De la tot aş putea să-mi iau o pauză, numai de la ei nu

28 March 2016

Marietta DobrinÎi privesc cum se îmbrăţişează, se iubesc, râd şi aş putea să mor cu bucuria asta lipită pentru totdeauna de inima mea. Sunt tot ce corpul şi sufletul meu au fost în stare să doneze acestei lumi. Dacă am nevoie de aer să respir, ei sunt aerul, dacă am nevoie de apă ca să supravieţuiesc, ei sunt apa, sunt indispensabilul şi imensul. Iubirea. Sub forma şi consistenţa perfecţiunii, a convingerii că nimic nu poate să fie mai mult. De la tot aş putea să-mi iau o pauză. De la tot şi toate, numai de la ei, nu. De la soare, de la ploaie, de la zăpada care, mai mult decât orice, ne face să ne simţim mereu copii, de la frumuseţea unui răsărit şi melancolia unui apus, de la cărţile care dau alinare atunci când oboseala, grija şi tristeţea apasă, de la muzică, sora sufletului, de la prieteni, de la dragostea care mângâie şi vindecă, de la mine, de la tine, de la noi.

klimt mama copii

Gustav Klimt – Mother and Child

Capodopera mea e aici, în cele două creaturi care-mi aduc atâta fericire, care fac să-mi tremure sufletul ori de câte ori ies din câmpul meu vizual. Că înainte de orice, gândurile sunt pentru ei, că dăruiesc mai mult decât mi-aş fi imaginat vreodată, că m-au transformat, m-au făcut să văd lumea cu alţi ochi, că m-au învăţat ce e responsabilitatea, încrederea şi înţelegerea, că m-au făcut să cred că iubirea fără limită şi fără condiţii există. Sunt esenţialul. Restul e de prisos. Sunt „condamnată pe viaţă” la iubirea pentru ei şi e incredibil că sunt fericită să fiu în condiţia asta. Fără dorinţa de a evada sau de a fi graţiată vreodată. Doar să devin, în ziua trecerii mele într-o altă lume, o stea, cea mai luminoasă dintre stele, ca să pot să-i însoţesc, să le luminez mereu strada.

Pe Marietta o găsiţi întreagă aici.Citiţi şi

Asociația Culturală Control N & Zbang Film prezintă Interior/Exterior – un spectacol al zidurilor pe care le-am ridicat în noi

Rușinos. Umilitor. Inutil

De la sapă pân’ la apă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. marietta dobrin / 28 March 2016 23:49

  Prin ei descoperim ca putem sa iubim pe cineva mai mult decit pe noi insine. Restul conteaza, dar pina la un anumit punct.

  Reply
 2. emanuela / 28 March 2016 17:33

  Da, ei raman certitudinea pe care o cautam permanent. De multe ori, acolo unde nu trebuie…

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro