Corespondenţă cu inima

14 January 2014

Irina ButoiAcesta este un foileton care va lua forma unei corespondenţe între două femei tinere, copleşite de greutăţi interioare inerente secolului XXI, două femei care nu îşi găsesc drumul, două femei care îşi pun întrebări îndrăzneţe asupra stărilor lor de spirit, două femei care dezbat golurile interioare într-o manieră pertinentă (nu le transformă în subiect tabu), două femei care discută inteligent şi haios despre probleme de actualitate, cultură, psihologie, viaţă. Aceste două femei tinere − una aflată în România, una în Anglia – schiţează adevărate “tratate” de radiografiere a celor două societăţi în care trăiesc, dar şi a sentimentelor lor plasate în acest cadru spaţio-temporal. Aceasta nu este nimic mai mult decât o ficţiune, cu puternice inspiraţii din viaţa reală, bineînţeles.

Trimis: Vineri, 29 iunie 2012, 20:16

Dragă Maria,

Înainte să mă apuc să îţi scriu mai multe detalii despre mine şi să recuperăm timpul, vreau să îţi spun că B mi-a dat adresa ta de mail şi sper că e ok şi cu tine. Încă de anul trecut, am căutat-o pe B şi am întrebat-o de tine (am avut câteva zile în care te-am visat noapte de noapte şi mi s-a părut o necesitate să te caut, să văd ce ţi se mai întâmplă − nu mă-ntreba de ce, pur şi şimplu nu încetam să mă gândesc la tine, tare ciudat!) şi taman atunci mi-a zis că a pierdut total legătura cu tine şi că şi ea e îngrijorată.

De abia acum câteva zile (nici cu ea n-am mai vorbit de multişor, ne-au luat viaţa şi grijile pe dinainte) mi-a trimis un mesaj cum că a reluat legătura cu tine şi că să îţi scriu cu încredere.

Deci, înainte de toate, vreau sa verific că eşti tu şi că e ok să îţi scriu.

Sper − înainte de toate − că eşti bine.

 Te pup,

Ruxandra

Vermeer

Trimis: Sâmbătă, 30 iunie 2012, 10:32

Dragă Ruxandra,

Da – sunt şi nu sunt eu, în acelaşi timp − a trecut ceva timp şi probabil ne-am schimbat radical, dar faptul că m-ai contactat confirmă ceva ce-am simţit dintotdeauna.

Mă bucur că mi-ai scris, aproape că mi-a venit să râd când ţi-am citit email-ul − asta pentru că şi eu te-am visat acum câteva luni şi am simtit că e necesar să te contactez (într-o perioadă în care am studiat intens psihologia lui C.G. Jung − visele sunt încărcate de simboluri şi poartă un mesaj − aşa că probabil subconştientul meu încerca să-mi spună că eşti importantă pentru mine şi că întotdeauna ai fost şi c-ar fi poate bine să deschid o uşă pe care nu mi-e clar de ce am închis-o). Cu alte cuvinte, îmi pare rău c-am fost absentă, asta încercam să-i zic şi lui B: sunt persoane la care ţin şi cu care nu am rămas în contact, nu prea mi-e clar de ce, dar asta-i altă poveste.

B mi-a zis că ai o fetiţă (dacă am înţeles bine), felicitări! şi că ai divorţat de M (trebuie să-ţi fi fost greu, un divorţ e traumatic). Sper că eşti fericită, cu toate imperfecţiunile vieţii, un copil reuşeşte întotdeaună să te facă să te simţi important şi iubit, mare lucru! Şi eu am o fetiţă – S − care o să facă 4 ani în august. Tatăl lui S e P (care-i un tip foarte ok, atâta tot că nu-i ok pt mine − fără să fac pe cinica, am hotărât să ne despărţim, aşa că o să fie probabil foarte greu). Încă nu mă simt pregătită să fac pasul, dar ştiu că e inevitabil. Trăim in O şi intenţionez să rămân aici, am trăit în Franţa o vreme şi nu prea mi-a plăcut. O e un oraş special, are o aură aparte pe care n-am mai întâlnit-o altundeva. Am câţiva prieteni şi am întâlnit oameni absolut deosebiţi, aşa că, deocamdată, simt că destinul meu e aici, o să vedem. Aş vrea să revin în România măcar o săptămâna, n-am mai fost de 3 ani şi simt că-i momentul să mă conectez cu trecutul, e important. Fantezia mea e să vin singură şi să am ceva timp pentru mine. De când s-a născut S n-am avut nici un pic de pauză, nici ajutor, acum am ajuns într-un punct în care am nevoie de spatiu şi timp pentru mine (pentru echilibrul meu mental).

Cam atât, mă bucur sincer că mi-ai scris. Sper să vorbim mai pe-ndelete.

Maria

Continuarea, aici.Citiţi şi

Măi, animatule!

“Voi tot grase sunteți?”

Pornind de la un strugure (vorbe de oameni deștepți)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro