Cum te tâmpește presa

11 June 2015

Constantin CucuGăsesc un articol distractiv (în modul involuntar în care sunt haioase articolele de pe siteuri gen efemeride.ro sau caplimpede.ro) în care se pretinde că cel de ale cărui b*șini se sperie o lume întreagă, domnul Vladimir Putin, este, de fapt, zilele acestea doar o sosie, originalulului terminându-i-se brusc mandatul, prin implicarea KGB-ului.

Ca sprijin pentru această afirmație, susnumitul articol o citează pe doamna Liudmila Putin, fosta soție a țarului, cu care a conviețuit 30 de ani și au zămislit două fete.

Cei doi au fost, cum se poate de altfel presupune, extrem de legați unul de altul, după cum au și mărturisit-o cu drag, la finalul căsniciei (Lidmila Putin: ”E un vampir”; Vladimir Putin: ”Oricine o suportă mai mult de trei săptămâni, merită să i se ridice o statuie”).

Pare că vampirul avea și părți bune – de exemplu nu bea și nu bătea și, deși, nici nu viola, făcea totuși parte din acel 1% dezirabil al populației masculine rusești, fapt sesizat de altfel și de domnișoara Alina Kabayeva, fostă campioană de gimnastică ritmică (detaliu care ajută uneori în relația cu bărbații, compensând alte calități feminine mult mai dezirabile, cum ar fi o minte frumoasă, atenția la detalii sau capacitatea de a vorbi neîntrerupt și pițigăiat).

Actualmente, conform articolului, Liudmila și cele două fete ale sale trăiesc în străinătate, sub identități false, fapt care o face, practic, de negăsit pentru serviciile secrete rusești.

Partajul cu președintele i-a asigurat doamnei un trai confortabil deși, după standardele dâmbovițene, cu doar 200.000 de dolari în cont, trei LADA și o casă, plus un teren în Moscova, Putin nu ar fi fost eligibil la noi nici măcar pentru un post de vicebaron de Tecuci.

Adevărul gol goluț este că tătucul rusiei a dispărut misterios vreo zece zile, prin martie.

În perioada respectivă s-au lansat fel de fel de ipoteze, de la existența vreunei boli misterioase, la posibilitatea vreunei operații neplanificate efectuate de specialiștii KGB, dar și variante mai puțin apocaliptice, cum ar fi aceea că, de fapt și de drept, președintele devenise între timp tată, având parte de o lăuzie un pic mai complicată.

Vladimir-Putin-divorteaza--Ce-avere-primeste-sotia-sa--Ludmilla

Ca urmare, conform teoriei sosiei, cel care zilele acestea se stropșește la americani, behăie la ucrainieni și, de principiu, provoacă țâțâiala și preocuparea forțelor binelui nordatlantice, nu este versiunea originală cu talent la karate și chef de gimnastică ritmică, ci un tătuc nou nouț livrat, sigilat din fabrica de clone și sosii a mamei Rusii.

Este adevărat însă că totul ar putea să fie o chestiune de semantică și de interpretare.

Săraca Liudmila ar fi putut, de exemplu, să fi afirmat, ca atâtea alte femei înaintea ei, doar că de ceva vreme Vladimir pare că s-a schimbat.

Că acele modificări pe care le-a sesizat spre final de mariaj, pasul zglobiu cu care se întorcea după ce întârzia noaptea la serviciu, urmele de ruj de pe guler și arsurile ce însoțeau de la o vreme actul micționării au fost atât de mari, de parcă l-ar fi schimbat cineva cu o sosie.

Dacă stau să mă gândesc, nu este de exclus nici gândul că așa zisa Liudmila, care face aceste declarații, să fie de fapt o sosie plantată de CIA, cu scopul de a slăbi credibilitatea politică și prestigiul marelui lider de la Kremlin.

Extrapolând la noi, încep să mă gândesc și la faptul că, poate, și în viața noastră publică există mai multe sosii decât credem.

Poate că, de fapt, agenturi vinovate fac, după fiecare proces electoral, substituirea vinovată a admirabililor politicieni care ne vorbesc atât de convingător în campaniile electorale cu sosii nemernice bune doar să fure, să nu facă nimic și să înfunde pușcăriile.

Poate că zilele astea îl înjurăm degeaba pe săracul Ponta; omul o fi în vreun beci, legat de securitate și mongoloidul antipatic, nesimțit, care nu se dă plecat nici mort de la putere, o fi doar o clonă plantată de Băsescu ca să-l discrediteze.

Trebuie să încep să scriu și eu la ”Efemeride.ro”.Citiţi şi

Vedere din Rodos

Fidelitatea este o alegere conștientă

Suntem în trenul care trebuie, dar direcția e greșită!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro