oaspeților gălăgioși și indisciplinați înainte să plecăm în excursie.”

La toate astea îmi permit să adaug, din cele văzute și auzite cu ochii și urechile din dotare, câteva experiențe:

Manaus, Brazilia.

O turistă din Marea Britanie care, conform propriilor afirmații, călătorea de peste 7 ani: „Am fost înșelată cu 30 de reais de către o vânzătoare de bilete la vapor! Am întrebat dacă există vreau un loc de hamac la clasa întâi, am luat la clasa întâi și era tot pe punte, cu restul hamacelor! Nu mai calc niciodată în America Latină.”

Isla Mujeres, Mexic.

Un turist nord-american obez, după accent din sud, comentează, în timp ce se lăfăie ca Jabba the Hutt pe un scaun la terasă, înconjurat de Caraibe și servit de către un chelner mexican suplu și zâmbitor (și vorbitor de engleză): „Mexicanii ăștia sunt toți niște nespălați leneși”.

Un alt bătrânel, tot de prin nord, ajuns nu se știe cum prin Nicaragua: „Vaai, vorbești cu accent franțuzesc. Spune „I’m horny””.

Și, pentru că cititorii noștri sunt mai deștepți decât turiștii lor, vă invit să mărim lista de perle prin contribuție publică.Citiţi şi

Bardot – femeia, actrița, documentarul

Prostia există, a venit peste noi, ne-a cucerit şi ne-a paralizat orice reacţie

4 noiembrie, ziua simțului comun la americani (common sense day)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. animal00 / 7 October 2013 17:35

    ai uitat de linia de la punctu 0 😀

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro