Dragă femeie înşelată…

18 December 2016

Un drum destul de lung cu maşina. Ştiu pe de rost melodiile de pe cd-ul de la el, aşa că deschid radio-ul. :))) My God!! Not again!Ce are ea?”! O iubesc pe Delia. Atitudinea şi vocea. Şi melodia este drăguţă. Dar versurile? Eee, aici e problema. Nu numai că mesajul transmis îmi pare unul de tăiat venele, dar mă şi provoacă să fac puţină filosofie. Why not? Şi aşa drumul e lung…

Aşa că… jur că nu înţeleg, de ce, tu, femeia înşelată (căci despre ea este vorba) ar trebui să te întrebi ce are cealaltă! Şi da, sunt în măsură să spun că nu ar trebui să faci asta, pentru că viaţă a ţinut morţiş să-mi arate cum este atunci când te afli în această ipostază, dar şi a „celeilalte”. Poate acesta este motivul pentru care nu voi fi niciodată o feministă veritabilă şi poate de aceea încerc să gândesc fără să judec şi fără să fiu exclusiv de partea cuiva. Am învăţat că adevărul se află, întotdeauna, la mijloc.

femeie trista

Dragă femeie înşelată, este absolut inutil să te întrebi ce are cealaltă, pentru că mereu va există o alta cu „acel ceva” pe care tu nu îl ai. Şi nu, nu este vorba de frumuseţe, vârstă sau servicii sexuale. Pentru că, din păcate, aşa aţi fost educate, dragilor, să credeţi că ei pleacă pentru un sex oral. Pentru că bunicile, mătuşile şi mamele voastre credeau că a fi soţie se rezumă la a fi o bună gospodină şi atât! Nu, dragilor, dragostea chiar nu trece prin stomac. Poate fi vorba de orice altceva. De o privire plină de pasiune şi care poate demonstra totul. De chimie. Da, exact, de chimie între el şi o alta, pentru că sunt convinsă că multe v-aţi căsătorit doar imaginându-vă că iubiţi un om.

Ştiu şi eu cum este să iubeşti ideea de a fi măritată sau de a fi într-o relaţie, aşadar, ideea, şi nu omul. Poate fi o vorbă caldă, pe care tu nu o mai poţi spune, pentru că te-ai obişnuit cu statutul, pentru că te preocupă mai mult copiii, pentru că, de ceva vreme, îi vezi doar defectele. Aşa cum tu ai nevoie de atenţie din partea lui, şi el are aceeaşi nevoie. Şi mai are nevoie de validarea inteligenţei lui pe care tu nu o mai recunoşti de ceva vreme, de linişte, de momente amuzante pe care tu nu i le mai oferi, pentru că eşti atât de ocupată să-l cerţi, de încurajare în situaţii în care sufletul lui este în iad şi multe altele.

Poate dacă ai putea să înţelegi ce înseamnă iubirea pentru partenerul tău şi dacă nu ai fi atât de centrată pe ceea îţi doreşti tu, poate el nu va mai căuta în altă parte. Desigur, nu vorbesc de cazurile patologice, de cei care simt nevoia să flirteze cu oricine şi care au ca scop în viaţă de a zbura din floare în floare. Îmi spunea o prietenă că este firesc să te întrebi, înşelată fiind, ce are cealaltă, pentru că situaţia este atât de dureroasă, încât îţi provoacă frustrare. Păi, de femei frustrate este plină lumea. Le găseşti la tot pasul, cel puţin în ultima vreme, când totul a devenit public. Şi fericirea, şi ura, şi invidia. Desigur, ele au existat dintotdeauna, însă acum, doamnele au posibilitatea de a-şi arăta sentimentele pe faţă, mai ales pe FB.

Oare nu ar fi mai frumos, mai sănătos, mai creştin (pentru că, deh, multe sunt şi credincioase), să lase frustrarea de-o parte şi să-şi folosească energia pentru a face ceva bun şi folositor pentru ele? Cât de greu o fi să-l lase în pace pe fraier (pentru că, desigur, ele aşa îl văd), să încerce să nu-şi mai plângă de milă pentru soarta crudă şi nemiloasă de care au avut parte şi să încerce să o ia de la capăt ca nişte femei puternice ce se pretind a fi?! Sincer, nu ştiu ce ai putea rezolva cu atâta autocompătimire şi şantaj emoţional? Îl vrei înapoi? Ok. Dar te-ai întrebat, măcar o dată, de ce? Din orgoliu? Păi, atunci, Niculino, n-am făcut nimic! Se întoarce prostu’ la tine, tu eşti happy că a terminat-o cu curva şi… ce să vezi! Peste ceva vreme, apare alta! Că tu clar nu ai avut niciun gând să te schimbi, ba, mai mult, îi şi reproşezi la tot pasul că a greşit! Cât să te mai suporte şi el?!

claudia-baneaFix aceeaşi situaţie cu versuri tâmpite am găsit într-un alt cântec „Atâta timp cât mă iubeşti!” Pe bune?! Aici e mai nasol! 🙂 Pentru că asta vorbeşte deja de o condiţionare a iubirii (te iubesc atâta timp cât şi tu o faci), ceea ce nu este în regulă. Bine, it’s not ok, for me! Se prea poate ca într-o lume normală, eu să fiu singura anormală. Sau o fi invers?

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Reacție la Macarena (Erika Isac)

Dragul meu soț, te rog, nu mă obliga să-ți spun “te iubesc” mai des decât aș fi în stare

De ce ne este atât de greu să ne iubim pe noi înșine?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Crina / 19 July 2017 4:09

  La început cei doi parteneri fac tot timpul cele 5 lucruri esențiale intr-o relație sănătoasă și de succes: își oferă afecțiune, petrec timp de calitate împreuna, își fac cadouri, fac lucruri unul pentru altul și se încurajează și se afirma unul pe celălat. Apoi pentru ca intram intr-o relație sau căsnicie cu anumite așteptări, sau pentru ca nu avem îndeajuns de multă educație pe partea de relații, nu înțelegem ca lucrurile astea trebuie făcute constant, in fiecare zi, măcar unul dintre ele. Trebuie depus efort, mai ales odată cu trecerea anilor, nu mai vine de la sine.
  Ce are ea? Nu contează cine este cealaltă, poate fi oricine. Contează cum se simte partenerul cu ea, ce nevoi ii satisface aceasta, cum se poarta cu el. Este clar ca lui ii lipsește ceva din relație. Sau invers, ca nu știu de ce se discuta mereu numai despre bărbați care Înșeală, când, in ultimii ani, datorită oportunităților și a faptului ca lucrează in afara casei, femeia a ajuns și ea sa însele la fel de mult. Și femeia Înșeală pentru ca-i lipsește clar ceva, pentru ca ii place sa fie confirmată, ii place sa se îndrăgostească, sa iubească, etc.
  De fapt cei care Înșeală caută începuturile unei relații unde toate cele 5 manifestări sunt prezente și apoi încep sa dispară una câte una. Caută intimitatea, ineditul, aventura, pasiunea, trăirile…ea nu are nimic special, este doar cineva nou și necunoscut…

  Reply
 2. Paul Ciprian / 18 January 2017 22:53

  Ce are el si nu am eu???

  Reply
  • Nicoleta / 3 March 2017 12:01

   ” Ce are ea si nu am eu”/ ” ce are el si nu am eu”
   “Nu mai gaseste calea sa aduca fluturii in stomac!”
   Dupa o vreme uitam cu totii sa o facem sau pur si simplu ne culcam pe ideea ca odata cuceriti partenerii acestia ni se cuvin si raman langa noi oricum si in orice conditii fara ca noi sa mai depunem vreun minim efort

   Reply
 3. Valentina / 18 December 2016 18:21

  Cel mai bun raspuns,in opinia mea,este aceasta melodie a Patriciei Kaas.Intrebarile unei femei inselate se pare ca sunt aceleasi pe multe meridiane ale lumii. https://www.youtube.com/watch?v=0TX6pMl75Q0

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro