De unde știe ea cum sunt bărbații

28 February 2015

Liliana SimeDespicăm firele legăturii clandestine. Lungile noastre discuţii sunt ca o bucată veche de tricot pe care o deşirăm şi încercăm din firul încă rezistent să împletim ceva nou. Ştim paşii, ştim cum se iau pe andrea ochiurile, ne pipăim prin tremurul vocii, ne ascultăm trăirile prin instinct. Stranie şi frumoasă legătura pe care mi-o povestesc minutele şi secundele de pe contorul telefonului.

Două voci care iubesc să se audă, două suflete care par să se atingă pe o fâşie de cer dintre două oraşe. Atât de departe şi atât de aproape unul de celălalt. E o dureroasă obsesie. Unul trăieşte în celălalt, dar care respiră şi simte mai mult într-unul? Amândoi la pândă, amândoi vânători, amândoi cu vieţi separate, amândoi căsătoriţi. Fiecare cu flirturile lui care să-i confirme că e „marketat”, fiecare cu prietenii lui. Dar amândoi unul când se aud. El, obişnuit pentru ceilalţi, frumos pentru ea. Neinteresant pentru alte femei, al ei dintotdeauna. Nici inteligent, nici bogat, nici singur. Dar atât de drag. Ea, deşteaptă, dar atât de naivă. Atât de geloasă, dar atât de dispusă la iertare. Puternică, dar atât de slabă. Sigură pe ea, dar atât de nesigură de el.

Prietena mea mi-a spus că doi oameni care se iubesc trebuie să se vadă. Des şi sănătos. Să facă sex, să se îmbrăţişeze. El să-i spună că o iubeşte, ea să aştepte mereu mai mult. El să-i spună că o vrea, ea să leşine cu buzele rupte de atâta sărutat. E un verdict! Altfel, legătura nu există, e doar o închipuire, e ceva bolnăvicios. Un apendice al unei imaginaţii chinuite de singurătate. „ Nu poate să-ţi fie dor de cineva pe care l-ai văzut câteva ore, come on! Nu ai cum să fii îndrăgostită de cineva care nu e aici, jeez. Pe care nici nu-l cunoşti bine. Eventual, eşti îndrăgostită de imaginea pe care ţi-ai creat-o, dar care, poate, nici măcar nu corespunde cu realitatea. Dacă te vrea, vine să te vadă, îşi face timp, străbate munţii, nu contează distanţa, face orice”.

fată

Face orice? Orice poate să însemne şi să nu rupă legătura cu tine? Să vrea să-ţi audă vocea când simte că a lăsat prea mult timp între voi? Să încerce în infantilismul şi timiditatea lui să vină să te vadă? Să eşueze, să-i pară rău, să se gândească un minut pe zi la tine? Ce înseamnă „face orice”? Şi de ce ea nu face nimic ca să-l vadă? De ce nu urcă în tren şi să coboare pe peronul lui? De ce legătura dintre doi oameni trebuie să se alinieze unor reguli? De ce nu poţi să-ţi croieşti propria poveste? Oricât de ciudată li s-ar părea celorlalţi. Nu face rău nimănui. Eventual, doar ţie. De ce nu poţi să aştepţi cu răbdare secunda când îţi bate la uşă? Poate, undeva, stă scrisă întâlnirea dintre voi.

„Nu există aşa ceva, îmi spune prietena mea. Chestia aia cu sufletele pereche sau cu predestinarea sunt aşa nişte prostii în care bărbaţii nu cred deloc. Bărbaţii nu sunt ca noi. Ei nu-şi pun atât de multe întrebări. Şi nici nu le place să-i întrebi.”

Cine e ea ca să știe ce le place bărbaților și ce nu?Citiţi şi

De ce ești singură, Iulia?

Cred că sunt pregatită să ies din anonimat și să îmi trec numele la sfârșitul poveștii

Am cunoscut-o pe cea mai nefericită femeie fericită

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. maya / 1 March 2015 15:40

  Si barbatii simt, si barbatii isi pun intrebari, si ei despica firul in 4 doar ca ei nu-si trambiteaza atat de usor sentimentele. Dar atunci cand iubesc, se simte. Suntem uneori prea orbite de relatiile gresite, cu omul nepotrivit, incat ne facem o parere generala intr-un mod incorect. Daca un barbat ne pare noua gol, sau ca nu simte, nu inseamna ca alta femeie, cea pe care o va iubi, va simti acelasi lucru.
  Iar replicile cu “habar n-ai ce simt”, cred ca vin din curtoazie, sau cand barbatii sunt in stare de confuzie si stau intr-o relatie mai mult din comoditate sau obisnuinta.

  Reply
 2. Mistral Gagnant / 28 February 2015 18:58

  Ea e o persoana care vorbeste din experienta ei. Ceea ce transmite mai departe este exact ceea ce barbatii au lasat-o sa inteleaga. Ca sunt simpli, ca nu-si pun intrebari, ca nu sunt atat de romantici, incat sa creada in suflete pereche si, mai ales, ca barbatii nu iubesc profund si curat ca femeile.
  Iar eu subscriu. Si pe mine barbatii m-au lasat sa inteleg acelasi lucru. Iar daca voi, domnilor, simtiti si ganditi altfel, ar trebui sa ne spuneti si sa ne aratati. Eu una sunt putin satula de replici de genul “habar n-ai ce simt” sau “cine e ea sa stie cum gandesc barbatii”. E simplu, stim pentru ca asta vedem.

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro