CHANEL – parfumul unei dimineți devreme în Paris

17 June 2022

LES EAUX DE CHANEL, o colecție unică. Eu am numit-o “călătoriile vieții”. Fiecare femeie are propriile drumuri, fiecare femeie are madlenele ei sentimentale, dar fiecare femeie se poate regăsi în notele magice ale câte unei fragranțe jucăușe și savant compuse. Pentru că fericirea poate avea izvoare diferite, dar efectul este același: împrumută strălucire și mers nepământean. Și dacă există parfumurile, aceste minunate depozitare ale amintirilor despre cine-ai fost, nu există uitare. Și sărbătoarea e la un puf distanță. 🙂

Azi îți propun o nouă călătorie, o nouă sărbătoare: Parisul, dimineața devreme, într-o zi însorită. Lume puțină pe străzi, mașini încă rare, orașul pare al tău și al altor câtorva oameni, pe care-i saluți cu un zâmbet și după ce ai admirat cum cad razele pe splendidele clădiri și monumente începi să te gândești la prima cafenea și primul croasant.

1960 – Gabrielle Chanel în Jardin des Tuileries.

Photo : Willy Rizzo pentru revista Marie Claire. ©Droits réservés

Colecția LES EAUX DE CHANEL avea până acum cinci destinații: PARIS-DEAUVILLE, PARIS-BIARRITZ , PARIS – VENEȚIA, PARIS- RIVIERA și PARIS-ÉDIMBOURG și din luna mai li s-a adăugat  PARIS-PARIS, un omagiu adus orașului în care Gabrielle Chanel și-a clădit universul. 

Pentru a întruchipa esența acestei noi destinații, parfumierul Olivier Polge a ales trandafirul de Damascena. Un trandafir cu personalitate, cu o multitudine de fațete ce se dezvăluie susținute de accente proaspete de citrice și accentuate de claritatea extractului de boabe de piper roz. Baza elegantă e asigurată de patchouli. Rezultatul e un parfum cu ADN-ul Chanel, ușor floral, proaspăt, efervescent, sofisticat, romantic. Care evocă perfect o dimineață pariziană. Când noaptea și misterele ei sunt date uitării. Pentru că e deja o nouă zi și Parisul e mereu o idee bună. 🙂

În 2015, Olivier Polge i-a urmat tatălui său, Jacques Polge. Legat de apa de toaletă Paris-Paris, Olivier a făcut câteva dezvăluiri într-un interviu oferit revistei Harpers Bazaar. Am spicuit câte ceva pentru voi. 🙂

Un parfum de culoare trandafirie, inspirată de fațadele strălucitoare de piatră ale clădirilor pariziene în soarele dimineții devreme.

Harper’s BAZAAR: Care a fost punctul de plecare pentru Paris-Paris?

Olivier Polge: Ar trebui să încep cu începutul Les Eaux de Chanel. Am vrut să ne jucăm cu legătura dintre Paris și un oraș sau un loc care era foarte important pentru Chanel. Când mă gândesc la Paris-Venise [parfumul], de exemplu, Veneția este locul unde Chanel a descoperit stilul bizantin care a influențat-o. Și după ce am mers la Veneția, Deauville, Biarritz, Riviera și Edinburgh, ne-am gândit: de ce nu am face acest mic joc de cuvinte cu Paris-Paris, deoarece Parisul a fost întotdeauna centrul Chanel?

 

Când creezi un parfum, uneori începi doar cu un mic fir pe care îl tragi și construiește povestea. Toate Les Eaux de Chanel sunt parfumuri proaspete inspirate din apa de colonie, iar fiecare este apoi construită cu anumite materii prime care [se traduc în] zone olfactive diferite.

Gândindu-mă la Paris, m-am gândit la cum simți Parisul și la oamenii care trăiesc în Paris. Există această eleganță fără efort pe care mi s-a părut interesant să o ilustrez cu acest parfum, care este foarte ușor, foarte fluid.

Și m-am gândit că acest tip de trandafir, o Rosa damascena bulgărească, care este foarte proaspătă cu subton de citrice, ușor picant, a fost un început destul de interesant pentru acest parfum, combinat cu paciuli.

Așadar, acest parfum extrem de feminin, complex și proaspăt, asociat cu acest grad special de patchouli, care este mult mai uscat și mai profund, a fost o combinație destul de bună.

Aș face o comparație cu Les Exclusifs de Chanel, o linie de parfumuri  compusă din ingrediente mult mai dense, cu multă textură. Cu Les Eaux, este întotdeauna important să rămâneți într-o compoziție de parfum foarte fluidă și ușoară, acest parfum nu are nimic greoi în el. Toate asociațiile care ar putea face note mai pudrate, mai voluptoase nu sunt în acest parfum.

HB: Cât a durat procesul de dezvoltare pentru Les Eaux?

OP: Creația în sine durează aproximativ șase luni. Odată ce am terminat de creat parfumul, durează aproximativ un an, un an și jumătate pentru a-l aduce pe piață. Este un ritm mult mai lent decât moda.”

 

Noul parfum este disponibil în Chanel Espace Beauté din Băneasa Shopping City, începând cu luna mai 2022. Călătorie plăcută în oricare dintre destinațiile iubite de Coco Chanel!Citiţi şi

LES EAUX DE CHANEL – PARIS-ÉDIMBOURG, a cincea destinație

Olivier Polge – “Sunt un nas”

LES EAUX DE CHANEL – călătoriile vieții

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro