Doar trei zile mai are vara de crescut

13 July 2022

Doar trei zile mai are vara de crescut, apoi începe să se împuțineze ușor-ușor, ca un corp de bătrân. Ați văzut cum ni se împuținează părinții, la un moment dat? Asta e, cu adevărat, o revelație zguduitoare, fiindcă nu poți crede că părinții tăi se pot face mici. Pleacă. Pleacă ei, pleacă vara și mi se ține cu mâinile de iarbă, de suflet, de aer. Eu așa simt. De fiecare dată când trec de mijlocul verii, mă gândesc la câte veri îmi vor mai fi rămas prin destin. Iar dacă gândesc viața așa, în numărul verilor, mă ia o frică mică și sâcâitoare de prea puțin. Căci eu aș tăia toate anotimpurile din calendar, toate, doar vara, nu.

Toată arșița asta greoaie, toată mahmureala pământului, tot verdele ars, toată oboseala asta galbenă a câmpurilor, toată setea, toată convulsia, tot freamătul, tot prăpădul, toată lâncezeala orelor cu asfalt topit, totul e făcut parcă din plămada mea. Îi semăn verii.

Sfântă e vara, zicea mama, profilată pe albastrul ascuțit și trufaș al zorelelor din curte. Respira cu nesaț aerul îmbobocit al dimineților de iulie, cu o plăcere aproape tragică, iar eu îi repet acum gândul. Da, sfântă e vara!

Țin în brațe o pisică pe care tata a ținut-o în brațe. Ultima vietate atinsă de el. Cred că e ultima ei vară. Habar n-am ce să fac să-i împiedic tremurul, să o fac să mânânce, să nu-i mai văd ochii ăia sfârșiți. Tot ce vrea e să îmi stea în brațe. Doctorii spun că e foarte bătrână. Eu nu cred că e chiar atât de bătrână. Iar dacă e, aș vrea ca vara asta să nu se mai sfârșească. Aș vrea să nu plece vara asta niciodată.

Pe Camelia o puteți urmări și aici

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro