Mânia persecuţiei

Liviu Frățilă

26 November 2013

Eu zic așa: dacă vrei să superi o femeie, fă-i avansuri când nu e cazul. Dacă vrei să ţi-o faci dușman pe viață, refuză-i-le şi te-€™ai scos. Nu o să vezi reacții și acțiuni mai imprevizibile și mai dăunătoare decât în circumstanțele astea.

Da, din punctul asta de vedere, femeile sunt mai ciudate decât bărbații. La noi e simplu: dacă nu suferim de mania persecuției, dacă nu ne victimizăm, găsim rapid explicații. Ne-a refuzat pen’€™ că-i curvă. Sau proastă că ratează pe unul că noi. Ne trece însă relativ repede. La femei însă…

Femeile sunt mult mai ciudoase și, deşi nu o recunosc niciodată, sunt mult mai orgolioase când e vorba despre așa ceva. Practic, bărbatul se transformă instantaneu într-un depozit ambulant de defecte. Toate relele sunt automat însumate în acest diavol care, din te miri ce motive, a refuzat-o pe doamnă noastră.

Firește, ea, de fapt, nu-€™l dorea, era doar curioasă să vadă cât de nesimțit poate fi golanul ăla fără căpătâi, arde-l-ar focu’€™ de escroc și lovi-l-ar camionu’ de gunoi! Şi aia cu care s-a cuplat… Moment în care și biata femeie cu care distinsul domn ar alege să plece la drum devine ținta răutăților.

Când e vorba de găsit justificări pentru anumite gesturi, femeia e și aici campioană. Nu mai insist asupra subiectului, va dau însă un exemplu care nu are legătură cu articolul. Citeam la o cucoană cum că o cunoștință veche, o prietenă, i-a tăiat macaroana pe un site unde detalii gen cultură, decenţă, moralitatea și promovarea bunului-gust sunt intens mediatizate. Da, de Facebook vorbesc.

Și așa, cucoană noastră s-a trezit vorbind singură. Când a cerut o explicație, a venit. Ce explicație? „€œSorry, my love, am hotărât să mai țin în listă doar oameni care au citit minimum 17 cărţi“. Nu, nu știu de ce 17. Mă întreb dacă alea mici din cutiile de prezervative s-or pune la socoteală. Am citit câteva la viața mea… Deci, despre ce vorbim?Citiţi şi

Cum pun reclamele gaz pe focul rivalității între femei

Până la urmă, de la ce pornise totul?

Cum se cuceresc femeile (varianta secolul 21)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
1,695 views

Your tuppence

 1. iulia / 26 November 2013 18:35

  Facebook nu am…..si nu cred sa-mi fac,
  dar am o curiozitate , cum se citeste un condom?
  iar despre tulburari și prigoane nu se vorbește decat in context clar,
  ele însele n-ar conta fara cauze…iar efectele,iaca, functioneaza legea atractiei, a vibratiei…si alte legi ne_cunoscute!

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro