De astăzi uit că am fundul mare, că am dinții strâmbi, că…

Laura Baban

9 October 2015

laura babanDe azi sunt frumoasă. Pe toate părțile. M-am hotărât. De astăzi eu sunt destul. Nu mai am nevoie de alții să-mi spună cine sunt, cum și cât sunt. Nu mai am nevoie de aprobarea nimănui, decât de a mea. De 10 ani lucrez la șuruburile astea din suflet. Mi-au trebuit 10 ani să învăț să mă iubesc, să-i uit pe “nu sunt destul de”, “nu știu decât” și “nimănui nu-i place”. Eu îmi plac mie! Sunt un curcubeu. “Sunt cea mai frumoasă femeie pentru că plouă…” Știți de când știu poezia Anei Blandiana? De 10 ani. Și abia azi am înțeles-o.

De astăzi uit că am fundul mare, că am dinții strâmbi, că încă n-am învățat germana, că uneori nu scriu mișto, că mama ar fi vrut să fiu avocată, că lui taică-miu nu-i plac tatuajele mele, că o prietenă mi-a spus că mie-mi trebuie un tip care să mă plimbe cu Mercedes-ul, nu cu tramvaiul. Ia mai lăsați-mă în pace! La finalul zilei contează cel mai mult partea plină. Și azi am hotărât: îmi place de mine. Pentru că sunt fericită!

Creștem disperați să obținem aprobarea celorlalți. Pierdem o căruță de timp gândindu-ne ce cred oamenii din jur despre noi. Întreabă-te tu ce crezi despre tine. Răspunde-ți sincer și-ai să vezi că ieși pe plus. Îți promit. Pentru că, nu-i așa?, e viața ta și tot ce-ai vrut tu ai făcut! Doar că mereu-mereu-mereu te-a îngrijorat părerea lor, a oamenilor din viața ta care aveau niște așteptări de la tine. Și asta consumă a naibii de multă energie!

femeie zambind

Încrederea în tine e un mușchi ca oricare altul din corp. Și trebuie antrenat. Am învățat să găsesc partea plină a paharului și s-o dau pe gât. (Curios lucru că vorba asta nu zice cu ce e plin paharul, așa că lăsați-mă să pun în el ce am chef.) Când viața mi-a dat lămâi, am luat trei și-am jonglat cu ele. Le-am scăpat pe jos, că habar n-am să jonglez, dar nu mi-a păsat. Pot învăța, dacă asta e important pentru mine.

Vorbește-ți despre lucrurile la care ești bună. Vorbește-ți despre părțile corpului tău care-ți plac. Vorbește-ți despre realizările de care ești mândră. Vorbește-ți despre cum nimeni nu zâmbește ca tine. Vorbește-ți despre oamenii din viața ta care te iubesc mai mult decât ai putea înțelege vreodată. Vorbește-ți despre tine, cea pe care o iubești. Începe-ți ziua de acolo. Și-ai să vezi că… și tu ești cea mai frumoasă femeie pentru că plouă.

Pe Laura o găsiți toată aici

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂  Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Te-a părăsit? Nu mai insista!

Asta era! Va trebui să renunţi la ciocolată!

Cum să uiți un bărbat perfect?…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
28,093 views

Your tuppence

 1. Stanescu Geanina / 27 October 2015 20:54

  Mi-era dor sa citesc ceva de genul asta .Multumesc .

  Thumb up 2 Thumb down 0
  Reply
 2. adriana pavel / 15 October 2015 8:01

  si eu iti multumesc ptr acest articol ! 🙂

  Thumb up 3 Thumb down 0
  Reply
 3. Izabela / 12 October 2015 16:47

  Dac-ai ști câte persoane au nevoie să citească zilnic textul tău! Câte suflete ar putea alina ceea ce tocmai am citit. Și distribuit. Așa, să ajungă la cât mai multe persoane care nu se cred suficient de bune pentru că nu au aprobarea lui X sau a lui Y…

  Îți mulțumesc că ai scris aceste rânduri 🙂

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro