Cât costă frumuseţea de-a lungul vieţii

22 February 2011

Noi nu avem astfel de date, dar suntem la fel de convinse ca şi englezoaicele că frumuseţea costă. E un tipar de gândire feminină, foarte rar agreat de bărbaţi, care nu recunosc că interesul femeilor de a arăta bine ar avea în primul rând legătură cu ei. Ba, mai mult, unii adăugă maliţios că sunt bani aruncaţi pe fereastră dacă ar fi să se ia după rezultate.

În Marea Britanie, un studiu pe această temă a dat dimensiunea materială a grijii pentru înfăţişare: o femeie cheltuieşte de-a lungul vieţii, în medie, 133.575 de lire pe servicii şi produse de înfrumuseţare, pe când un bărbat, doar 75.030 de lire. 56% dintre respondente au declarat că alocă mai mult timp şi bani pentru faţă şi păr decât pentru corp, pe când 63% dintre bărbaţi consideră mai important să fie într-o formă fizică bună. Metrosexualii sunt o categorie aparte, cheltuind mai mult pentru tuns, manichiură şi cosmetică decât pentru mersul la sală. Interesul şi costurile sunt mai mari dacă e vorba despre londoneze, şi mai mici,dacă se referă la englezoaicele din alte zone.

Sumele acestea pot trezi controverse, dar ele reflectă realităţi. Cu care putem fi, sau nu, de acord. Tu ce buget aloci pentru îngrijirea ta şi pe ce se duc cei mai mulţi bani? Şi, mai ales, cât de important este pentru tine felul în care arăţi zilnic şi nu doar cu o ocazie anume?Citiţi şi

Frumusețea, celebrată în magazinele DOUGLAS printr-un concept unic de îngrijire premium – CABINA SPA

Călătoria spre frumusețe – părul

Helena Rubinstein și Elizabeth Arden, femeile care au creat frumusețe: povestea unei rivalități istorice

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Mirela Baron / 25 February 2011 22:12

  Pai, eu sunt una dintre femeile care i se pare unui barbat ‘scumpa’! hahahaha
  Economisesc un pic doar pentru ca sunt profesionista in domeniu.Altfel …mama mia :)Budgetul pe care-l aloc acestor indeletniciri pentru infrumusetare si mentinere depasesc sigur suma de 400 de euro/luna daca ar fi sa le presteze altcineva. Chiar si asa, avind propriile aparate,instrumente etc., suma este inca de cel putin 50% din totalul brutto.

  Dar fiind convinsa ca se merita si avind nu numai efect vizibil exterior ci si asupra interiorului, nu vad de ce as economisi! hahahahahaha

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro