CLIPa DE POEZIE

16 October 2020

CLIPa DE POEZIE este un proiect cultural temerar, căci își propune să promoveze în plin secol mercantil, atins de curând de o pandemie globală căreia omenirea îi face față cu greu, poezia românească contemporană, printr-un limbaj cinematografic ușor accesibil publicului.

Momentele poetice au la bază poezii atent alese și sunt realizate de o echipă de artiști profesioniști din domeniul artelor vizuale, cinematografice și multimedia. Astfel, CLIPa DE POEZIE își propune să aducă o CLIPĂ DE LINIȘTE, un strop de EMOȚIE și de CONTEMPLARE a vieții, cu accent pe întrebările esențiale, azi poate mai importante decât oricând: Cine suntem? Ce ne definește cu adevărat și cum ne raportăm la cei dragi? Suntem capabili să ne reîntoarcem la noi înșine?

Desigur, cea mai mare provocare a campaniei este popularizarea, în rândul publicului larg, creațiilor unor poeți contemporani deja consacrați în lumea literară, dar și ale unor tineri aflați la început de drum și care astfel își vor face debutul pe scena poeziei românești.

Primul clip al campaniei deja lansat pe pagina de Facebook CLIPa DE POEZIE este „Poem de iubire” de Liliana Kaltakis în interpretarea actriței Teodora Daiana Păcurar. La începutul lunii noiembrie, va fi lansat al doilea clip al campaniei: „Poem” de Doina Ioanid în interpretarea actriței Gabriela Hamzescu.

Echipa artistică și de producție este formată din: Daniel Iordan (concept și regie), Eugenia Cârciova (make-up artist; graphic designer), Andrei Budău si Teona Irina Giugariu (imagine), Mihai Marin (montaj și sunet). Cu mulțumiri Teatrului de Magie – Andrei Teașcă pentru sprijinul acordat în organizarea filmărilor. Manager de proiect: Gabriela Hamzescu

CLIPa DE POEZIE este un proiect independent care nu a beneficiat de nicio finanțare publică sau privată. Întreaga echipă și-a pus în slujba artei întregul talent și s-a implicat cu maxim profesionalism în realizarea clipurilor.

Vă invităm să ne urmăriți pe pagina noastră de Facebook și pe canalul de Youtube unde vom posta ulterior si variantele cu subtitrare în limba engleză.

CLIPa DE POEZIE este o campanie marca Asociația culturală Energizart.

Guest post by Gabriela Hamzescu

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Felul în care ne purtăm ucide frumusețea

Zi-le, Loredana

Această minoritate vulgară care ocupă toată scena

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro