Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experianta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experianta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

De două ori mai multă ciocolată

9 April 2013

După ce-au inventat un microcip care taie apetitul, au invetariat de câte ori se sărută un cuplu de-a lungul a 10 ani (fix 4.160) sau au ajuns la concluzia că bustul generos e punctul slab al misoginilor, cercetătorii britanici n-aveau cum să ne dezamăgească nici de această dată. Parcă mereu atenți la drama omului de rând, au găsit o modalitate să creeze ciocolată cu 50 la sută mai puține grăsimi.

Secretul constă în sucurile de fructe care păstrează atât textura fină a ciocolatei, cât și gustul delicios. Drept bonus: ai parte şi de vitamine fără să mănânci la desert doar o salată de fructe. În urma cercetării de la Universitatea Warwick din Anglia a rezultat ciocolata “skinny”, care nu e dietetică, dar e mult mai sănătoasă. Și cum 60 de grame de ciocolată neagră (cam un baton) pot conține până la 13 grame de grăsimi, o cincime din necesarul zilnic, contează. În loc de unt de cacao și grăsimi din lapte, ingredientul minune, sucul de fructe lichid, este încorporat sub forma unor micro-bule. Astfel, ciocolata rămâne catifelată și se topește imediat în gură. Deși gustul e puțin diferit, fie că e vorba de suc de mere, portocale sau afine, acesta nu-l va domina pe cel de cacao, cu care ne-am obișnuit. Mai rămâne ca vestea să ajungă şi la producători, ca să putem mânca de două ori mai multă ciocolată ca până acum.



Citiţi şi

„Nu este vorba că ciocolata este un substitut al iubirii. Iubirea este un substitut pentru ciocolată. Ciocolata e, să fim sinceri, mult mai demnă de încredere decât un bărbat.”

De ce să pleci, de ce să stai

Te urăsc, înţelegi?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
842 views
Tag-uri:

Your tuppence

  1. Liber la ciocolată. Neagră | Catchy / 12 November 2013 14:17

    […] Ciocolata este sățioasă și taie pofta de […]

    Thumb up 0 Thumb down 0
    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro