Cum au ajuns virale un fals citat și o poză mai veche cu Meryl Streep

5 May 2019

În 10 noiembrie 2015, pe o pagină ce părea că aparține actriței Meryl Streep, apărea o fotografie cu Meryl Streep arătând ca o adolescentă și următorul text:

Aceasta sunt eu, când mă întorceam de la o audiție pentru filmul King Kong, unde mi se spusese că eram prea “urâtă” pentru rol. A fost un moment crucial pentru mine. Părerea aceea singulară, total neprincipială și grosolană, ar fi putut fie să-mi deturneze visurile de a deveni actriță, fie să mă trezească și să mă oblige să cred în mine. Am tras aer adânc în piept și am spus: “îmi pare rău dacă credeți că sunt prea urâtă pentru filmul vostru, dar sunteți doar o părere într-o mare de mii de păreri și am plecat să caut vremuri mai blânde”. Astăzi am 18 premii Oscar*.” (* n.red. 18 nominalizări 🙂)

Postare a adunat rapid peste un milion de likes și sute de mii de shares. Nu știm câte ar mai fi putut aduna, pentru că, la scurt timp, pagina a dispărut de pe FB.

Printre cei care au preluat-o am fost și noi, bucuroși că ne era susținut chiar de către Meryl Streep sfatul să nu ții cont de părerile celorlalți până la a-ți abandona visul, drept pentru carea care întrebam la final: “Ați înțeles cum stă treaba cu părerile celor din jur?”.

Postarea a avut și la noi un succes rapid: a ajuns la 62.000 de oameni, a avut 15 k interacțiuni, zeci de comentarii și peste 400 de share-uri. De ce? Pentru că așa am vrea, ne-ar plăcea, să funcționeze lumea (în speță, Hollywoodul). Iar când o spune cineva care, în ciuda unei presupuse nedreptăți, a reușit spectaculos, dându-le cu tifla celor care au descurajat-o în trecut, se identifică milioane cu acea persoană.

Dacă vă amințiți, tot ei i-a fost atribuit un citat al unui mai puțin celebru pământean – José Micard Teixeira, un autor portughez de texte motivaționale.  Se cheamă Nu mai am răbdare.

Revenind, Meryl Streep n-a postat vreodată așa ceva pe niciun cont de social media, iar fotografia cu femeia tânără (avea 32 de ani) și ușor transpirată dintr-un vagon de metrou aglomerat (care te înduioșează clar, corelată cu textul) are pur și simplu altă poveste. Este o fotografie profesională, în care Streep a fost fotografiată de Ted Thai.

The actual photo, taken by Ted Thai in 1981. Ted Thai / The LIFE Picture Collection / Getty

Dar postarea nu a fost chiar un fals, pentru că se baza pe declarația reală a lui Meryl Streep făcută într-o emisiune TV.  În filmulețul de mai jos, Meryl povestește despre interviul/audiția cu regizorul italian De Laurentiis pentru filmul King Kong.

Numai că filmulețul, s-a dovedit deja, n-a avut același succes. Lumea reacționează mai repede la genul acesta de postări emoționale, deștept ticluite. Pentru că cel care a făcut postarea a folosit rețeta perfectă pentru viralizare: o poză din tinerețe a unei persoane publice foarte cunoscute și iubite și o poveste motivațională, spusă cu umor, al cărei deznodământ răzbună milioane de oameni care au aceeași problemă – a încrederii în sine și a dependenței de ce spun ceilalți.

Sursa: aiciCitiţi şi

Cruella, diavolița care se-mbracă în Prada

Poetica dorinței – The Bridges of Madison County

10 filme după care s-au făcut jocuri de păcănele de succes

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro