De ce este atât de important să vă curățați pensulele de machiaj

25 May 2021

Astăzi discutăm despre de ce este atât de important să vă curățați pensulele de machiaj și 3 motive pentru a vă curăța pensulele de machiaj cel puțin săptămânal, plus greșeli de evitat la curățarea lor.

3 motive pentru a vă curăța pensulele de machiaj cel puțin o dată pe săptămână

Recunoaștem că nu este cel mai distractiv sau mai interesant lucru din lume… curățarea pensulelor de machiaj și a burețeilor de frumusețe se poate simți puțin plictisitoare. Dar este un pic ca și cum ați merge la sală – vă veți simți atât de bucuroasă odată ce ați făcut-o și vă așezați cu setul dvs. de pensule strălucitoare pentru a vă machia a doua zi.

Se simte bine și știți că faceți un lucru cu adevărat extraordinar pentru pielea, machiajul și pentru pensulele dvs.

Folosirea pensulelor și a bureților de machiaj curate este unul dintre cele mai importante sfaturi pentru îngrijirea pielii dvs. Punerea timpului, energiei și banilor într-o rutină de îngrijire a pielii și apoi completarea cu pensule murdare de machiaj este pur și simplu contraproductivă.

Potrivit unui sondaj Huffington Post, 61% dintre femei își curăță pensulele de machiaj o dată pe lună. Aproape două cincimi (39%) dintre femei și-au curățat pensulele mai puțin de o dată pe lună, 22% recunoscând că nu le curăță deloc niciodată.

Sfatul nostru principal este să găsiți o modalitate de a face activitatea distractivă – și cu multitasking. De obicei, ne ia între 5-10 minute să ne spălăm setul de pensule de machiaj. În acea perioadă, puteți aplica o mască de față și să vă asigurați că aveți un podcast sau ceva muzică de ascultat, sunați o prietenă sau pur și simplu vă bucurați de un pic de liniște. În acest fel, timpul zboară și a vă vedea pensulele curate este într-adevăr foarte satisfăcător.

Nu uitați să faceți a vă curăța orice pensulă de machiaj și aplicator, inclusiv ondulatoare de gene, benzi de păr și orice altceva pe care folosiți zilnic ca parte din rutina săptămânală de înfrumusețare / îngrijire a pielii. Și nu uitați și interiorul geanții de machiaj!

3 motive cheie pentru care curățarea pensulelor de machiaj este atât de importantă

 1. Pensulele de machiaj murdare pot face ravagii cu pielea și pot provoca mult mai multe daune decât doar un simplu coș sau iritare a pielii. Utilizarea zilnică acumulează sebum, impurități, poluare, praf, acumulare de produse și celule moarte ale pielii, care pot include bacterii dăunătoare precum stafilococul, streptococul și E. Coli.

Pensulele pentru produsele cu pulbere se curăță mai ușor decât cele utilizate pentru produsele cu cremă, adică fond de ten. De obicei, ne spălăm pensula de fond de ten la fiecare 2-3 zile, deoarece este mult mai rapid de curățat și mai ușor să o păstrăm curată.

 1. Vreți un finisaj imaculat? Puteți avea cele mai bune pensule de machiaj din lume, dar dacă sunt murdare și pline de acumulare de produse, nu veți obține rezultatele dorite. Dacă nu vă curățați trusa de machiaj, acest lucru afectează în mod regulat calitatea aplicației de machiaj. Între timp, îngrijirea pensulelor dvs. ajută la o aplicare mai impecabilă a produselor de machiaj. Acumularea produsului poate afecta forma pensulei, precum și capacitatea acesteia de a ridica și depune pigmentul, precum și de a-l putea amesteca corect.
 1. O investiție în pensule de machiaj este ca și cum ați investi într-un set foarte bun de cuțite de bucătărie pentru gătit sau pensule, dacă sunteți artist. Îngrijirea instrumentelor dvs. le va ajuta să dureze mai mult și să vă protejeze investiția în timp ce obțineți rezultate bune.

Greșeli de evitat la curățarea pensulelor de machiaj

 1. Scufundarea și / sau înmuierea în apă. Înmuierea mânerelor va deteriora și dizolva adezivul folosit între peri și mânerul pensulei și va duce la pierderea firelor sale de păr.
 1. Folosirea apei foarte fierbinți sau clocotite. Acest lucru poate afecta, de asemenea, legătura dintre peri și mâner și poate provoca stricarea pensulei. Apa caldă este cea mai bună.
 1. Uscarea incorectă. Așezați pensulele plate deasupra chiuvetei sau la un unghi descendent – sau dacă le puteți ridica cu capetele pensulei îndreptate în jos. Evitați uscătoarele de păr fierbinți și acordați-le suficient timp pentru ca pensulele să fie uscate a doua zi. Pensulele mai mari nu se usucă întotdeauna peste noapte, când temperaturile sunt mai scăzute.
 1. Lipsa unei rutine regulată de a vă curăța pensulele de machiaj. Curățarea pensulelor dvs. ar trebui să aibă loc cel puțin săptămânal, cu pensulele principale pentru față curățate în mod ideal la fiecare 3-4 zile.Citiţi şi

Sfaturi și trucuri de machiaj pentru a găsi formula adecvată tenului tău

Ce trebuie să știți când cumpărați pensule de machiaj

Machiajul CHANEL – ce se poartă, de ce ai nevoie și cum ai putea arăta

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro