Cel mai mișto job din lume

20 May 2015

Doi ani jumate am muncit pe rupte într-o multinațională. Mă trezeam la cinci dimineața și ajungeam acasă când voiau tool-urile sau mail-urile. Îmi placea, ce-i drept, pentru că presupunea multă comunicare cu angajații. Acolo mi-am făcut prieteni minunați, cu care încă țin legătura, deși nu mai lucrăm împreună și nu le mai rezolv problemele de mai bine de un an. Munceam atât de mult, încât nu mai aveam timp să mă bucur de nimic. De oamenii din jurul meu, de prietenii mei, și nici chiar de munca mea. Când a început să fie mult prea apăsător, am luat decizia să resetez totul și să o iau de la capăt. Într-un alt departament. Deh, ce să faci! Multinaționala rulz și într-un oraș ca al nostru nu prea ai șanse de a îmbina utilul cu plăcutul, profesional. A fost una dintre cele mai bune decizii ale vieții mele.

Biroul, sală de bal

A doua zi, când ajung în birou, mă opresc și privesc în jur. Plin de femei frumoase, care mai de care mai aranjate, care fie își beau cafeaua înainte de a se pune pe treabă, fie sporovăiau despre toate cele. Ce rochii! Ce pantofi! Ce culori! Câtă eleganță și voie bună. Fețele le erau relaxate, aerul era parfumat discret și vocile erau blânde. Niciun ton apăsat, nicio voce de șef disperat că se apropie deadline-ul, nicio urmă de invidie în ochii lor. Privindu-le ținutele, mă simțeam ca o Cenușăreasă care se afla la un bal unde nu fusese invitată. Eu eram obișnuită să vin la birou îmbrăcată pe apucate, cu somnu’ în geană și disperarea în suflet. Nici urmă de așa ceva.

Elizabeth-Taylor-Floral-Dress

Ziua de salariu salvează garderoba

Au trecut zilele și am început să mă adaptez. Doar sunt o supraviețuitoare. Așa că m-am gândit să îmi schimb garderoba, ca să mă bucur și eu de frumusețea mea de femeie împlinită. Dar, privindu-mi colegele, mă gândeam :”De unde fac eu rost de bani pentru asemenea ținute?”. Așa că am dat mâna cu rușinea, am alungat-o cât colo și m-am dus la una dintre fete: ”Auzi, tu de unde îți cumperi minunățiile ăstea de haine și pantofi?” Mi-a zâmbit cochet și copilăros și mi-a spus la ureche: ”Păi de unde se îmbracă și celelalte. La salariu, punem comanda la un magazin online. E cel mai tare, pe bune! Eu sunt foarte mulțumită de produsele lor. Și calitatea… nici nu se compară cu ceea ce găsești în alte magazine de prin oraș. Iar prețurile… îți dau link-ul să te uiți și tu. Mă anunți ce vrei, și comandăm. Numai să o facem discret, să nu vadă șeful coletele desfăcute, când ajung, că iar ne zice că el nu e șef de piață”.

Și uite așa, fetelor, m-am transformat din Cenușăreasă într-o veritabilă prințesă a biroului nostru, așezat în centrul orașului. De atunci sunt madamă mare, cu tocuri cui și rochii de toată frumusețea. Iar cu banii economisiți îmi cumpăr produse cu ulei de argan, nelipsit din echipa noastră din multinațională.

E frumos la serviciu meu

Acum îmi e mai mare dragul să merg la serviciu. Pentru că, de-a lungul zilei, când mă simt mai obosită, mă uit la femeile acelea frumoase, îmbracate impecabil, grațioase, colorate și pline de voioșie. E frumos la serviciul meu. Atât de frumos, încât abia aștept a doua zi să ajung acolo. Dacă nu mă credeți, vă invit la o cafea pe terasa de la etajul trei al clădirii de birouri. Nu vă faceți griji, cafeaua e gratis! La fel și sfaturile vestimentare. 🙂



Citiţi şi

Femeile în airsoft: schimbarea dinamicii într-un sport dominat de bărbați

Dar cum să NU știți ce e ăla păstârnac și la ce se folosește?

Sisifiana povară a iubirii

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Ionela / 17 July 2017 10:58

  Dragut articol, suna foarte bine sa ai asa un job 🙂

  Reply
 2. Adela / 22 May 2015 16:41

  Cumva locatia “miroase” a Cluj Napoca?

  Reply
 3. Ryo / 21 May 2015 12:29

  Penibil rau articolasul asta publicitar. Macar sa fie pe fata daca tot o faceti. Penibil.

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro