CNN Travel plasează Munții Apuseni între cele mai frumoase locuri din Europa

30 December 2019

Înainte de vacanța asta de iarnă, într-o ședință de redacție intenționată fulger, ne-am lăsat duse cu gândul prin cele mai frumoase locuri. Una dintre fete a luat din grămada de pixuri multicolore pe cel care scria mai gros, s-a dus la tabla flipchart, a întors foaia și a zis – numele și prima destinație în care ai vrea să ajungi în 2020. Ce-a ieșit am regăsit cu bucurie aproape în întregime într-o colecție a celor mai frumoase locuri din Europa, realizată de… site-ul CNN Travel. Între care, surprize – surprize, erau și Munții Apuseni!

“Munţii sunt izolați, cu păduri străvechi, peșteri de calcar și viață sălbatică din abundență”, scrie CNN Travel.

Citiţi şi Asta-i România mea!

Iată şi alte locuri din Europa recomandate de CNN Travel, pentru că, cine știe, vreți să plecați într-o vacanță și nu știți unde. 🙂

Lacul Inari, Finlanda: Centrul culturii locale Sámi, acest lac idilic este unul dintre cele mai izolate locuri din ţara nordică.

Insulele Lofoten, Norvegia: Arhipelagul format din șapte insule principale este cunoscut pentru piscurile sale înalte, fiordurile adânci şi satele sale numai bune de pozat.

Unst, Insulele Shetland, Scoţia: Cea mai nordică dintre insulele britanice locuite, aceasta este recunoscută pentru peisajele minunate şi abundenţa vieţuitoarelor sălbatice.

Zagori, Grecia: Această regiune muntoasă din nord-vestul Greciei îşi trage numele dintr-un cuvânt slavon, care se traduce “dincolo de munţi”.

5. Yorkshire Dales, England: Parte din Parcul Naţional Yorkshire Dales, zona este cunoscută pentru peisajele spectaculoase. (Nu vi se pare că seamănă cu Bucovina, doar că lipsesc turlele bisericii?)

Valea Loarei, Franţa: Această faimoasă destinaţie este cel mai mare sit francez listat în patrimoniul mondial UNESCO.

Picos de Europa, Spania: Cunoscuţi ca “Dolomiţii Spaniei”, acest lanţ muntos spectaculos este situat pe graniţa dintre regiunile Asturias, Cantabria şi Castilla.

Vezi aici şi alte destinaţii extraordinare din Europa. Citiţi şi

Capcana demagogiei

Salutări din Sevilla

Hendrick’s Neptunia lansat în România de Alexandrion Group

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro