Mânia persecuţiei

Liviu Frățilă

26 November 2013

Eu zic așa: dacă vrei să superi o femeie, fă-i avansuri când nu e cazul. Dacă vrei să ţi-o faci dușman pe viață, refuză-i-le şi te-ai scos. Nu o să vezi reacții și acțiuni mai imprevizibile și mai dăunătoare decât în circumstanțele astea.

Da, din punctul asta de vedere, femeile sunt mai ciudate decât bărbații. La noi e simplu: dacă nu suferim de mania persecuției, dacă nu ne victimizăm, găsim rapid explicații. Ne-a refuzat pen’ că-i curvă. Sau proastă că ratează pe unul că noi. Ne trece însă relativ repede. La femei însă…

Femeile sunt mult mai ciudoase și, deşi nu o recunosc niciodată, sunt mult mai orgolioase când e vorba despre așa ceva. Practic, bărbatul se transformă instantaneu într-un depozit ambulant de defecte. Toate relele sunt automat însumate în acest diavol care, din te miri ce motive, a refuzat-o pe doamna noastră.

Firește, ea, de fapt, nu-l dorea, era doar curioasă să vadă cât de nesimțit poate fi golanul ăla fără căpătâi, arde-l-ar focu’ de escroc și lovi-l-ar camionu’ de gunoi! Şi aia cu care s-a cuplat… Moment în care și biata femeie cu care distinsul domn ar alege să plece la drum devine ținta răutăților.

femeie furie

Când e vorba de găsit justificări pentru anumite gesturi, femeia e și aici campioană. Nu mai insist asupra subiectului, va dau însă un exemplu care nu are legătură cu articolul. Citeam la o cucoană cum că o cunoștință veche, o prietenă, i-a tăiat macaroana pe un site unde detalii gen cultură, decenţă, moralitatea și promovarea bunului-gust sunt intens mediatizate. Da, de Facebook vorbesc.

Și așa, cucoana noastră s-a trezit vorbind singură. Când a cerut o explicație, a venit. Ce explicație? „Sorry, my love, am hotărât să mai țin în listă doar oameni care au citit minimum 17 cărţi“. Nu, nu știu de ce 17. Mă întreb dacă alea mici din cutiile de prezervative s-or pune la socoteală. Am citit câteva la viața mea… Deci, despre ce vorbim?

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

De ce evită englezoaicele cel mai simplu test de inteligență

Și-a cerut iertare și a recunoscut că a greșit? Nu-i a bună!

Hai, lasă-te iubit!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
3,125 views

Your tuppence

 1. iulia / 26 November 2013 18:35

  Facebook nu am…..si nu cred sa-mi fac,
  dar am o curiozitate , cum se citeste un condom?
  iar despre tulburari și prigoane nu se vorbește decat in context clar,
  ele însele n-ar conta fara cauze…iar efectele,iaca, functioneaza legea atractiei, a vibratiei…si alte legi ne_cunoscute!

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro