Dineu cu proşti

17 June 2013

Calm, aş vrea eu ca articolul ăsta să fie genial ca piesa cu acelaşi nume. Cu un maestru Mălăele în mare formă nici nu avea cum să fie altfel… Deci nu la piesa respectivă mă refer, e doar coincidenţă de nume.

Omul. Această entitate programată să-şi urască visceral fiinţa fizică, să-i facă rău. Nu vorbim de cutume educate în timp, n-avem treabă cu parabole experimentate şi explicate. Mă, n-avem treabă cu nimic. Pur şi simplu încerc să fac o asociere între om şi piesa aia de teatru faină. Pe scurt, deşi sunt al dracu’ de sigur că 99,99% din voi ştiu piesa, c-au vazut-o adică, am să fac un rezumat.

Nişte şmecheri, ca să se distreze, merg la diferite forme de party şi fiecare din ei trebuie să aducă un prost de care să facă mişto toată seara. Ăla care reuşeşte să găsească cel mai prost prost câştigă… Nu mai conteaza ce.

În fine, ziceam de om. Omul e reacţie în mare măsură. Dumnezeu i-a dat inimă, slavă Domnului. I-a dat şi minte… Mulţumim Lui şi pentru asta. Să nu se plictisească însă, i-a mai dat vreo două, din scurt, aşa. Orgoliu, gelozie, încăpăţânare, frustrare… Pe unii i-a făcut idioţi, pe alţii cretini, curve sau beţivi. Bine, multe probabil vin de la Satanică ăla mic, dar na, nu despre asta vorbim. I-a dat de toate, să nu stea singur pe lumea asta.

Acum imaginaţi-vă voi după cum urmează: Avem un party la care, aşa cum ziceam mai sus, participă gelozia, frustrarea, orgoliul, încăpăţânarea etc. Toate cu acelaşi scop, să aibă cel mai perfect exemplar în ale prostiei. Să-l aducă la petrecere pe cel mai prost. Ce-or câştiga? Ce mai contează? Întrebarea mai potrivită ar fi ce pierde omul. Cum ce pierde? Da’, ce, voi n-aţi pierdut nimic vreodată din cauza celor de mai sus?

În piesă, până la urmă, prostul află c-a fost luat de prost. Cum alege să reacţioneze? Mergeţi să vedeţi piesa. Merită.Citiţi şi

Scurt elogiu prostiei umane

Tu poţi avea orice bărbat îţi pui în gând, ea nu mă are decât pe mine

Dacă eu aș fi bărbat, nu te-aș… biiip!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
2,715 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro