26 de povești de dragoste născute pe platourile de filmare

11 August 2015

Când petreci ore întregi pe platoul de filmare, între aceiași oameni, e imposibil să nu dezvolți o relație de inimitate cu ei. Așa iau naștere poveștile de iubire din spatele camerelor de filmat. Este vorba de așa numitele ”showmance”, care pot crește frumos și în afara platourilor și pot deveni relații mature, asumate. Dar cele mai faimoase sunt cele care pe cât de repede s-au aprins, pe atât de repede au murit.

Kristen-Stewart-et-Rupert-Sanders_inside_full_content_pm_v8

1.Kristen Stewart și Rupert Sanders

Sanders a regizat în 2012 filmul Snow White and the Huntsman, unde protagonistă era Stewart; în ciuda celor 19 ani care îi despărțeau, între cei doi s-a aprins flacăra. Pură chimie. Au multe poze împreună cu cei din echipa de filmare, în diferite publicații și pe covorul roșu, dar una a dat la iveală relația lor amoroasă: un paparazzo i-a surprins într-o ipostază intimă. Stewart era într-o relație serioasă cu actorul din Twilight, Robert Pattinson, iar Sanders era căsătorit și avea doi copii. Amanții s-au scuzat în public și au pus capăt relației. După o scurtă despărțire, Pattinson și Stewart s-au împăcat și s-au mutat împreună. Sanders, însă, s-a ales cu un divorț, pentru că soția lui, modelul britanic Liberty Ross, nu a putut accepta cele întâmplate. În continuare, Stewart a refuzat avansurile regizorului, continuând relația cu Pattinson.

milla-jovovich1

2. Milla Jovovich și Paul W.S. Andreson

În 2002, Anderson a regizat filmul Resident Evil, ce o avea ca protagonistă pe Milla. Pe lângă succesul de box office, cei doi s-au ales și cu o relație frumoasă. După o scurtă despărțire, cei doi s-au împăcat și au făcut o fetiță. În 2009, și-au citit jurămintele, la apus, în casa lor din Beverly Hills. Să le ținem pumnii și să sperăm că relația va merge. Lui Jovovich nu îi e necunscut showmance-ul, ea având deja la activ o căsătorie de acest gen, cu regizorul filmului The Fifth Element, Luc Besson.

kate-beckinsale-len-wiseman

3. Kate Beckinsale și Len Wiseman

Wiseman și Beckinsale s-au întâlnit pentru prima oară pe platoul de filmare al filmului science-fiction, Underworld. Deși pare ciudat, Beckinsale l-a convins pe Wiseman să îl aleagă în distribuția peliculei, pe iubitul ei de atunci, și tatăl copilului ei, Michael Sheen. Cei doi erau împreună de opt ani. Se cunoscuseră în turneul de promovare al unei piese, adaptare după Pescărușul lui Cehov. Wiseman era căsătorit cu o educatoare. Odată începute filmările la Underworld, Wiseman și Beckinsale s-au îndrăgostit și s-au despărțit de partenerii lor. În același an s-au mutat împreună. Se căsătoresc în 2004. În mod ciudat, Michael Sheen nu a fost distribuit doar în Underworld, ci și în cele trei continuări ale filmului.

steven-spielberg-et-sa-femme-l-actrice-kate-capshaw-le-25_949253

4. Kate Capshaw și Steven Spielberg

Cei doi s-au cunoscut în 1984, când Spielberg a regizat Indiana Jones and the Temple of Doom. Pe atunci, regizorul era căsătorit cu actrița Amy Irving. Capshaw și Spielberg s-au apropiat foarte mult în timpul filmărilor și așa au rămas, odată acestea încheiate. În 1989 Spielberg divorțează de Irving, un divorț care l-a costat enorm, 100 de milioane de dolari, și în 1991 se căsătorește cu Capshaw. Cei doi își continuă și în ziua de azi showmance-ul, și au șapte copii împreună!

helena-bonham-carter-tim-burton_650x447

 5. Tim Burton și Helena Bonham Carter

În 2001, regizorul Tim Burton a făcut un remake senzațional al filmului Planet of the Apes. În timpul filmărilor s-a îndrăgostit de Helena Bonham Carter. Cu toate că cei doi nu s-au căsătorit niciodată, ea a devenit muza regizorului și mama celor doi copii pe care îi au împreună. Burton a distribuit-o în mai multe filme, Big Fish, Corpse Bride, Charlie and the Chocolate Factory, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, Alice in Wonderland, and Dark Shadows. Se pare însă că Burton era dependent de muze, pentru că înainte lui Carter, cea care l-a inspirat a fost iubita lui, modelul și actrița Lisa Maria, care, atunci când Burton a părăsit-o, l-a dat în judecată, dorind să obțină o parte din bunurile lui.

Joel-Coen-Frances-McDormand-Paraguay_EDIIMA20130619_0784_4

6. Joel Coen și Frances McDormand

Cei doi s-au cunoscut prin Holly Hunter, care le era prietenă comună. Coen începuse să lucreze, împreună cu fratele său, la Blood Simple, în 1984. Coen și McDormand s-au apropiat în timpul filmărilor și s-au căsătorit în același an. De atunci, Frances a fost distribuită în șase dintre filmele fraților Coen.

annie-hall-07-09-1977-20-04-1977-2-g

7. Woody Allen și doamnele lui (Louise Lasser, Diane Keaton, Mia Farrow)

E maestru în showmance. Poveștile de iubire din afara platourilor de filmare l-au inspirat mai mult decât orice altceva. Cu toate că s-a căsătorit cu a doua lui soție, actrița Louise Lasser, în 1966, ea a început să joace în filmele lui de abia după ce au divorțat. Allen s-a îndrăgostit de Diane Keaton, la filmările piesei de pe Broadway, Play it Again, Sam, în 1970, dar s-au despărțit după un an. Cu toate acestea, ea i-a fost muză pentru filmele care au urmat, în special pentru Annie Hall. De Mia Farrow, care a jucat în majoritatea filmelor lui Allen, între 1982 și 1992, nu s-a îndrăgostit pe platou, ci însă după ce aceasta a jucat în Romantic Comedy, când i-a fost prezentată lui Woody de către Michael Caine, în 1980. Farrow tocmai ce divorțase de Andre Previn. A început să se vadă cu Woody Allen prin 1980.

Despărțirea lor a făcut vâlvă. Farrow s-a despărțit de Allen după ce a aflat că acesta o înșela cu fiica ei, Soon-Yi Previn, care a devenit, în 1997, doamna Allen.

ben-stiller-christine-taylor-2691

8. Ben Stiller și Christine Taylor

Christine Taylor a jucat alături de Ben Stiller, în 2001, în comedia Zoolander, dar relația lor a început cu ceva timp înainte. În 1999, Stiller a regizat episodul pilot al unei comedii SF, Heat Vision and Jack, în care Taylor juca alături de Jack Black și Owen Wilson. Filmul a fost un eșec, dar ceva bun tot a ieșit de acolo. Stiller și Taylor s-au îndrăgostit și s-au căsătorit în 2000. De atunci au făcut copii și filme, și încă sunt împreună. Au trecut mai bine de zece ani.

kate_winslet_sam_mendes_w700_h800_q90

9. Kate Winslet și Sam Mendes

În 2001, Sam Mendes revenea în forță, în branșa regizorilor de teatru. Atunci o cunoaște pe Kate Winslet. El se mută la Donmar Warehouse din Londra, și a chemat-o pe Winslet la o audiție, pentru piesa pe care o pregătea. În curând cei doi începeau relația amoroasă, se căsătoreau, iar în 2003 devin părinți. Cu toate astea, în 2008, când Winslet joacă în Revolutionary Road, regizat de Medes, relația lor începe să scârțâie. În 2010 se despart, iar divorțul este făcut public și se încheie în 2011.

leslie-mann,-judd-apatow,-maude-apatow-and-iris-apatow-at-event-of-paranorman

10. Judd Apatow și Leslie Mann

Cei doi au devenit faimoși datorită comediilor. Judd Apatow a regizat multe dintre comediile în care a jucat soția lui, Leslie Man: The 40-Year-Old Virgin, Knocked Up și This Is 40. Dar showmance-ul lor a început în 1996, pe când lucrau împreună la The Cable Guy, când Apatow, co-producător și co-scenarist, a rescris cea mai mare parte a scenariului. Acum sunt una dintre cele mai ”sănătoase” și cunoscute familii din industria filmului.

4c2bcc93021bc

11. Cate Blanchett și Andrew Upton

Cei doi s-au cunoscut în 1996. O dată s-au întâlnit în platourile de filmare ale Thank God He Met Lizzie, iar a doua oară ale producției The Seagull. După două săptămâni în care i-a făcut curte, Upton o cere de soție pe Blanchett. Se căsătoresc în 1997, exact când Blanchett devine celebră datorită filmului Elizabeth. Până de curând, cei doi au lucrat împreună ca și co-regizori artistici la Sydney Theatre Company.

Arthur-Miller

12. Marilyn Monroe și Arthur Miller

Scriitorul Arthur Miller o întâlnește pentru prima dată în 1951, pe platourile As Young as You Feel, și cu toate că nu au trăit o poveste de dragoste, el nu a putut să o uite. Miller a luat legătura cu ea, în secret, pe la mijlocul anilor `50, când Marilyn se mută la New York. Se căsătoresc în 1956. Dacă e să ne luăm după ceea ce Monroe scrie în jurnalele ei, este îndrăgostită de Miller, dar simte că el o înșală. Totul e dat la iveală în 1960: Miller scrie scenariul pentru Misfits, gândindu-se la soția lui, dar, în timpul filmărilor, mariajul lor se destramă. Monroe se apropie de frații Kennedy, iar Miller se îndrăgostește și apoi o ia de soție pe Inge Morath.

L

13. James Cameron și actrițele lui din rolurile principale, Linda Hamilton și Suzy Amis

Renumitul scenarist-regizor-producător, James Cameron, a fost căsătorit de cinci ori. Cunoscut pentru problemele de autocontrol, nu e surprinzător pentru nimeni că showmance-urile lui au fost tumultuoase. Totul a început cu primul Terminator – marele lui success – în 1984. În acel an divorțează de prima lui soție pentru producătoarea și cea care va deveni a doua soție, Gale Anne Hurd. Tot acum o cunoaște și pe actrița Linda Hamilton. Cei doi rămân apropiați, și, după ce divorțează de a treia soție, regizoarea Kathryn Bigelor, în 1991, începe o relație cu Hamilton. Se căsătoresc șase ani mai târziu, pe când Cameron regizează Titanic. Divorțează în 1999, pentru că regizorul își înșeală soția cu actrița din Titanic, Suzy Amis. Cei doi sunt căsătoriți din 2000.

004_giulieta_masina_federico_fellini_theredlist

14. Federico Fellini și Giulietta Masina

În timpul războiului, în Italia, un tânăr scenarist pe nume Federico Fellini, o ascultă pe studenta Giulietta Masina recitând un rol într-o piesă radiofonică scrisă de el. Îi cere acesteia să ia cina împreună și se căsătoresc doi ani mai târziu, în 1943. Nu poți vorbi despre cariera lui Fellini fără să pomenești despre Mesina, pentru că ea a jucat în cele mai bune filme ale lui, La Strada și Night of Calabria. A fost muza și confesorul lui Fellini și a numit-o Lo Spippolo (ce înseamnă un lucru mic care inspiră multă blândețe). Fellini moare în apropierea zilei în care ar fi sărbătorit 50 de ani de căsnicie. Massina se duce după el cinci luni mai târziu.

06mamet-3-articleLarge

15. David Mamet și doamnele lui, Lindsay Crouse și Rebecca Pidgeon

Zvonurile spun că autorul David Mamet s-a îndrăgostit de actrița Linday Crouse după ce o vede în 1977, alături de Paul Newman, în filmul Slap Shot. În același an, când Mamet aude că actrița urmează să joace în piesa lui, Reunion, la Yale Rep, ia avionul din Chicago la New Haven și declară: ”Mă duc la New Haven să mă căsătoresc cu Linday Crouse”. În același an o ia de soție. Dar pe la sfârșitul anilor`80, pe când în Londra rula filmul său Speed The Plow, o cunoaște pe actrița și cântăreața Rebecca Pigeon și încep o aventură. Mamet și Crouse divorțează în 1990, iar el se recăsătorește cu Pidgeon. Scrie pentru ea, în 1991, piesa Oleanna.

Les-pratiques-sexuelles-revoltantes-de-Charlie-Chaplin.-Ici-avec-Lita-Grey_portrait_w858

16. Charlie Chaplin și Lita Grey

Primul film în care a jucat Lita Grey a fost Flirtatious Angel, din 1921 și regizat de Chaplin. În timp ce el pregătea The Gold Rush, cei doi se îndrăgostesc. Grey avea 16 ani și Chaplin, 35, când ea rămâne însărcinată în 1924, iar cei doi se căsătoresc în secret, în Mexic. Au avut doi copii. Căsătoria era sortită eșecului încă de la început, așa că s-a terminat cu un divorț tensionat, în 1928, și care e cunoscut ca ”The Lita Grey Affair”, fiind unul dintre cele mai costisitoare (ea s-a ales cu o casă în valoare de 825.000 $ și despăgubiri de aproape un million de dolari. Povestea l-a făcut pe Chaplin să încărunțească peste noapte și a fost sursa de inspirație pentru Lolita a lui Nabokov.

cehiv

17. Anton Cehov și Olga Knipper

Pe când împlinea 30 de ani, actrița Olga Knipper în întâlnește pe scenaristul Anton Cehov, în vârstă de 38 de ani, în timpul repetițiilor pentru piesa The Seagull, în 1898. Cei doi au ținut legătura în următorii ani, timp în care el a scris Three Sister, gândindu-se la Knipper, atunci când o crea pe Masha. Se căsătoresc în secret în 1901. Iubirea lor a fost întreruptă în mod tragic de moartea lui Cehov, în 1904, din cauza tuberculozei. Knipper i-a rămas alături până în ultimul moment. Ea a continuat să lucreze la Muzeul de Artă din Moscova și a murit la 90 de ani.

oneill monterey

18. Eugene O`Neill și Carlotta Monterey

Actrița Carlotta Monterey a fascinat nu doar publicul, în 1922, când joacă în piesa lui Eugene O`Neill, The Hairy Ape. O`Neill e vrăjit de ea și încep o aventură, cu toate că el era căsătorit cu a doua lui soție, Agnes. Eugene divorțează și se căsătorește cu Monterey în 1929. Au un mariaj tumultuos. Cu toate astea, rămân împreună până la moartea ei, în 1953.

19. Blake Edwards și Julie Andrews

Julie Andrews în cunoaște oficial pe regizorul Blake Edwars în 1968, când el o distribuie în filmul Darling Lili. A fost un eșec total, fiind lansat pe piață de abia în 1970, după ce doi se căsătoresc. Dar, ca și cariera lor, și iubirea ce îi leagă e pe o pantă ascendentă, dovadă fiind faptul că rămân împreună până la moartea lui Edwards, în 2010.

Blake-Edwards

20. Neil Simon și Marsha Mason

Proaspătul văduv Neil Simon se îndrăgostește de actriță în 1973, când ea dă o audiție pentru piesa lui, The Good Doctor. După ce se iubesc un timp prin sala de repetiții, se căsătoresc. Deși devin rapid un cuplu faimos, au o grămadă de probleme conjugale și se despart în 1981.

Roman-Polanski-et-Emmanuelle-Seigner_exact780x1040_p

21. Roman Polanski și Emmanuelle Seigner

Controversatul autor Roman Polanski o întâlnește pe tânăra actriță Emmanuelle Seigner în timpul filmărilor la Franatic, din 1988, în care joacă și Harrison Ford. Polanski nu e la primul showmance. A mai avut o astfel de aventură cu Nastassja Kinski, în 1979, în timp ce filmau Tess. Au trecut 33 de ani, iar Polanski și Seigner încă sunt căsătoriți. Venus in Fur este un success comun, pentru că e regizat de Polanski iar personajul principal, Vanda, e interpretat de soția lui. Premiera filmului a avut loc în 2013, la Festivalul de la Cannes.

Amy+Brenneman+Brad+Silberling+Land+Lost+Premiere+d4DzB2hA_rMl

22. Amy Brenneman și Brad Silberling

Acrița Amy Brenneman și regizorul Brad Silberling s-au întâlnit pentru prima oară pe platourile de filmare NYPD Blue, în 1993, el regizând câteva episoade. Regizorul era cu inima frântă. Avusese o relație cu actrița Rebecca Schaeffer, care a fost ucisă de un stalker, în 1989. Dar se îndrăgostește de Brenneman și se căsătoresc în 1995.

Helen-Mirren-et-son-mari-Taylor-Hackford-a-l-avant-premiere-d-Hitchcock-a-New-York-le-18-novembre-2012_portrait_w858

23. Helen Mirren și Taylor Hackford

Cu siguranță nu a fost dragoste la prima vedere. Ba mai mult, regizorul Taylor Hackford a înfuriat-o la culme pe Helen Mirren, când el întârzie la audiția pentru filmul White Nights, din 1985. Dar lui Mirren i se aprind destul de repede călcâiele după regizorul, în timpul filmărilor și cei doi încep să se întâlnească. Se căsătoresc după 12 ani de relație, în 1997.

M

24. Julianne Moore și Bart Freundlich

Julian Moore se îndrăgostește de el în 1996, în timpul filmărilor la The Myth of Fingerprints, scris și regizat de Freundlich. Cu toate că ea e cu zece ani mai mare și de curând divorțată, cei doi se înțeleg de minune, se căsătoresc în 2003 și au fac doi copii.

tumblr_m5jl06uNXW1qd3ucoo1_1280

25. Peter Bogdanovich și Cybill Sheperd

Regizotul Peter Bogdanovich o descoperă pe actrița și modelul Cybill Sheperd când ea apare pe revista Glamour. O alege, în 1971, să joace în The Last Picture Show. Între cei doi se naște un showmance de toată frumusețea. În timpul filmărilor, Bogdanovich își părăsește soția, producătoarea Polly Platt și pe cei doi copii, pentru a fi împreună cu Sheperd. Relația lor durează până în 1978, când el cunoaște o altă blondă, pe Dorothy Stratten.

576x382xAnother-Happy-Day-photo-Ellen-Barkin-Ezra-Miller-Sam-Levinson.jpg.pagespeed.ic.XiUaUstH1D

26. Ellen Barkin și Sam Levinson

Cei doi se cunosc în 2010, în timpul filmărilor pentru Operation: Endgame. Levinson este co-scenaristul filmului. Cei doi încep o relație discretă. Birkin este cu 31 de ani mai mare. Ca să înțelegeți, joacă în filmul lui Barry Levinson, tatăl lui Sam, băiatul născându-se de abia la trei ani după apariția filmului Diner. După trei ani în care Barkin și Levinson încep relația, cei doi se mută împreună în apartamentul din West Village. Se pare că anul trecut Barkin i-a pus marea întrebare lui Levinson, care ar fi acceptat.

Sursa, aici

Traducerea și adaptarea, Ioana Duda.Citiţi şi

Urâțica

De ce e România altfel (episodul 2022)

Paris: premieră teatrală cu Laetitia Casta în rolul pianistei Clara Haskil

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro