De ce nu (prea) au femeile succes

26 October 2015

Căutăm. Toată viaţa suntem într-o continuă căutare: de răspunsuri, de soluţii, de sens. Deşi avem fiecare drumul său, cu particularităţile lui, veste bună este că nu trebuie să-l parcurgem singuri. Familie, prieteni, mentori… oameni pe care ne putem baza în orice moment, mai ales în cele dificile. Şi viaţa nu e deloc zgârcită cu ele. Dintr-un astfel de moment s-a născut Chic-Elite.

O comunitate feminină on-line unde se oferă sprijin concret pentru proiectele profesionale sau personale ale fiecăreia dintre noi, precum şi dezvoltare în direcţiile dorite. O platformă pe care s-o creăm şi s-o creştem împreună, pentru a deveni o voce puternică a femeilor din România, vocea de care noi toate avem nevoie, pentru a trăi frumos, în consens cu noi însene. Aici vor fi prezenţi mentori a căror misiune este să răspundă la întrebările care ne frământă, specialişti de top în domeniul lor, selectaţi dintre nenumăraţi experţi.

Iar acest sprijin, odată primit de la mentori, coachi, colaboratori, prietene să poată fi dat mai departe de oricare dintre noi, cu misiunea de a ne apropia mai mult de ceea ne-am propus – sens, împlinire, fericire.

chic elite foto cathcy ok

Cu ocazia lansării sale, Chic-Elite a derulat, în parteneriat cu BuzzStore.ro, studiul on-line „Femeile și succesul”, studiu care a dorit să identifice definiția pe care o acordă femeile din România succesului și principalele provocări pe care acestea le au în acest sens. Desfășurat la începutul lunii octombrie 2015, studiul a centralizat răspunsurile a 1.403 respondenți. Principalele aspecte pe care aceștia le asociază cu succesul sunt: a reuși în ceea ce îți propui, armonia în carieră și familie, fericirea și împlinirea, munca și banii.

Peste 58% se consideră persoane de succes, iar 42,48% cred că succesul este important pentru a avea o viață fericită. Conform cu aproape 50% dintre aceștia, o femeie de succes are o carieră profesională puternică, o situație financiară care îi asigură confort material, o familie fericită, se simte împlinită și în armonie cu sine. Mai mult de 56% consideră că personalitatea proprie și demersul personal de auto-dezvoltare sunt principalii factori care influențează succesul, iar 63,08% au renunțat cel puțin o dată la ceva ce le-ar fi putut aduce succesul, în timp ce 24,59% au declarat că au făcut acest lucru pentru că au avut alte priorități (copilul, sănătatea familiei, alegerea greșită a carierei ș.a.).

75,62% consideră că sprijinul cel mai mare în viață poate veni de la familie și în opinia a 526 dintre respondenți (37,49%) obstacolul cel mai mare care le împiedică pe femeile din România să aibă succes este propria mentalitate, respectiv lipsa de încredere în forțele proprii. Numai 6,06% consideră că nu există niciun fel de obstacol. Pentru a avea succes, majoritatea nu ar sacrifica nimic din ceea ce au în prezent, decât, poate, cel mult, timpul liber.

Cum poți contribui concret la dezvoltarea acestei comunități? Vocea ta este unică, contează şi interesează! Sugerează proiecte, idei, mentori, parteneri, să susții comunitatea şi spune-le tuturor, prieteni, colaboratori din offline şi social media, că acum pot contribui, aşa cum au visat, la o societate mai bună!

Chic Elite vrea să fie răgazul pe care eşti datoare să ţi-l acorzi pentru a-ţi aduce aminte cine eşti. Îndrăzneşte să te redescoperi, îndrăzneşte să acţionezi. Luptă pentru păstrarea reuşitelor. Îţi pasă, eşti parte a comunităţii care te sprijină, îţi oferă parteneriate şi îţi susţine proiectele. O comunitate vie, unde eşti aşteptată să ai un rol important prin contribuţia ta!

Eşti frumoasă şi puternică. Eşti varianta ta cea mai bună.

Dare. Care.

Pe Cristina o găsiţi cu totul aici: sigla cu slogan okmicCitiţi şi

Dacă nu împărtășești cel puțin 10 valori cu mine și nu înțelegi ce fac, nu-mi pasă ce părere ai despre mine

La ce spune organismul meu NU

Ruta 172

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro