“De sărbători trebuie să fim mai buni”

16 August 2013

Iar unii ne îndeamnă să fim mai adevăraţi chiar. Ce e aia să fii mai adevărat? Adică în afara acelor zile marcate cu roşu în călindar, un deşt ”probator” ar putea trece prin mine, dovedind că sunt o iluzie? Sau o fantomă?

Am auzit de enşpe mii de ori această platitudine, ”de sărbători trebuie să fim mai buni”. De ce trebuie să aştept o zi considerată de alţii semnificativă, fără să fi fost special întrebată dacă sunt de acord cu semnificaţia respectivă? De ce să nu mă străduiesc zi de zi, an de an să fiu mai bună. Şi asta, fără să intru în polemica sinusoidă, ”mai bun” faţă de ce punct de referinţă. Mai bun decât tine sau mai bun decât mine?

Sunt sărbătorile doar o scuză egoistă pentru a ne lăfăi în câteva secunde de fericire şi altruism, în rest putând să ne bălăcim identităţile în jegul urii, invidiei, răutăţii, negativismului şi a oricăror trăsături anti-sociale îmbrăţişăm în secret sau deschis cu drag la pieptu-ne de aramă?Citiţi şi

Nu poți iubi, dacă nu ești liber

Locul meu

Rolul tău poate fi magnific, dar ce folos de-i jucat în debara

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,318 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro