Câteva lucruri esențiale într-un birou

5 October 2022

Atunci când îți petreci o mare parte din timp la birou, trebuie să te asiguri că ai la îndemână toată obiectele necesare pentru a-ți duce la capăt fiecare task. Anumite obiecte îți pot fi de un real folos și te pot ajuta să îți eficientizezi lucrul, să te concentrezi mai bine și să te simți mai inspirat. Așa că iată o listă cu lucrurile esențiale pe care ar trebui să le ai în biroul tău!

Masă de lucru

Pentru a-ți putea desfășura activitatea corespunzător, vei avea nevoie de o masă de lucru, care să se potrivească cu restul design-ului din birou. Poți alege o masă de lucru flexibilă, căreia să îi poți regla ușor înălțimea, în funcție de nevoile pe care le ai. Iar dacă îți dorești un birou sobru, poți opta pentru o masă de lucru din lemn masiv, în nuanțe închise. 

Dacă jobul tău implică lucrul cu multe arhive și dosare, atunci ar fi ideal să alegi un birou funcțional – care să fie generos ca dimensiune, dar și dotat cu un sistem de depozitare, unde să îți poți păstra toate documentele în ordine.

În schimb, dacă ai un job în mediul digital, poți opta pentru un birou în stil minimalist și poți alege o masă cât mai simplă, care să îți susțină laptopul și accesoriile de care ai nevoie.

Un scaun de birou

Pentru că petreci foarte multe ori pe zi la birou, ai nevoie de un scaun confortabil, care să îți susțină coloana vertebrală într-o poziție corectă. De multe ori, un scaun nepotrivit îți poate cauza dureri de spate, deformarea coloanei vertebrale, dar și alte afecțiuni, cum ar fi hernia de disc. Tocmai de aceea, este important să îți protejezi coloana vertebrală și să investești într-un scaun de birou ergonomic, care conferă o poziție corectă corpului.  

Un whiteboard

Un whiteboard poate fi extrem de folositor într-un birou, pentru că acolo îți poți nota rapid ideile noi, sau întâlnirile și conferințele la care urmează să participi. În plus, poți folosi acest whiteboard și în sedințele de echipă, unde puteți contribui împreună cu idei și soluții pentru proiectele în lucru.

O lampă de birou

Chiar dacă biroul tău este deja dotat cu o sursă principală de lumină, ar fi indicat să ai pe masa de lucru o lampă de calitate, pe care să o folosești atunci când lucrezi până târziu. Aceasta îți va asigura confortul de care ai nevoie și va atenua oboseala ochilor.

Accesorii de birotică

Atunci când îți petreci opt ore la birou, ai nevoie de câteva accesorii esențiale, care să te ajute să-ți eficientizezi activitatea. Așa că din sertare nu ar trebui să-ți lipsească agrafele și capsele pentru documente, un capsator, portofolii pentru îndosariere, hârtie pentru copiator, pixuri și creioane, foarfecă, lipici și folii din plastic. 

Plante în ghiveci

Studiile au demonstrat că un birou verde îți poate oferi un plus de energie, stimulând în același timp nivelul de concentrare pe care îl ai în timpul lucrului, dar și calitatea aerului. Un cercetător olandez a demonstrat că plantele pot avea un impact enorm asupra capacității angajaților de a se simți satisfăcuți la locul de muncă, iar performanța celor care lucrează într-un „mediu verde” este dublă față de cea a persoanelor care lucrează în medii convenționale. 

Tocmai de aceea, plantele în ghiveci nu ar trebui să lipsească din birou. Însă, pentru a te bucura de ele pentru o perioadă îndelungată, ar trebui să optezi pentru specii rezistente, mai ales la aerul condiționat, iar printre acestea se numără Dracaena marginata și Dracaena fragrans, dar și Yucca elephantipes sau Yucca elephantipes var. Jewel. 

Tablouri

O atmosferă de lucru anostă îți poate scădea din productivitate. Așa că ar trebui să îi oferi biroului tău puțină culoare cu ajutorul unor tablouri canvas, care să transmită o stare de bine zi de zi. Poți alege tablouri cu modele abstracte, picturi în ulei sau fotografii alb-negru, care să aducă personalitate întregului spațiu.

Așadar, toate aceste obiecte îți pot face viața la birou mult mai ușoară și te pot ajuta să-ți eficientizezi ritmul de lucru. Însă, nu uita că există și alți factori importanți care îți pot îmbunătăți productivitatea, cum ar fi lumina naturală și inovațiile tehnologice din birou.Citiţi şi

Legătura surprinzătoare între iubire și sănătatea pielii: fluturii din stomac se oglindesc pe chip

Cum ne alegem biroul pentru acasă

Locuiesc singură și mă mut. Din nou. Dar nu am nevoie de ajutor

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro