Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experianta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experianta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Ciorbă păcătoasă de ștevie

2 April 2014

Avem nevoie de ștevie, o legătură de ceapă și una de usturoi verde, vreo doi morcovi, un ardei iute, câteva felii de bacon afumat, o mână de parmezan ras, trei ouă, o cană de borș, ulei de măsline extravirgin, sare și piper.

1

Spălăm ștevia frunză cu frunză și o lăsăm la scurs. Pe un grill bine încins, frigem baconul pănă devine crocant și îl lăsăm pe un prosop de bucătărie ca să scăpăm de grăsime.

2

Tocăm verdețurile, ardeiul iute și morcovii apoi le înmuiem cu un praf de sare și unul de piper în puțin unt încins. Când sunt înmuiate frumos, adăugăm ștevia scursă și ruptă bucățele (cam un kil jumate de ștevie!) cu mâna, și punem capacul. Ștevia se va înmuia și se va contopi cu legumele. Adăugăm un litru de APĂ FIERBINTE și clocotim de câteva ori. Punem cana de borș și dăm focul la mic, cât să bolborosească.

3

Între timp mărunțim baconul pe care îl amestecăm cu trei ouă bătute bine și cu mâna de parmezan.

4

Luăm din această omletă cu lingurița și picurăm în ciorba care fierbe frumos. Formăm zdrențe, cum zicea bunica mea. Mai clocotim vreo câteva minute, presărăm o mână de leuștean proaspăt, tocat, punem capacul și după câteva minute e numai bun de pus în farfurii.

6

Cu mămăligă și ceapă verde e o nebunie! Poftă bună! 🙂



Citiţi şi

Al doilea Paște

Aceste alimente care ne fac bine

Italia: închisoarea pentru părinţii care îşi obligă copiii să devină vegani

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
841 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro